Arkadaşlar benim bir ev K.maraş'ta bir ev diyarbakır'da ikamet ettiğimiz yer zorunlu trafik sigortasını etkiliyormu? Etkiliyor ise hangi il'de ikamet almalıyım? K.maraş'mı Diyarbakır'mı?
Arkadaşlar benim bir ev K.maraş'ta bir ev diyarbakır'da ikamet ettiğimiz yer zorunlu trafik sigortasını etkiliyormu? Etkiliyor ise hangi il'de ikamet almalıyım? K.maraş'mı Diyarbakır'mı?
Google da araştırma yapın bulursunuz bir şeyler.
Turkiye geneli trafik kaza raporlari mevcut emniyet yayinlamisti sanirim ordan bakabilirsin. Sigortalar ilden ile farklilik gosterir evet
Hangi ilde yaşıyorsanız ona göre çıkıyor. 8 bölge var, yaşadığınız şehir hangi bölgedeyse ona göre tavan fiyat çıkarırlar.
Plaka ile ilğili sormadım zaten arkadasım bilgi için teşekkür ederim.
Bende ikemet adresimi hangisi belırleyecem işe yararıyorsa. Belki biraz daha sigorta'yı az fiyat ile kapatırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
İnternet üzerinden araştırma yaptım bir liste buldum ama karmakarışık hiçbisey anlamadım
Maraş daha sakin ve derli toplu bir şehir. Sürücü profillerini hesaba katacak kadar bilgi sahibi olmamakta birlikte Maraş’ta daha az çıkacağını düşünüyorum.
evinin nerde olduğu önemli değil ikametgah adresin neresiyse orda yaşıyor gözüküceksin zaten.bence maraş daha uygun çıkıcaktır.250 tl falan heralde çıkar
Genelde herkeste; "ikametgaha göre trafik sigortası fiyatlarının belirlendiği" yönünde bir algı var.
Fakat fiyatlar aracın il plaka numarasına göre belirleniyor. Bu yüzden trafik sigortası yaptırırken kaza oranı en düşük olan ili seçmekte fayda var.
Bunu herhangi bir sigorta acentesine sorarak da öğrenebilirsiniz.
Not: Eğer Ocak 2017'den sonra herhangi bir değişiklik yapılmadıysa.
Sigortacılara sorduğumda ve son dönemdeki araştırmalarıma göre plakanın bir önemi yok. İkametgah edilen şehrin kaçıncı risk kategorisinde olduğuna bağlı olarak prim çıkıyor. Özetle: Mersin plakalı motor, ikametgah İstanbul ile İstanbul plakalı motor, ikametgah İstanbul arasında hiçbir fark yok. (Kendimden biliyorum)
İkamet plaka çıkma aşamasında önemli. Sigortayı etkileyen plakadır. Bu durum için Maraş mı Diyarbakır mı çok farketmemekle birlikte herhalde K.Maraş plakalı araç Diyarbakır plakadan biraz daha az prim öder. Sıfır motor alınacaksa ikamet nerdeyse orası mecbur. 2. el ise ikametin olduğu şehire gitmek şartıyla plaka değişikliği mümkün.
Artık plaka etkilemiyor , ikamet etkiliyor. Plakan isterse jupiter olsun ikametin KahramanMaraş sa Maraş sigorta fiyatları baz alınıyor. Ayrıca Diyarbakır ve Maraş arasında pek fark olmaz . Ben Ankara dayı plakamda Ankara 340 tl çıkıyor her sene düşer kaza yapmazsan kaza yaparsan artar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)