Orta sınıf uzun yol (touring) motosiklet önerisi
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba. Yeteri kadar motosiklet tecrübem var. R25 ile uzun yollar yaptım fakat ss olması ve yeteri bagaj olmaması nedeni ile bol çanta takabileceğim uzun yolda konforlu az yakan gerektiğinde İstanbul içi kullanacağım bi orta sınıf arıyorum. Marka model önemsizdir. Bütçe 23bin Max 25bin olur. Yardımcı olursanız sevinirim. Moto kamp yapacağım bolca.
Reklamlar
-
2011 cbf600 işini görür hertürlü bende cbr250den geçicem buna
-
cbf600'ler karbüratörlü diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.
Benelli trk 502'ler güzel bir seçenek oluşturabilir. (bütçeyi hafif aşabilir. ikinci elleri ne durumda bilmiyorum.)
Dl650'leri biliyorsunuz. Çok eski olmamak kaydıyla mükemmel işler çıkartabilir.(galiba ben buna yönlenirdim.)
Versys'lar da olabilir.
Genelde ben enduro'dan gittim ama belirtmediniz diye oradan gittim. Yine ss tarzı düşünürseniz sportturing tarzında. Onlarda pek düşüncem yok açıkcası
araştırmamıştım.
-
sey_47 adlı üyeden alıntı
cbf600'ler karbüratörlü diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.
Benelli trk 502'ler güzel bir seçenek oluşturabilir. (bütçeyi hafif aşabilir. ikinci elleri ne durumda bilmiyorum.)
Dl650'leri biliyorsunuz. Çok eski olmamak kaydıyla mükemmel işler çıkartabilir.(galiba ben buna yönlenirdim.)
Versys'lar da olabilir.
Genelde ben enduro'dan gittim ama belirtmediniz diye oradan gittim. Yine ss tarzı düşünürseniz sportturing tarzında. Onlarda pek düşüncem yok açıkcası
araştırmamıştım.
2008 sonrası enjeksiyonlu üretim
-
-
uzun yol deyince aklıma transalp'den başka motor gelmiyor. Yayla gibi geniş geniş fıtı fıtı.
-
Honda NC750x , kawasaki versys650, suzuki V-strom DL650, yamaha tenere 660Z
-
kimse de dememis ki xmax 250 al hem sehir icinde hem sehir disinda doya doya kullan diye :(
hep sirt cantasi modeller. tamam iyi guzel hos hepsi ama sehir icinde ugrasilmaz onlarla. he ben keyif alirim dersen o baska. ama rahat edeyim dersen 0 xmax 250 yada 2. el xmax 400.
kolay gelsin.
-
Aradığın motor net nx750x bence he biraz daha performans istiyorum dersen versys 650 derim yada tracer 700 ama en güzeli
https://www.youtube.com/watch?v=-jFd05kkuKQ&t=1s
video sana yardımcı olur
-
diablof adlı üyeden alıntı
kimse de dememis ki xmax 250 al hem sehir icinde hem sehir disinda doya doya kullan diye :(
hep sirt cantasi modeller. tamam iyi guzel hos hepsi ama sehir icinde ugrasilmaz onlarla. he ben keyif alirim dersen o baska. ama rahat edeyim dersen 0 xmax 250 yada 2. el xmax 400.
kolay gelsin.
Kış ayları dahil sık sık İstanbul-İzmir sürüşü yapıyorum skuterle. 5-8 derece ısıda 9 saate yakın yol aldığım oldu.Konforu paha biçilmez. Termal içlik kıyafet vs tam olsa bile skuter dışındaki motosikletler rüzgar nedeniyle hasta eder diye düşünüyorum. Nedense skuter küçümsenen bir tarz olmaktan kurtulamadı. Ben de ısrarlı tavsiyeler sonunda 1-2 yıl sonra değiştiririm diye almıştım. 5 yıl geçti bile.
-
-
SuleymanE adlı üyeden alıntı
Honda NC750x , kawasaki versys650, suzuki V-strom DL650, yamaha tenere 660Z
Orta sınıfın motorları belli.
-
Mondial rx3i evo katır gibi tepe tepe kullan.
-
vstrom da 250 abs'de satılıyor galiba artık.
-
dl 250
-
Honda NC 750X dct alıyorsun olay bitiyor.
-
sana gereken nc750
-
nc 750 al hem yakıttan tasarruf edersin hemde konforlu gzersin tecrube ile sabittir
-
SS de dahil çok faklı tarz motorların oldu. 2015 yılında 0 km R25 aldım ve 3 ay sonra satıp NC 750 dct aldım. Şehir içi için ayrıca ufak bir scooter aldım. NC 19000 km olmuş. Bursada yaşıyorum. Yazın eşimle hafta sonu kaçamakları ile 2 yılda 19000 km. Bu arada NC R 25 ten az yakıyor. Bilginiz olsun.
-
Moderatör
diablof adlı üyeden alıntı
kolay gelsin.
Kullanım amacına göre değerlendirmek lazim, skuter şehir içi çözümler için geliştirilmiş, nispeten koltuk altı bagajı ile şehir sorunlarını çözmeye yönelik bir modeldir.
İşin içerisine, uzun seyahatler,kamplar,yurt dışı turları girdiği zaman,xmax veya benzeri scooter ile yol motosikletleri kıyas tutulmaz. Bu tip seyahatlerde önemli olan motosikletin rotayı ileri ve geri şeklinde tamamlıyor olmasından çok daha fazlasıdır. Skuter ile de bu işleri yapanlar yok mu? tabiki var, fakat emsal teşkil etmez.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler