Merhaba arkadaşlar 2013 yılında a2 ehliyeti aldım yaşım 32 kaç cc ye kadar motosiklet kullanabiliyorum ? Bazısı 600cc diyor bazısı 2013 yılında aldığım için sınırsız diyor.
Merhaba arkadaşlar 2013 yılında a2 ehliyeti aldım yaşım 32 kaç cc ye kadar motosiklet kullanabiliyorum ? Bazısı 600cc diyor bazısı 2013 yılında aldığım için sınırsız diyor.
İstediğiniz motosikleti kullanabilirsiniz. Ehliyetiniz eski tip olduğu için sorun yok.
Acaba hangi seneden sonra a2 ehliyeti 600cc den yukarı kullanabiliyor, benim 2014.
Benim bildiğim yeni yasa gereği A gerekiyor, ve 24 yaşmış.
Hocam ben 2015 te A2 ehliyet almıştım ozaman yaşım 19 du. Şimdi 600cc motorlara bakıyorken dedim fiyatı yine artmadan A ehliyetine geçiyim diye. Ehliyet kursuna gittim bana dedikleri şey şuydu: 'siz ehliyetinizi 2015 yılında aldınız. A A1 A2 ehliyetleri 2016 yılında çıktı oyüzden sizi kursuma kaydedemiyorum. Ehliyetinizi yenilerseniz size A ehliyetti gelecetir.' söylediği aynen buydu kadının. 15tl ve biraz beklemeyle ehliyetimi yenilettim ve A ehliyetim oldu ve A ehliyetini 2015 te almış gözüküyorum. Sizde de aynı durum mevcut.
2016 dan önce alınmış her ehliyet(a2) a sınıfı olarak geçer yaşınızda 19 olsa hepsini sürersiniz cc olarak.
Ayrıca 2016 dan önce alınmış e sınıfı ehliyet tır(çekici ve dorse bulunan,iş makineleri) hariç bütün araçları sürer.
Yeni başlamayı düşünen, genç arkadaşlar için konuyu toparladım.
Ben de bilmiyordum, öğrenmiş de oldum. Konu hakkında tek bildiğim, sürekli gördüğüm, "A2 ehliyet ile hangi motorları sürebilirim? sorusuydu.
https://dengeliyorum.com/motosiklet-ehliyeti/
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)