Merhabalar,
Motosikletimin sigortası bitmek üzere bende askere gitmek üzereyim motosikleti garajda güzelce sarıp sarmalayıp kapatacağım.
Trafiğe çıkmayacak motosiklete sigorta yaptırmak zorundamıyım yaptırmazsam cezai hükmü nedir.
Merhabalar,
Motosikletimin sigortası bitmek üzere bende askere gitmek üzereyim motosikleti garajda güzelce sarıp sarmalayıp kapatacağım.
Trafiğe çıkmayacak motosiklete sigorta yaptırmak zorundamıyım yaptırmazsam cezai hükmü nedir.
gecikme cezalı olarak gelince yaptırabilirsin, trafiğe çıkmayacak motosiklete ceza gelmez.
Yaptırmamak daha iyi olur gibi.
Benim askerliğin bitimine 4 ay kala bitmişti sigorta.
Tutup yaptırsaydım 4 aylık sigorta boşa gidecek hem. Cezayı sordurdum fazla birşey çıkmadı.
Bende bekledim 4 ay sonra yaptırdım. Daha ucuza denk geldi mantık olmuştu benim adıma.
Sigorta yaptırmasan daha karlı olacak gibidir sanki.
Sen yine ara sor bir sigortacının birini. Bilgi verirler.
geciktirdiğin her ay için 5% zam oluyordu en son
ha bir de, sigorta işini 2018 Nisan'dan sonraya bırakırsan, gene eski kazık tarife geleceğinden katmerli bir sigorta bedeli çekebilirler.
Trafikten cekersin motorunu geldiginde tekrar trafige sokma islemlerini baslatirsin.
Bence de trafikten çek, böylece MTV de ödemezsin.
Sigortacı olarak; araç trafiğe çıkmayacak ise sadece trafik sigortası için çekme işlemi yapmanıza gerek bir durum görmemekteyim. Vade bitiminden sonraki her bir ay için, %5 gecikme zammı uygulanmaktadır (5-10-15-20-25-30-35-40-45-50 şeklinde son gecikme zammı 50 olacak şekilde). MTV için çekme-trafiğe alma masrafları karşılaştırabilir.
Bu durum geçerli, ancak belirsiz. Sabit tarife 31.12.2017 tarihinde sona eriyor, ek bilgi olarak paylaşılması gerekirse. Hazine müsteşarlığı süreyi uzatabilir ya da yeni bir uygulama getirebilir. Ama müdahale geleceği yönünde beklentimiz büyük.
her 30 günde bir %5, maksimum %50 faiz işler.
Satabiliyorsan sat gelince alırsın yine
Kaç para çıkıyor ki sigortan yaptır gitsin. zaten hasarsızlık varsa indirimli yapacaksın. bir sonraki yıl 1 basamak daha indirim alacaksın. ceza yemektense yaptırmak daha mantıklı değil mi.
trafikten çekmeyi söylemiyorum bile. tekrar trafiğe sokmak için tonla uğraşırsın. geçen yılki gibi 800-900 liralar çıkmıyor artık sigortada 300-400e hallediliyor. Bir de seneye sigortanın ne olacağı belli değil bakarsın yine uçar cezasıyla beraber şişer fiyat.
gecikme cezası diye bir şey var diyorlar ama bunu sigorta acentası bile bilmiyor ya da ifade edemiyor, malesef bizde kullanmasanda ödüyorsun öyle gelişmiş bir sistemimiz yok
Yillik izin kullanirsan,izine gelince yaptir 6ay sonra.hem izinde motorunu kullanmiş olursun.
6ay gecikme ödersin,
Veya dagitim izni vs.geldiginde ara ara kullanirsin yaptir geç.
Ah ulen teyzemin oglu askerligini yaptigi yerde babasinin arkadasi vardi,garajda durdu motor,adam çarşi izninde bile motorla geziyordu.şans işte..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)