Merhaba, öncelikle Forumda yeni üyeyim. Kendimden bahsedeyim.
Muratcan Yalın, Antalya, 18, Arayüz tasarımcısı, yeterli olmuştur umarım. Herkese iyi forumlar dilerim.
Yaklaşık 2 Haftadır üstüne değindiğim bir konudur. En ufak ayrıntısına kadar ulaşmaya çalışıyorum. ama sanırım daha yolun başındayım.
Deneyimi olan birisine buradan sorum vardır.
Bahsetmekte olduğum motosiklet (SIFIR) 1 Adet olup 125cc-350cc arasında başlangıç ve orta segment bir motosiklettir. Daha önce ülkemize girmiş bir marka olmaktadır.
1. CKD Nedir? ve Neden EEC Sertifikasına gerek duyulmuyor.
2. CBU Nedir? ve Euro 4 Emisyon şartı isteniyor. (Bir çinli satıcı ülkemize Euro3 Emisyonlu Motosiklet ihracı yaptığı halde.)
3. EEC ve COC sertifikaları 2 sinin de olması şartı aranmaktadır. Yoksa 2sinden biri yetiyormu ?
4. TSE'nin istediği Tip Onayı(MOTOY) ülkeye önceden girmiş veya girmemiş motosiklet için gereklimidir? (Sıfır Motosiklet bunu almak zorunda mı)
6. Ürün ülkemize geldiğinde yansıtılan vergi ürünün dolar üzerindenmi vergi yer yoksa döviz kurumunca TRY üzerinden mi Vergi yanstılır?
5. Benim bildiğim vergiler dışında yansıtılan vergi varmıdır?
252 TL MTV (251cc-650cc e kadar)
%37 ÖTV
%18 KDV
%3 GM(Gümrük vergisi) birçok yerde bunun %22 olduğunu gördüm doğrulu nedir?
Bu soruların en azından 1 tanesine cevap verebiliyorsan bana çok yardım etmiş olacaksın. Teşekkür ederim.
Muratcan / Antalya