https://www.hepsiburada.com/yds-diab...UaAuDAEALw_wcB
10.000 TL olarak gözüküyor. Gerçek mi bu fiyat ?
https://www.hepsiburada.com/yds-diab...UaAuDAEALw_wcB
10.000 TL olarak gözüküyor. Gerçek mi bu fiyat ?
Değil, gerçek fiyatı 429TL.
http://www.ydsshop.com/diablo-7-2-gtx-siyah-40
Avrupa birliğinin satış için ülkelerine dahi sokmadığı ürünü, biz sırf adında "motosiklet" kelimesi geçiyor diye normalin 2-3 katına alıyoruz. Lütfen ekipman alırken sertifikalarını kontrol ediniz. CE yoksa almayınız.
Teknik bilgi için aşağıdaki konuyu bir okuyunuz...
http://www.motosiklet.net/forum/giyi...bot-testi.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------
YDS, Diablo bot için aşınma direnci testi yaptırmamış, kesilme direnci testi yaptırmamış, burkulma direnci testi yaptırmamış. Biz de çıkıp "Hey YDS, sen bize 500 liraya bot satıyorsun ama hiçbir testi yaptırmamışsın!" dememişiz. Niye dememişiz? Çünkü YDS, CE sertifikası için testleri yaptırsa hem test için ödeme yapacak, hem de belki malzeme yetersiz olduğu için komple revizeye gitmesi gerekecek. Ama biz n'apıyoruz? "Hmmm, bu bot çok sağlam görünüyor. Eee, bu kadar para verdiğime göre ayağımı da korur." diyip gidip satın alıyoruz. Hatta daha da komiği: forum yorumları... "Ben düştüm, ayağıma hiç bi'şey olmadı, taş gibi bot..." Bu yoruma bakıp ürün alan o kadar kişi var ki...
YDS bot kullaniyorum. Herhalde 5 sene olmustur alali. Yipranma dahi olmadi. Ayagimin uzerine koruma demiriyle beraber motoru dusurmustum. Sayesinde incinme, ezilme, cizik vb dahi olmadi.
Sırf yerli olduğu için, alsam YDS alırım.
CE kalite sertifikası değildir,"CE İşareti (belgesi), ürünlerin, amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini, diger bir ifadeyle ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösteren bir işarettir."
Burada can mal güvenliği, botun ayağınızı koruması ile alakalı değil. Bot kalitesini belirleyen ayrıca sertifikalar olabilir, kasklarda olduğu gibi.
CE belgeleri şunlarla alakalı;
http://www.kascert.com/goster.aspx?metin_id=262
Alçak Gerilim Direktifi 2006/95 EC ve değişiklikleri
Elektromanyetik Uyum Direktifi 89/336/EEC ve değişiklikleri(Endüstriyel Mutfak için)
Makine Emniyeti Direktifi 98/37/EC - 98/37/AT
Kişisel Koruyucu Teçhizat Direktifi 89/686/EC - 89/66/AT
Asansör Direktifi 95/16/EC - 95/16/AT
Tıbbi Cihazlar Direktifi 93/42/EEC - 93/42/AT
ATEX Direktifi 94/9/EC - 94/9/AT
Radyo Cihazları ve Telekomünikasyon Terminal Cihazları Direktifi 99/5/EC - 99/5/AT
Gürültü Direktifi 2000/14/EC - 2000/14/AT
Makine ve Alet Testleri (LVD, EMC vb.) (Endüstriyel Mutfak için)
Oyuncak Direktifi 88/378/EEC
Florasan Aydınlatma Balastlarının Enerji Verimliliği İle İlgili Direktif (2000/55/AT)
Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği (99/36/AT)
Ev Tipi Elektrikli Buzdolapları, Dondurucular ve Kombinasyonlarının Enerji Verimlilik Şartları ile İlgili Yönetmelik (96/57/AT)
Ölçü Aletleri Yönetmeliği
İnsan Taşımak Üzere Tasarımlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmeliği (2000/9/AT)
Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği
Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği (97/23/AT)
Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemlerle İlgili Yönetmelik (94/9/AT)
Gaz Yakan Cihazlara Dair Yönetmelik (90/396/AT)
Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbî Cihazlar Yönetmeliği
Otomatik Olmayan Tartı Aletleri Yönetmeliği (90/384/AT)
Sivil Kullanım Amaçlı Patlayıcı Maddelerin Belgelendirilmesi Piyasaya Arzı ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmelik (93/15/AT)
Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği
Gezi Tekneleri Yönetmeliği
Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği
Gemi Teçhizatı Yönetmeliği
ben yds ile düştüm sağ ayağımın üzerine 660 tenere ve full kamp malzemeleri ile birlikte yıkıldı ayağım burkuldu emin ol ayağımda bi scooter veya cat olsa baş parmağımın ordan kırılırdı
yds babamın oğlunun değil
tekrar alacak olsam yds alırım herkese tavsiye ediyorum
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Doğru ama yanlış. Zilyon tane sertifika var. Örneğin CE-EN 1621-1, CE-EN1621-2, 3, 4 şeklinde gider bizimle ilgili olanları. Bunlar darbeye, impact, dayanımlarına göre sıralanır. Gelişigüzel verilmez.
Belili bir kuvvetin, belli yüzey alanına, belli enerjide etkitilmesi gerekir.
https://www.youtube.com/watch?v=5JlI_bN0X74
https://youtu.be/5JlI_bN0X74
https://youtu.be/PzPU5fj5eb4
https://www.motosikletaksesuarlari.com/content882/EN-1621-Koruma-Sertifikalari-Hakkinda
İstediğiniz ürünü alin, giyin ama insanları yanlış yönlendirmeyin.
Bizim milletimiz kendi malının mükemmel olduğunu düşünür ta ki elinden çıkarıp başkasını alana kadar.
Venom dizlik 60TL'ye satılırken, en ucuz sertifikalı dizlik neden 200TL'ye satılır. Bunun bir sebebi olmalı.
Sonuçta herhangi bir belgesi, testi olmayan bir ürüne güvenip ayağımızı emanet ettiğimizin farkında olalım diyor @Deadly Sto(R)m .CE İŞARETİ - KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM YÖNETMELİĞİ 89/686/EEC
Açıklama :
93/68/EEC ve 93/95/EEC sayılı Direktifler tarafından tadil edilen 89/686/EEC sayılı Kişisel Koruyucu Donanımlar Direktifi emniyet kaskları, motosikletçiler için koruyucu giysiler, yüz ve omuz koruyucuları, can yelekleri ve can kurtarma elbiseleri, koruyucu eldivenler, koruyucu gözlükler, kulak koruyucular, madde filtreleri, filtreli yüz maskeleri, solunumla ilgili korunma cihazları ve kaynak eldivenleri gibi donanımlarla ilgilidir.
kışlık yds bot aldmıştım ancak bu CE olayından bihaber olarak aldım, ayakkabı çok sağlam duruyor, su geçirmiyor, vibram taban cidden kaydırmıyor ancak motor güvenliği açısından ne kadar yeterli maalesef ki bir onay olmadan bilemeyeceğiz, bu başlığı görmesem Yds harika motosiklet botları üretiyor diyebilirdim ama şimdi aklım baya karışık, gerçi ben uzun yıllar outdoor ayakkabıları ile motor kullandım ve şansıma ayaklar halen sağlam, büyük ihtimal motor koruma açısında outdoor ayakkabılarından daha verimlidir ancak tam olarak güvenilir midir? şimdi cidden aklımda sorular olacak..
İşte ben de tam olarak bundan bahsediyorum, eğer ayağınızda CE sertifikalı bir bot olsaydı belki o burkulma bile olmayacaktı. CAT ve Scooter zaten motosiklet için üretilmiş botlar değil, konu ile alakası bile yok.
Alıntıladığınız yazımda verdiğim linki lütfen tekrar inceleyin. X3 ile gösterilen kısım burkulma dirençlerini gösteriyor. YDS'de bu direnç testlerindern hiçbiri yok. Belki de burkulmalara karşı dayanıksız bir botu sırf yerli ve milli diye kullanıyorsunuz?
Size göre YDS korudu ama az hasar bıraktı: O zaman iyidir. Bana göre X Bot korudu ve hasar bırakmadı: O zaman iyidir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:25 ----------
@emremm sadece CE işareti dediğimiz şey, belirli kriterler test edildikten sonra firmanın ürün üzerine monte edebildiği veya edemediği küçük bir kumaş parçasıdır aslında. Ama o kumaş parçasının varlığı bizi pek çok konuda rahatlatır. Hatta üzerindeki sayılar 1'den 2'ye çıkarsa deymeyin keyfimize...
Vücuttaki en değerli ve en rahat hasar alabilecek bölüm kafa olarak değerlendirildiği için CE dışında çeşitli kuruluşlar da kasklara test uygular. Ama ayak öyle değildir, bot için kimse bu kadar test yapmaz. Tek bir gerçek var ki, bu ürünlerin AB ülkelerinde satılabilmesi için çeşitli testleri geçmiş, ve bu başarı sonrasında CE belgesi almış olması şarttır.
YDS'nin de yaptığı odur. CE sertfikası al(a)mayıp Avrupa ülkelerine satamadığı botu, hobi olarak Türk müşterisine satıyor. Alıcı var mı? Çok! E Adam niye uğraşsın ki CE'miş ME'miş...
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------
Aklınızda bu soruların bile olması biliinçli tüketici olduğunuzu gösteriyor. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp derler ya; en azından artık ekipman seçimlerinde daha dikkatli davranırsınız.
Hatta BU KONUDA, eldivenlerdeki CE tested, CE certified ve CE approved terimleri arasındaki farkı açıklamıştım. Bilgi edinmek isterseniz okuyabilirsiniz.
Asıl sizin ne alıp veremediğiniz var insanların fikirlerini ifade etmeleri ile? Yanılıyorlarsa yazın, bakın yukarıda arkadaş "öyle değil" deyip fotoğraf koymuş. İki cümle yüzünden tanımadığınız insanları artniyetli ve ajan ilan etmeye nasıl vicdanınız el veriyor anlamıyorum.
YDS hakkında en ufak bilginiz yok. Çoğu testi kendi içinde yapar. Yurt dışına satmayacağı ürünlerde hatta çoğu sattı üründe CE belgesi yoktur. Hedefi iç pazardır. Amerika ordusuna sattığı ürünlerin muadillerinde de sertifika göremezsiniz. Öküz altında buza aramaya gerek yok. YDS fiyatının çok üstünde ürünler üreten yerli bir firma. Şirket yönetiminde bulunan motosiklet kullananlar dahi giyiyor.
Ne CE sertifikalı ürünler gördüm beş para etmeyen. Yıllardır İsveç menşeili firmada üretim planlama ve kalite ile ilgilendim. Kalite sertifikalarının yarısından çoğu terane.
Altı üstü bot gerekli korumayı yapması için gerekli olan şeyler belli. Uzay şartlarına dayanıklılık aranmıyor. CE sertifikası alamayıp avrupa'da satamadığı kısmı ise güldürdü. Adamların böyle bir kaygısı yok.
Evet, gerçekten de YDS v hatta diğer firmalar hakkında bilgim yok, son kullanıcı olarak tamamen tarafsız bakmaya çalışıyorum. YDS'nin çoğu testi kendi içinde yaptığına şüphem yok. Ama olması gereken belli standartlar varken bir firma neden kendi testlerini yapar? "Ben yaptım, oldu" olgusundan vazgeçmemiz lazım artık. Misal, sürtünme direnci için 3X N kuvvetle ölçüm yapılması gerekirken belki YDS'ye göre 2X N yeterlidir ve bu testi geçen bot (veya ürün) onar için yeterlidir. Ama malesef bana göre değildir. Yurtdışına satmayacağı ürünlerde CE olmaması normal, çünkü Türkiye pzarında öyle birşey arayan insan sayısı çok az. Sözde "sağlam görünüm" bize her türlü yetiyor. Amerika konusuna gelince, benim bildiğim Amerika pazarı için bir sertifika aranmamakta. O zaman yine YDS haklı, kendi parasıyla rezil olacağına (kötü anlamda değil) CE test işine hiç girmez, başı da ağrımaz. Şirket yönetimindeki motosiklet kullanan kişiler bu botu giyiyor diye kesin güvenlidir ama aklıma zamanında radyasyolu çayı içip "bize bişey olmaz" diyenler geldi...
Altı üstü bot, altı üstü kask, altı üstü eldiven... Tabi ki uzay şartlarında dayanıklılık arıyorum ben. Botu sağlam olduğu için değil, ayağım değerli olduğu için giyiyorum. Kask zaten apayrı bir konu.
CE serifikası almayıp demedim, al(a)mayıp yazdım; siz istediğiniz tarafa çekebilin diye. Adamların zaten kaygısı olmaz: test gibi derdi yok, ama sorgulamayan alıcısı çok.
2006 Honda Activa (2006-2009) > 1996 BMW F650 (2007-2008) > 2016 Mondial RX3i Evo (2016-2017) > 2006 Yamaha XT660R (2017 - 2020) > 2017 Honda CRF 250L ABS (2020 - 2021) > 2022 Mondial X-Treme Maxx 200i (2022-...)
Düne kadar arai kaskların metrik sistemle ölçümleri yoktu? Hatta sharp ile davalık oldular. Arai güvensiz bir kask mıydı?
Henüz ne dediğimi anlamamışsınız. Uzay şartlarına dayanıklılık aranmıyor. Hali ile korumanın olması için gerekli şeyler gayet basit. Sorgulamama değil siz sadece negatif ön yargı ile yaklaşarak direk etiketleme yapıyorsunuz. Bir ürünün iyi olup olmadığını sadece ticari kaygılardan dolayı oluşturulmuş CE sertifikası belirlemez. Burada YDS'nin avukatlığına soyundurdunuz beni. Ürün hakkında direk tü kaka demek abeste iştigal başka bir şey değil. Evde Forma'nın çizmesi var. Uç taraflarında açıklık var seviye 2 çizme daha 1 yıl olmadı. Ama CE sertifikalı.
Demek istediğim bazı şeyleri büyütmenin anlamı yok. Bu arada Amerika'da ürün satmak için sertifika gerekli.
Avrupa ve Amerika'da misal rohs var. Rusya'da gost tamamen ticari bariyer bunlar. Başka bir şey değil.
Gerekli sertifikaları alıp uluslararası pazarda rekabet edemeyen her markaya mesafeliyim. Bunun adamakıllı geçerli bir bahanesi yok. "kendi testimi yapıyorum" diyen şirkete nasıl güveneyim denetleyen mekanizma olmadıktan sonra?
Haşmet bey YDS'nin hiç bir zaman hedefi son tüketici olmamıştır. Son 1-2 senedir son tüketiciye yönelik pazarlamaya giriştiler. Yani bilmeye bilirsiniz ama böyle bilmeden sallamakta gerçekten saçma oluyor.
Bu aptal coğrafyada işini doğru yapan ender firmalardan biridir. Şu ülkede yapılan her şey kötüdür mantığını bırakın
Aslında benim hislerime @hasmet tercüman oldu.
"Gerekli sertifikaları alıp uluslararası pazarda rekabet edemeyen her markaya mesafeliyim. Bunun adamakıllı geçerli bir bahanesi yok. "kendi testimi yapıyorum" diyen şirkete nasıl güveneyim denetleyen mekanizma olmadıktan sonra?"
Negatif ön yargım tamamen bundan kaynaklı. Yoksa YDS ile ne alıp veremediğim olabilir ki? Hatta ne yalan söyleyeyim, bu sertifikalar kafamı karıştırana kadar bot hakkında bilgi almak için YDS'yle bile görüşmüştüm. Sonra almadım, vazgeçtim tabi.
Bu arada ben de Forma kullanıyorum. Henüz bir kazada deneme şansım olmadı, umarım da olmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------
Bu yorumu bana veya hasmet'e yapmış olabilirsiniz ama forumda saygı çerçevesinde devam etsek daha doğru olacak. Burada yaptığımız "sallamak" değil kendi yorumumuzu yapmaktır. Forumun amacı zaten bilgi paylaşımı. Benkendi bildiğimi paylaşırım, başkası kendi bildiğini. Doğru veya yanlış yoktur. Sallamak, hiç yoktur.
2006 Honda Activa (2006-2009) > 1996 BMW F650 (2007-2008) > 2016 Mondial RX3i Evo (2016-2017) > 2006 Yamaha XT660R (2017 - 2020) > 2017 Honda CRF 250L ABS (2020 - 2021) > 2022 Mondial X-Treme Maxx 200i (2022-...)
Bu ülke de işini doğru ve dürüst bir şekilde yapan kim olursa olsun savunurum. Bilip bilmeden eleştiren, kötü izlenim yaratacak herkesin karşısında sert bir şekilde dururum. Bu ülkede işini doğru ve dürüst yapanlara ihtiyacımız var. Olanlar da bir elin parmaklarını ya geçer ya geçmez. İşini doğru yaptığına inandığım bir çok firma son zamanlarda yok olup gitti. Kimi devletin vergisi yüzünden kimi ithalatçı firmaların büyüklüğü yüzünden. Kalanlara sahip çıkmak gerekli. Böyle olumsuz yaklaşımların bir şey kazandırdığı yok ama kaybettirdiği çok.
Ben güvenirim.
CE dediğiniz standardı karşılayan her ürün sizi memnun etti mi?
CE standardı olan her üründe kaza sonrasında "hiçbirşey olmadı, içinden sağlam çıktı diyebildiniz mi?
Birlerinin getirdiği ve kabul ettiği bir sisteme(bütün dünya dahi kabul etse farketmez!) körü körüne güvenmektense kendim deneyip tecrübe ederek, gözlerimle görerek, işi bitmiş ürününü kesip biçip içine bakarak ne olduğunu anladığım ürünü tercih ederim.
YDS yurdumdaki en iyi üreticilerden biridir, sınıfında en kaliteli ürünlerin birçoğunu üreten markadır.
Birçok yerli üretim yerli sermaye markai sırf bizim "yerli ürün kalitesizdir / ithal ürün kalitedir / alman malından iyisi çıkmaz / amerikan malı bir numara..." düşünceleri yüzünden adlarını dahi yerli marka olduklarını gizleyecek şekilde lanse etmek zorunda kalıyorlar.
Kişisel görüşüm ve düşüncemdir.
Yurdumda üretilen, yurdum insanının sermayesi ve iş gücü ile mümkün olduğunca yerli hammadde kullanan bir ürünü, o ürün ne olursa olsun, emsali ithal ürün biraz daha ucuza biraz daha kaliteli de olsa yerli malını tercih ederim.
Tabi ki bu noktada eleştirilmesi gereken çok fazla konu var. Ülkemiz politikalarından tutun da vergilendirme sistemine kadar. Birçoğumuz durumun farkında. Adam nasıl oluyor da ülkemdeki hammaddeyi yurt dışında, ülkemdeki üreticiye satılan fiyattan daha ucuza satın alabiliyor. Nasıl oluyor da benim ülkemdeki hammaddeyi satın alarak yurt dışında üreten adam bunu ülkeme, ülkemdeki üretim maliyetlerinden daha ucuza satabiliyor bunları tartışmak gerek.
YDS ürünleri kalitelidir. Tecrübe ile sabittir. Kağıt üstünde aranmaktansa arada bir elle dokunup kullanıp konuşmak daha iyidir.
İnşallah ülkemdeki bütün yerli markalar en az YDS kadar kaliteli ve iyi ürün yapar, makul fiyata satar. YDS' nin kendi standartlarının CE standartlarından yüksek olabileceğini hiçbiriniz düşünmedi mi? Yurt dışından CE belgeli bir iş ayakkabısı alıp YDS' ninkiler ile kullanım ömrü, talebi karşılaması (asit direnci, kayma direnci, yıpranma direnci, kimyasal direnci, su direnci, yağ direnci...), kullanım rahatlığı, koku yapmaması ve dahası... Ben YDS' nin her ürününden memnun kaldım, yeri geldi bulamadığımda alternatifini kullanmamak için eskisini kullanmaya devam ettim.
Vakti zamanında 600TL gibi bir rakkama aldığım sözde kaliteli bir ayakkabı yarım gün sonunda tabanda rahatsızlık verip koku yaparken YDS' nin iş ayakkabısı 12 saat ayakta kalsa taban ağrısı yaptırmadı, koku yaptırmadı. Aynı derecede motosiklet botundan da memnun kaldım.
Diyeceksiniz ki iş ayakkabısı ile kıyaslamayın. Adamların tek ürünü iş ayakkabısı değil. Çanta da üretiyorlar, kemer de, cüzdan da... ürün yelpazeleri geniş ve geliştirmeye çalışıyorlar. Güvenlik standardı için ne CE' ler gördüm. Kazada ayağımdan çıkan CE' ler. Sonra C eeeeeee dedi doktorlar. Kaza sonrası CE sertifikalı ayakkabısını alıp "bak kardeşim bu bot CE sertifikalı ama kazada parçalandı, hadi mahkemeye" diyen kaç kişi oldu aranızda?
Yerli malı iyidir, kalitelisini desteklemek gerek ki daha da güçlensin. Daha ucuza daha iyisini üretip yaygınlaşıp satışını arttırsın. Para yurdumda kalsın.
Daha söylemek istediğim çok şey var. Sadece şunu özetlemek istiyorum. Bir sertifika adına takılıp da güvenliğinin yetersiz olduğunu düşünmeyin, ürünü tecrübe edenlerden bilgi edinmek de iyidir. İtirazınız varsa CE belgeli ürün alan diğer arkadaşlar ile cevaplarını karşılaştırabilirsiniz.
Mesela;
"-Abi, CE sertifikalı bot almışsın. Nasıl sence?"
"-Düştüm, hiçbirşey olmadı. Ayağım sağlam çıktı, koruyor işini yapıyor."
"-Abi, (denmez ya neyse) YDS' nin CE sertifikasız botunu almışsın. Nasıl sence?"
"-Düştüm, hiçbirşey olmadı. Ayağım sağlam çıktı, koruyor işini yapıyor."
Adam düşünce kıymetini bildiği için düşmeler sonucu tecrübesini söyleyecek tabi, bunda anormallik yok. YDS motosiklet ürünlerini incelerseniz bilek kısmının o plastik zırh misali botlara kıyasla daha zayıf olduğunu görürsünüz, doğrudur. Su alabildiğini duyarsınız doğrudur. Su almış da hangi bot ne koşulda almış? Benim botu yazlık bot, kışın kullanırsam su alır haliyle. Adam bundan su geçiriyor diye şikayette bulunur bizde dinleriz. Zırh misali her kenar köşesinden destekli bileği milim kıpırdamayan bot alır, YDS' yi eleştirir. Tabi ona en az 2,5/3 kat fazla para vermiştir, onu söylemez.
Ben tekrar tekrar söylüyorum, kişisel tercihtir. Yerli malı kullanırım. Tabi +200km/h hızları planlarsam o hızlar için üretilen ürünlere yönelmem gerekir. Ancak motosiklette kaçımız trafikte, yolda, günlük hayatta sürekli +140 km/h üzeri motosiklet kullanıyor ki? Kullanan arkadaşlarımızın da çoğunun üzerindeki ekipmanların yeterliliğini kendileri biliyor zaten.
Bunu söylemekten bıkmam. Yerli malı ürün kullanmayı tercih ederim. Kalitesini tecrübe ettiğim, güvendiğim, kalitesini gördüğüm üründe sertifikaya da bakmam. Zaten kendisi sertifikadır benim için.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)