Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ömürlük Motosiklet Tercihi

REKLAM ALANI
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba

Bilenler biliyor, 2017 nin 3. Ayında Mt-07 ile motosiklet macerama başladım. Aslında cruiser kullanmayı isterken gerek maddi sebepler, gerekse ilk motosikletin verdiği acemiliği daha rahat atlatma amacıyla sürücü kursunda tanışıp sevdiğim MT-07 ile yollara düştük. İyi de bir karar vermiş olmalıyım ki yaklaşık 10bin km dir beni hiç üzmedi. Her ne kadar muadili olmasa da, cıbıl görüntüsü, bol rüzgarı ve yakıt ekonomisi sebebiyle "avrupai cruiser" olarak adlandırdığım naked modellere de günden güne kanım ısındı.

Tartışmaya açmak istediğim konuya gelirsek; Mt-07 çok keyifli bir motor ve motosikletten beklediğim hemen hemen her şeyi sunuyor ancak, eksik bulduğum, acaba dediğim noktalar da barındırıyor.

1- Artçı konforu kaykaydan hallice. Kız arkadaşımla birlikte bol bol dolaştığımız için bu konuda çok şikayet alıyorum. Konforu nispeten arttırmak için Corbin in sırt dayamalı konfor selelerinden

almayı düşünüyorum ya da ufak da olsa bir topcase eklemek istiyorum.

2- Elcik ısıtma, usb şarj gibi konfor/ihtiyaç eklemeleri yapmayı düşünüyorum.

3- Aydınlatma yetersiz, özellikle gece şehirler arası yolculuk sırasında uzunlar pek işe yaramıyor hatta yolcum varsa uzun farlar karşı ki dağları aydınlatıyor, far değişikliği/eklentisi yapılması gerekiyor.

4- Bridgestone Battlax sayesinde MT-07 teker değil patinaj makinesi. Çok da agresif sürmüyorum lakin bu patinaj işi canımı sıkıyor, hatta soğuk havalarda dönüşler esnasında minik kaymalar, (mesela dün gece 7 dereceydi) "atayım mı seni asfalta, high side yapalım mı kanka, olmadı low side olsun o da olumlu" şeklindeki ilginç eğlence anlayışı yüzünden lastikleri Michelin Pilot Road 4 gibi daha yumuşak hamurlu bir lastikle değiştirmeyi düşünüyorum.

5- Bu biraz keyif değişikliği lakin "Tamam MT-07 ile uzuuuuun süreler birlikteyiz" dersem eğer Akrapovic Titanyum almayı düşünüyorum.

Tüm bunlar göz önüne alındığında motosiklete ödediğimin yarısı kadar daha masraf yapmam gerekiyor. Böyle olunca acaba bu kadar eklemeyi MT ye yapacağıma gidip bir cruiser mı alsam diye de düşünüyorum. Cruiser alsam bu sefer şehir içinde MT nin kıvraklığını özler miyim?

Kafamda deli sorular. MT-07 masraf yapmaya değecek bir motosiklet mi? Dikkatli kullanımda ömrü nedir? Yoksa bu kadar masrafı MT-09 alıp ona mı yapsam? Çıplaklardan vazgeçip Vulcan/Iron/Bolt vb mini kruvazörlere mi baksam?

Dip Not: Acelem yok, malum motosiklet işi ülkemizde müthiş lüks bu yüzden uzun vadeli kararlar alıp buna göre planlama yapmak elzem. Sohbet havasında fikirleri dökelim ortaya.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Bu geliştirmeler yapılsa bile yine de cir cruiser kadar konforlu olmayacaktır diye düşünüyorum.

Geliştirmeler ile konfor artar, kıvarklık değişmez.

Cruiser'a geçilirse konfor çok artak, kıvraklık azalır.

Ben olsam aynı geliştirmeleri bir cruisera uygular ve ömürlük kullanırdım ancak kıvarklık önemli ise mt07 ile devam edilmesini öneririm.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Az daha koy ybr al

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Ömurlük motor dersen model öneremem, ama sınıf ya Touring ya Cruiser olur bu bir gerçek.
    Ama onlari da ben tavsiye etmem...

SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hocam motorundan memnunsan cruiser işine hiç girme derim. Cruiser ile şehir içinde resmen ağlarsın.

Birde bahsettiğin şeyler o kadar para tutmuyor yaw. Motorun yarı parası demişsin de sanki biraz abartmışın (:

1) artçı için sele sünger değişimi yapıp jel sele yapan yerler var, biraz araştır hem senin hem artçın için 300 tl civarına sele konforunu işini hallederler. Arkaya da çanta demiri ve sırt dayamalı orta halli bir topcase takarsan artçın çok rahat eder.

2)Elcik ısıtma aliexpreste çift kademelisi 70tl. USB şarj kiti de 30tl falan. Yurtdışı alışverişle uğraşmam diyorsan elcik ısıtma 100-120 tl civarına ülkemizde satılıyor, usbden şarj kiti de 50tl civarıydı, internette bulursun.

3) Led ampul tak, aydınlatmayla ilgili tüm dertlerin bitsin. Bunu da 200 tl montaj dahil rahat bulursun. İyi bir ustaya taktırmanı tavsiye ederim.

4) Lastik masrafı en büyük masrafın ama bunu zaten her motorda yapıyorsun. 1600tl diyelim kabaca buna da.

5) Egzoza masraf yapma, gereksiz bir masraf. Hem polisler denetimleri artırdı, çevirmelerde terletirler seni (:

Yani saydıklarımı toplasan 3 bin tl ya tutar ya tutmaz. Eğer motorundan çok memnunsan bence bu ilaveleri yapıp kullanmaya devam etmen çok daha mantıklı duruyor.

Kazasız sürüşler dilerim.

Dipnot: Bu değişiklikleri MT09 a yaparsan da tadından yenmez, çok çılgın bir alet mt09, yine mantıklı bir tercih olur

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    İşin içerisinde " Hatun " kişisi var ise;

Evladiyelik olarak; Vstorm,Versys, Vb. dünyayı dolaşabileceğiniz motorlara yönelmek gerek?
    aquarist4 ve efendy06 bunu beğendiler.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Motor değiştirmek hem zor hem masraflı iş.
    Satayım dersen uzun süre müşteri çıkmaz, çıkan ölü parası teklif eder vs.
    Düzgün kullanırsan motorunu yıllarca rahat rahat kullanırsın.

Motorunu genel olarak seviyor isen en elzem olandan başlayarak ufak ufak değiştir.
    Her bir değişikliğin tadını çıkar.
    Bir sonraki adımı düşün, acele etme.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Takacagin aksesuarlar icin birsey diyemen ama motorunu seviyorsan ve konforlu gezinti halini dusunuyorsan tracer a gecebilirsin sehir ici cok uzmez uzun yolada gelir konforuyla usb sarj icin falan gidonunda yeri bile hazir ama masraf onada yapicaksin ayni sekilde )

Ömürlük denince insanın aklına yaşlılık geliyor. Yaşlı göbekli kel olunca da R1200GS dışında motor sürmek bence çok yanlış olur. Zincire eğilip zincir mi yağlanır o zamanlarda hiç? Bana uymaz. Rüzgar konforu iyi, yolcu konforu iyi, amortisör konforu mis, gücü de her insana yeter de artar. ADV olmayanı alınırsa çok aşırı ağır da olmaz. Eğitimli bir sürücü trafiğin içinde işe gider gelirken bile rahat rahat kullanır. Hem R100GS kullanırken karşıdan gelen motorculara selam verip, selamlarını alıp ekstra şaşkınlık yaratmak da mümkün.

Şaftlı 1200'lüğe daha var biraz denirse Tracer 700 ve Versys 650 de çok iyi seçenekler. VStrom'un da seveni çoktur da fren veya amortisör lazım olmayacaksa binilebilir. (Ben bindim, lazım olmadı.) Rüzgar ve sele konforu iyidir. Bu seneki modelin frenlerinin daha iyi olduğuna dair şeyler duydum galiba. Emin değilim, kurcalamak lazım. Ama bunlar artçılı dolu çanta ve uzun yol sürücüleri için bir zaman sonra yetersiz olmaya başlayacaktır. Yokuş yukarı artçı, dolu üç çanta ile arkadan dayanan arabadan hızla uzaklaşabilmek için üst segmente ihtiyaç var. Ya da sürüş stili değişecek. MT-07'nin atikliğinin gücünün tadını almış birisi için zevksiz olabilir. R1200GS demiş miydim?

Motorun hafifliğinden bana ne? Zaten çıktım mı doğrudan şehirler arası virajlı yollarda yardıracağım, depo kocaman olsun varsın ağır olsun denirse Super Tenere gelirdi aklıma.

Alıntı gaddarnahra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tracer a gecebilirsin ...ama masraf onada yapicaksin ayni sekilde )
    Alıntı Levent adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Evladiyelik olarak; Vstorm,Versys, Vb. dünyayı dolaşabileceğiniz motorlara yönelmek gerek?
    Mesele masraf değil, masrafı seve seve yapacağım ancak 2 yıl sonra "ya bu motor aslında pek de iyi değilmiş" diyeceğim bir alete masraf yapmak istemiyorum. Şimdiye kadar da YBR/CBF/NS200 ve MT-07 dışında motosiklet kullanma şansım da olmadı. Kıyaslayamıyorum yani Touring cihazların rahatlığını tahmin edebiliyorum, sanırım bir denemeden "olmaz" diyemem. Yani Tracer 900, Vstorm ve Versys de listemde var ama kalbimi çalan aletler henüz bunlar değil

Alıntı SuleymanE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam motorundan memnunsan cruiser işine hiç girme derim. Cruiser ile şehir içinde resmen ağlarsın.

Dipnot: Bu değişiklikleri MT09 a yaparsan da tadından yenmez, çok çılgın bir alet mt09, yine mantıklı bir tercih olur
    Kafa karışıklığımı anlamışsınızdır sanırım Sürüş modları, upside down ön amortisör vb pek çok artısı var MT-09' un. Masraf elbette motorun yarı fiyatı değil, miktarı biraz abarttım ancak ileride satmayı düşünürsem ikinci elde aksesuarların pek de kıymeti yok.

Ömurlük motor dersen model öneremem, ama sınıf ya Touring ya Cruiser olur bu bir gerçek.
    Ama onlari da ben tavsiye etmem...
    Anladım ben sizi

Cruiser'a geçilirse konfor çok artak, kıvraklık azalır.
    Cruiser' dan inip uyuşan bacakları yüzünden yürüyemeyen artçılar olduğunu duydum. Bu da bir soru işareti :/

Az daha koy ybr al
    Komik ama mantıksız değil

Buna da bir bak.

RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Al bi torink yada sıport torink keyfine bak.

Bana touring denildiginde aklima direk 2 silindirli motor geliyor. Bir ciktimmi yapacagim 1000km yakitida az yaksin kardesim dedirtiyor bana... Senin durumuna yakin biriyim ama benim artcim yok benim hayalimdeki motor her ne kadar binmeye cesaret edemesemde S1000XR ) bu arada arkadaslarin dedikleri hep uyum icinde kawasaki versys , suzuki vstrom , yamaha tracer , bmw GS , ducati strada , ktm adventure ve harley electra glide flan filan hepsi cook pahali yawww )) al tracer 700 bak keyfine... herkes bayiliyor motora yok ben 900 istiyorum dersen tracer alma madem 4 silindir alcan Crossrunner al bari

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Yaşlı göbekli kel olunca da R1200GS dışında motor sürmek bence çok yanlış olur. Zincire eğilip zincir mi yağlanır o zamanlarda hiç?
    Yaşlı sayılmam (36), göbek yok, fit sayılırım ama zincir yağlamak zoruma gidiyor artık.
    bir yerden sonra kabak tadı veriyor.

Kaça verirler acaba bu Gs'leri?
    odo bunu beğendi.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Ömürlük motosiklet deyince benim aklıma sadece 1200 süper tenere geliyor.

BigLion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio xevo 250 ve Yamaha Tracer 700
    Tercihiniz eğer maxi scooter olacaksa Piaggio (modeli fark etmez hepsi kalite) nam ı diğer ömürlük motor markasıdır, bakımları düzenli yapıldığı sürece.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    İhtiyacınızın dışına çıkmayın bence. Daha çok şehiriçi kullanıyorsunuz belli ki, bu durumda cruiser sizi hem yakıt hem de kıvraklık konusunda bayağı üzer. Konfor on numara olur ama trafikte otomobillerin arkasında bekledikten sonra ben niye motor kullanıyorum acaba diye sorgulayabilirsiniz. Yanınızdan küçük scooterlar vız vız geçerken arkalarından bakıp acaba ben şu araya girebilir miyim hesapları yaparsınız. Konfor ve pratiklik arıyorsanız scooter tek geçerim. Ha unutmadan evladiyelik diye bir şey yok yahu, max 3-4 yıl içinde başka motorlara bakacağınız garantidir.

Zafer hocam GS elbette çok keyifli ama bakım ve yedek parça konusunda biraz korkutuyor. Bir de uzun saçlı ve slim fit olmamdan mütevellit Yamaha -
    FJR1300AE, Honda - VFR, Honda - Gold Wing F6C, HD - Breakout gibi zincir yağlatmayan makineler de ilgimi çekiyor (Sonuncusu hariç).

Touring familyası fiziksel olarak pek hoşuma gitmiyor. (Leylek gibiler) Dediğim gibi kullanmadan kesin bir şey söylemem ayıp olur.

İşin biraz daha teknik kısmına kayarsak, yüksek devir çeviren motorlar muadil düşük devir çeviren motorlara göre daha kısa ömürlü oluyorlar (aşınma sebepli). Peki ortalama bir supersport motosiklet motorunun ömrü sizce ne kadardır? (Apaçi eline düşmemiş nispeten sakin bir kullanımla).

Piyasada "Motorun ömrü 20bin kilometredir" diyen usta gördü bu gözler yaygın kanaatte 40 bin km kullanılan bir motorun artık ikinci elde para etmediği. Bu konuda fikirleriniz neler?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Cruiser sehir icinde gayet zevkli alet ama uzun yolda 100km ve ustunde yorar; eger onunde kocccaman bi cam yoksa. Sonradan takma camlarla bi yere kadar.

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    Bende senin düşüncedeym.Mt-07yle 22bin km yaptım.Tek sıkıntısı uzunyol.Gücü vs'den kesinlikle şikayetçi değilim.
    Düşük km'de Tracer700-900 alarak bu işe son vereceğim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)