Çıkar onu çıkar diyecek tabi, cam filmine yazmaz buna yazar cezayı benden söylemesi.
Cam filmini apaçilik için değil de, arkada oturan çocukları güneşten korumak için tercih eden benim gibi babalara çözüm olabilir.
Hemen bakayım, tam da aradığım çözüm sanki
Bakın şimdi, şu arkadaşımız 150 bin lira para verdim arabam trafiğe çıkamıyor diye isyan videosu çekmiş.
Değil yan camlar ön cam bile simsiyah, devlet ol ve gel de yasaklama cam filmini.
Çocuklarımla caddeden karşıya geçmek için yol kenarında dursam, bu araba da hasbel kader yavaşlasa "ulan bize mi yol verdi yoksa karşı kaldırımdaki hatunu mu kesiyor" diye düşünür ve aracın önünden karşıya geçemem.
Yayanın sürücü ile göz teması mümkün değil çünkü.
Ayrıca üstü açık araba alıp ta "bu araba zifiri karanlık olmak zorunda, ben giderken beni kimse görmeyecek abi ben rahatsız olurum" demek de ayrı bir ironi
Ön camlar kesinlikle filmli olmalalı. Ama arka camlar çok koyu olmamak şartı ile filmli olabilir. Kendi aracımızda arka camlar kendiliğinden karartmalı. En mantıklısı bu olabilir. Tümden yasaklanması saçmalık ama kısıtlama getirilebilirdi.
Şuna çorap demeyeydiniz iyiydi. Cam örtüsü desek daha mantıklı bir çeviri olurdu. Bende var sökecek miyim elbette hayır.
Ya benim arabadada 5 yıldır var, on kez yasaklandı kalktı hiç sökmedim. Sökmem 5 sene önce 500 TL vermiştim ;) ayrıca hem ışığı kırıyor, hemde yazın güneşten izolasyon yapıp, klimadan tasarruf..
aslında cam filmi için, önce serbest, sonra yasak denmesi yanlış bir uygulama oldu, bana kalırsa çok koyu cam filmi zaten yasaklanmalı, satılmamalı neden derseniz, çok koyu bir cam filmi çekilmiş aracın içinde, ne olduğunu göremiyorsunuz, birine tecavüz mü ediliyor, esrar mı içiliyor, darp mı yapılıyor ,belli değil, zaten ülkemizde terör v.s sıkıntılı ortamlar ,kesinlikle yasaklanmalıydı zaten ,
benim çevremde tanıdıklarım da, cam filmini, ya esrar içmek için yada kıyıda kenarda hatun becermek için taktırdıklarını anlatıyorlar, birde kurtlar vadisi artistleri gibi, gizem, mafyacılık amaçlı taktıranlar var ,görevli veya tehdit altında olanlar v.s zaten taktırıyor ,amaç zaten bu
sivil bir aracın cam filmi ile ne işi olacak, yazın klimadan tasarruf demek güldürüyor beni ,akü bedava, klima gazı ucuz ,neyin tasarrufu, mübarek klima v8 motormu :D ,çocukları güneşten koruma ayrı ,cam perdeleri var, tak sök alırsın takarsın, birde cam filmli arabalar, görüş mesafesini mahvediyor, önünüzde kamyon varmış gibi, cam arasından bakamıyorsunuz, kısaca zaten satılmamalı ve yasaklanması uygundur
Son dakika haberine göre yeni bir karar alınıncaya kadar araçlara ceza yazılmayacakmış.
Eski aracım 2013 model Suzuki Swift idi. Arka camı fabrika çıkışı siyah camdı, bir hayli koyu bir siyah. Ben anlam veremiyordum çünkü yoğun otoyol trafiğinde 110, 120 km/s hızla beni 10m. mesafede takip eden adam muhtemelen bu yüzden benim önümdeki trafiği hiç göremiyordu. Cam filmine hep karşı çıktım, kendi isteğimle hiç yaptırmadım. Piyasada arka cam profillerine bire bir uyumlu portatif perdeler satılıyor, ben küçük kızımı güneşten korumak için bu perdelerden kullanıyorum. Cam filminin %100 yasaklanması gerektiğini düşünüyorum, çünkü kimsenin trafikte görüşü (kendi görüşü ya da başkasının görüşü) kendi insiyatifiyle azaltma gibi bir hakkı olmamalı. Arka yan camların bu anlamda çok kritik olmadığına katılıyorum ama bizim insanımız boşluğu bulursa affetmez. İnşallah tez zamanda tamamen yasaklanır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)