Arkadaşlar,
Sözüm ilgili scooter kullanıcısına:
Scooter'da diğerleri gibi motosiklettir, bir karayolu taşıtıdır ve kırmızıda durması gerekir, ters yönden gitmemesi gerekir.
Motosiklet ile günde ortalama 100km şehiriçinde yol yapan birisi olarak HER gün, DEFALARCA kırmızıda geçen yada ters yönden giden motosiklet kullanıcıları ile sorun yaşıyorum ve nedense tamamına yakınının altında hep scooter var? Yeri gelince motorcuya saygı yok, biz motorcuyuz demeyi biliyorsunuz ama işinize gelince altımızda scooter var, biz kırmızıdada geçeriz ters yönede gireriz diyorsunuz. Oldumu şimdi! Evet motorcuya saygı yok, doğru, çünkü motorcunun kendisine bile sayıgısı yokki!
Not: Arkadaşlar LÜTFEN benim scooterım var ben kırmızıda geçmiyorum ters yöne girmiyorum şeklinde cevaplar vermeyin. Kurallara uyuyorsanız size helal olsun zaten. Ama bu bir trafik gerçeği, bayanların genelde iyi otomobil kullanamaması gerçeği gibi. Scootercılar yada bayanlar ne derse desin sokaklar böyle. Yazdıklarım genellemedir ve gerçekler acıdır. Otomobil şöförleri özellikle scooterlara taşıt muamelesi yapmıyor diye scooterı bizzat kullanan kişinin kendi altındaki motora taşıt muamelesi yapmaması çok ayıp. Bisiklet değil o. Demekki olay otomobil sürücüleri ile alakalı değil. Olay insanla alakalı ve otomobil kullananda insan, scooter kullananda.