Getirmezler ki lol
Honda 5 yıl geriden takip ediyor sanırım.
Duke ve MT serisi koptu gitti bitti... Honda daha yeni uyandı.
2008 cbr1000rr diye okudum
Bir onceki CB1000R'i yeni alip kullanmistim bir bucuk sene kadar. Acikcasi hic boyle bir sey yapacagini beklemiyordum Honda'nin...
Naked motosiklet biraz ara bir urun. Cunku naked pratik bir arac, ama ulasim icin 1000cc motora ne gerek var? CB1000R naked'tan ziyade grenaji sokulmus, yuksek gidon takilmis, ve gucu azaltilip torku arttirilmis bir SS'ti... Bir cok markanin naked modeli oyle. "Belinizi bukmeyen spor motosiklet" olarak sunuluyorlar piyasaya, ki cok dar bir pazar. Sonucta virajli yollarda gercek bir SS gibi rahat ettirmiyor.
Bu ise populerlesen retro kervanina katilan bir motosiklet olmus, performans yaninda stil'e de oynamis. Guzel ama cok kanim isinmadi acikcasi.
Bu seride CB900F Hornet herhalde en son durust naked motosikletti Honda'nin urettigi. Genel olarak simdilik durust naked sadece Superduke var, geri kalanlarin hemen hemen hepsi SS'ten devsirme. Tabii ki onlar arasinda da iyi modeller var, MT10 gibi mesela. Ama Tuono ve S1000R performans icin pratiklikten fazlaca odun veren modeller bence...
Bir onceki modeli stilize edip biraz da elektronik ekleyip piyasaya surmusler. Arka tek tarafli catali korumalari guzel olmus, ama hidrolik debriyaji eleyip telliye gecmisler, gozumden kacmadi
Bu arada Diavel benzetmesine katilmiyorum. Diavel tamamen cruiser ergonomisine sahip, sele cok alcak ve pegler cok onde. Bu ise naked. Stil ve motor hacmi yakin olabilir ama geometrisi, ergonomisi, ve dogal olarak musterileri tamamen farkli.
arkadaşlar yaptığım hesaplamalar tutarsa(%90 tutar) fiyatı 72000 TL(+- 2000 TL oynayabilir) olacaktır.
Bence gayet güzel bir motor olmuş bu.Üzerinde 2018 CBR1000RR dan devşirme motor var ve 145 hp lik bu motor 0-100 hızlanması CBR1000RR dan daha iyi olacakmış(Honda'nın kendisi söylüyor)..fena değil.
212 kg ağırlığı, ortalığın tozunu atan yeni 1000RR gibi iddialı değil maalesef(çelik şase)
Tipi ise aykırı biraz kabul,ama diğer 1000 lik nakedları kendisine rakip kabul etsek bile bence fiyat avantajından dolayı(Türkiye için) rekabetçi olacaktır diye düşünüyorum.Merakla bekliyorumm kendisini.
Haziran ayında bayilerdeymiş. Hesaplarıma göre tahminimce 63 bin lira civarında gelecek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:03 ----------
Max 68 bin
Tahmin falan değil 82 k fiyatı var. Bunu alacağıma gider honda civic alırım daha iyi. En azından 5 kişi civic keyfi çıkarırız.
Honda sitede fiyat paylaşmış.
CB900F Hornet ve 2013 CB1000R sahibi olmuş biri olarak bir kaç düzeltme ve not ekleyeyim:
1. Motorun yeni CBR motoru ile alakası yok. Bir önceki modeldeki motorun revize edilmiş versiyonu, yani 2006 CBR fireblade.
2. Süspansiyon da eski modelden çok farklı değil. Çünkü eski model de full ayarlanabilir Showa kullanıyordu. Ful ayarlı olmasına rağmen malesef yeterince kaliteli değildi.
3. Eski modele göre bazı noktalarda ucuza kaçmışlar. Mesela yukarıda yazdığım gibi hidrolik debriyaj giymiş telli debriyaj gelmiş.
4. Döküm alüminyum şase gitmiş, taa Hornet'te kullandıkları tek parça çelik boru şase gelmiş. Bu ciddi anlamda geri bir adım.
5. Burada önceki modelin üç parçalı gösterge paneli şimdiye kadar bir motosiklette gördüğüm en estetik göstergeydi. Yenisi de fena değil ama eksisiyle alakası yok.
6. Eski model elektronik olarak bir dinozordu, sonunda güncellenmiş.
Velhasıl görünüş olarak etkileyici bir model olsa da kullanım olarak Avrupalılara rakip değil. Hatta MT10'e bile rakip değil.
61 bine satılan MT 09 SP ve 57 bine satılan xsr 900 ün yanında hiç şansı yok bence. Honda yine baltayı taşa vurmuş.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)