Zamsız hayat çok sıkıcı
Hafta sonu mazota zam geliyormuş. Susmaya ve oturmaya devam edelim. Millet tepkisini koymadığı sürece tepemize çıkarlar
Benzine 13 kurus motorine 10 12 kurus zam bekleniyor
Lpg ucuz kaldı , Lpg kullananlar hükümetimize yeterince para veremiyoruz , Meclis Başkanımız 2012 arabaya biniyor diye mahcup.
Hocam bu kafayı nasıl yaşıyorsan söyle bizde yaşayalım.Vatandaş zaten yıllardır elini taşın değil DAĞ'ın altına koyuyor,sen gelmiş Devlet'cilik oynuyorsun.Madem taş altına el konulacak önce o 20 bin liralık maaşlar düşürülecek,Medya'nın önünde utanmadan vatandaşın parasıyla "Ben passat sevmiyorum AUDİ istiyorum diyebilen şeref yoksunu üst kademedekiler haklarından mahrum edilecek,15 bin tl lik bayram ikramiye'si almayacak,Vatandaşa %4 Polise %7 zam yaparken kendilerine %17 lerde zam yapmayacaklar.Ülkemizde artık gidişat belli benzin'in pahalılaşmasi,doviz yükselmesi,enflasyon artmasi,dis borclarin cogalmasi , ve vatandasin bankalara olan borcunun yükselmesi ekonomimizin ne kadar çöktügünün en belirgen etkenleri.Ekonominin tekrar duzelecegi zamanlarada çok var hatta belki hic gelemeyebilir.Çünkü diger devletler uzayda istasyon kurarken,yeni kesifler yaparken ve teknoloji ile guclenirken,biz hala kendimizi dev aynasında görüp"Biz yüce türk devletiyiz,Osmanlı'nın torunlarıyız "vb sözlerle egomuzu sisiren aslinda basit bir motosiklet bile uretemeyen alt seviye bir ülkeyiz.
Evet, sorun devletin uyguladığı yanlış ekonomik politikalardır. Kaynak yaratmadıgi için vergileri dengesiz şekilde uyguluyor.
Düşünün durum o kadar vahim ki MTV zammı bile %25 olarak yapıldı. En son MTV'ye kaldılar.
Taşıma su çözümleri ile değirmen dönmez. Ama yıllardır böyle,kimse gerçekten tümden yapıyı değiştiremedi veya istemedi veya izin vermiyorlar veya herneyse..
En basit örnek, hayvancılık, Türkiye'yi dışardan et ithal etmek zorunda biraktilar. O kdr eksik kalmışız bu alanda,planlama yok,hiçbirsey yok. Gider elin Sırbistanindan et alırsın böyle... Destekle besiciliği, hem insanlar göç etmesin,kendi koylerinde,topraklarinda yaşasın,hem vatandaş kendi etini yesin,yerli etini. Domatesin kilosu olmuş 9 tl. Bu nedir ya.. Düşük gelirli vatandas domates,ekmek, biraz peynir yerdi.. Simdi lüks oldu...
Yine olan vatandaşa oldu. Ama yarın seçim olsun %50 yine. Anlamıyorum halkımı...
Ölmüş eşşek kurt tan korkmaz.
Haftalık benzin zammı konusu açılıp sabitlenebilir. Yoksa her x konudan biri benzin zammı olacak. (Gerçi diğerleri de dolar ve artan fiyatlar.)
26 EkimBenzine 9 kuruş zam
30 EkimBenzine 12 kuruş zam
30 EkimMotorine 17 kuruş zam
8 KasımBenzine 13 kuşruş zam
İşsizlik%12
Enflasyon%12
Memura %4
Emekliye%3.36
Dolar3.90
Euro4.50
Nasıl, eğleniyor muyuz ? (ALINTIDIR)
bu gece eve gelirken girdim petrol ofisine tabelada 5.48 yazıyordu ulan dedim daha zam gelmemiş alayım bari, aldım benzini girdim ödemeye bir baktım fiyata 5,61 yazıyor fişte. vay be dedim geçen sene nisan ayında ilk benzini almıştım motora 4,20 falandı benzin fiyatı. 1 buçuk senede 1 tl 40 kuruş zaman gelmiş. sene başına 1 tl zam geliyor mnskm!
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
geçen zamda fullemiştim bu zamdan etkilenmedim
genelde hep 50 liralık alıyorum bana göre zamlı değil
devlete para lazım elimizi taşın altına koyalım
benzine zam iyi oluyor yoksa yollarda çok araç olurdu, evden çıkmazdık
bu kafayı yaşayıp toz pembe bir hayat bizimde hakkımız!
Dunning-Kruger sendromu ;
Bu varsayımda iki bilim insanı, "Yanlış sonuçlara veya talihsiz seçimlere varanlar, sonuçların yanlışlığını veya seçimlerinin talihsizliğini anlayabilecek yetkinlikte de olmayabilirler." görüşünü savunmaktadır.
Varsayım
1.Yetkin olmayan insanlar becerilerine aşırı değer biçme eğilimindedirler.
2.Yetkin olmayan insanlar diğer insanlardaki gerçek beceriyi fark edememektedirler.
3.Yetkin olmayan insanlar kendilerindeki yetersizliğin boyutunu görememektedirler.
4.Eğer bu yetkin olmayan insanlar becerilerini geliştirmek üzere eğitilirlerse, geçmişteki eksikliklerini fark edip kabul etmektedirler.
Sonuç olarak insanlar, bir konu hakkında ne kadar az biliyorsa, o konu hakkındaki az olan bilgisi aslında ne kadar az bilgi sahibi olduğunu fark etmesini engellediği gibi, sanki konuyla ilgili her şeyi biliyormuşçasına bir özgüven kazandırmaktadır.
kaynak wiki.
elon musk gibi bir karakteri ağırladığımız günlerde kendisine yukarıdaki yazıya ulaşım imkanımız olmadığını anlattıysak soru işaretlerine basarak marsa kadar gidebilir.
yukarıdaki bilimsel varsayım tanıdık geldi mi ?
hadi ışık yakalım.
"eğitim düzeyi arttıkça oy oranımız düşüyor"
benzin fiyatları ile ilgisini kurabilirsiniz.
umarım.
İşin ilginç yanı, bu araştırmayı işleri kötü giden uluslararası şirketlerin sahipleri yaptırıyor, neden ? En salak adamlar hep yönetici oluyor, aklı başında olanlar olamıyor, bunu bir türlü çözemiyorlar. Sonuçta bu araştırma ortaya çıkarıyor ki, bilgisiz kişiler o cahilliğin verdiği sınırsız özgüvenle her işe atlıyor, yaparız-ederiz uçuyor,kaçıyor. Azıcık aklı başında olanlar riskleri de gördüğü ve hesapladığı için daha pasif kalıyor ve sonuç = tataaaa...
65 liraya maxi scooter doldurmaya basladık yeter be
Artık çok daha az kullanıyorum yetmiyor cidden kazandığımız paralar zaten sosyal hayat falan hak getire.Bi zevkimiz motor vardı onuda kısıtlamak zorundayız artık...
Baba bana dokunmazların tecdit konuları fakirin bu sene kömür deki artış ironisi neticeyle yine agabeylerin üzüntü verici ve laf üstüne laf koyanlardan olmayıp taş üstüne taş koyanlardanız diyenlenlerin insani rolleriyle vatandaşın gözünü boyayanların içten pazarlıkçılıkla yapılan yanlışların her kelamıyla laf cambazı yapanların her kelimesiyle söylemek istenilen çok şey varda işin kısacası demek istediğim şu ki selda bağcanın dediği gibi adaletin bu mu dünyaa !!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)