Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Trafikte Dayak Yedim

REKLAM ALANI
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı MUSTAFA KIR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende küçük bir olay yaşamıştım seninkine benzer. Dün silahcıya gittim taşıma ruhsatlı otamatik tüfenklere baktım. Arabada genelde 3 yada 4 kişi oluyor ve adamlar evire çevire dövüyorlar artık can ve mal güvenliğim için. Özellikle domuz avı için kullanılan tüfenk alacam motoruma koyacam. Zaten buralar ayrı tehlikeli
    Abi silahta başını daha fazla belaya sokma riskin de var. İnşallah öyle olmaz. En güzeli uzaklaşmak da işte bazen yapamıyoruz. O 3-4 kişi yakalıyor

Alıntı matrax33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorcu adam dayak yer mi ya geçmiş olsun. Bi dahaya kavga başlamadan önce kafa at.
    Kafa mesafesine sokmadı adamlar Ben ayaklığı açayım da motoru düşürmesinler diye uğraştım o bir iki saniye içinde. Sağlık olsun. Olacağı varmış Teşekkür ederim.

Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi büyük boy boru anahtarı daha işlevsel.

Fırat arkadaşım, geçmiş olsun. Arkadaşların dediği gibi, kolunu ihmal etme, gerekirse özele falan git.
    Çok teşekkür ederim. Şu an hareket kabiliyeti olarak daha rahatım da halen güç uygulayamıyorum. Yarın olmadı bir özele gidip MR çektireyim diye düşünüyorum.

Alıntı TUTITO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bulut, damdan dusenin halinden kim anlar bilirmisin?

Canini cok sikmamaya calis. Bu olayi hayatin boyunca unutmayacaksin, unutamayacaksin. Su an hala sicak; ve sana buyuk, onemli bir olaymis gibi geliyor ama basina gelecek daha agir travmalarin altinda kaybolup gidecek. Sonucta hayat tecrubesi denen sey kolay edinilmiyor.
    Bazilarimiz maalesef digerlerinden daha zor hayatlar yasiyorlar, orasi kesin.
    Sevdigim bir soz var : "Zaman sadece armutlari olgunlastirir". Aynen oyle, zaman herkesi ayni miktarda olgunlastirmiyor. Biz biz yapan yasimiz degil, yasadigimiz irili ufakli travmalarin birlesimi.

Konusmak istersen beni her zaman arayabilirsin. Telefonum icin ozel mesaj yazman yeterli.
    Çok sıkmamaya çalışıyorum abi canımı. Can sıkan nokta dayak yemiş olmak da değil zaten. Kolumun yere düşünce hasar almasına ve özellikle plaka olayı yüzünden adamlardan şikayetçi olamadığıma canım sıkılıyor. Böyle insanlar ceza almadıkça bu şekilde davranmaya devam ediyorlar çünkü. Kamera kayıtlarından da bir şey çıkmadı. Artık trafikte denk gelirlerse ancak öyle alabilirim plakayı ve tekrar giderim polise.

İyi dileklerin ve ilgin için de ayrıca teşekkür ederim abi. Sağolasın

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    relax olmakta fayda var aslında ama o anda olamıyoruz bazen.. karşı taraf bile hatalı olsa ufak uyarılarla hataları söyleyebilmek erdemini gösteremiyoruz millet olarak.. kıldan tüyden şeyler için adam öldürülüyor bu memlekette.. orada seni vurup gitseler belkide faili meçhul olay olacak.. sebebi ise ceviz kabuğunu doldurmayacak şeyler (kornaya uzun süre basmak gibi) neresinden bakarsan bak..

Alıntı ..YaNKee.. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    relax olmakta fayda var aslında ama o anda olamıyoruz bazen.. karşı taraf bile hatalı olsa ufak uyarılarla hataları söyleyebilmek erdemini gösteremiyoruz millet olarak.. kıldan tüyden şeyler için adam öldürülüyor bu memlekette.. orada seni vurup gitseler belkide faili meçhul olay olacak.. sebebi ise ceviz kabuğunu doldurmayacak şeyler (kornaya uzun süre basmak gibi) neresinden bakarsan bak..
    Ülkesini seven biri olarak durumun böyle olması o kadar zoruma gidiyor ki. Ters baktı diye adam öldürecek insanlarla beraber yaşıyor olma duygusu iğrenç gerçekten.
    bursalıali bunu beğendi.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    özgüvenin oluşması açısından ufc ve mma videolarını izleyebilirsin

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Geçmiş olsun.
    Daha öncede yazmıştım benide 10 kişi dövdü trafikde hala aklıma geldikçe gülerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:09 ----------

https://www.google.com.tr/amp/m.mill...undem-2549837/

Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    özgüvenin oluşması açısından ufc ve mma videolarını izleyebilirsin
    UFC yi takip ediyorum zaten. Son zamanlarda keyifli maçlar oluyor.

Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun.
    Daha öncede yazmıştım benide 10 kişi dövdü trafikde hala aklıma geldikçe gülerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:09 ----------

https://www.google.com.tr/amp/m.mill...undem-2549837/
    Ben de gülerek anlatıyorum soranlara Haber ise gerçekten sinir bozucu.

Motosikleti
    Artık Yok...
    motorda olabildiğince alttan al kardeşim daha bugün zincirlikuyuda taksici üstüme beni göregöre bilerek kırdı bende şeridimden çıkmayınca bildiğin kapısı ayaklarıma sürte sürte aynı şeritte gittik .. eski ben olsam 20 yıl önceki kapısına tekme falan atar senin hayatıma kastınmı var der kafa göz dalardım..

şimdi artık umursamıyorum hangi biriyle uğraşıcaksın.. memleket bunlardan geçilmiyorki.. birde haksızda olsalar hepsi haklı oda çok garip bir şey..

adam ters yönden giriyor adama tersyönden geliyorsun diyorum senin burda ne işin var diyor.. yani ona göre benimde ters yönden gitmem lazım galiba ) .. eskiden olsa çok kızar kavga eder tartışırdımda artık bağışıklık kazandık herhalde beni gülme alıyor ..

aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    sa
    geçmiş olsun kardeşim. sana o mesajı atan kendi ailevi durumunu izah etmiş , takılma onlardan malesef var ve hayatından süzemiyorsun.
    sana saldıran o 3 kişi veya yazı ile hakaret etiğini sanan gerzek aynı genetikten. edep yoksunu kendini hiç bir konuda ispat edemeyen şahsiyetsiz mahluklar.
    sen sıhat afiyetine bak Allah korumuş şerlilerin şerrinden gene ucuz atlatmışsın. Allah böyleleri ile yolunu kesiştirmesin.

Alıntı aokuyumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sa
    geçmiş olsun kardeşim. sana o mesajı atan kendi ailevi durumunu izah etmiş , takılma onlardan malesef var ve hayatından süzemiyorsun.
    sana saldıran o 3 kişi veya yazı ile hakaret etiğini sanan gerzek aynı genetikten. edep yoksunu kendini hiç bir konuda ispat edemeyen şahsiyetsiz mahluklar.
    sen sıhat afiyetine bak Allah korumuş şerlilerin şerrinden gene ucuz atlatmışsın. Allah böyleleri ile yolunu kesiştirmesin.
    Aleyküm selam Çok teşekkür ederim.

Amin, Allah hiçbirimizin yolunu böyle insanlarla kesiştirmesin. Böyle insanlar başkalarına zarar veremeden ya düzelsin ya da kendi başlarını yiyip gitsinler.

Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla herkes bi şekilde öğreniyor ve öğrenecek işte trafikte arkadan gelene yol vermeyi.
    Bu arkadaş bundan böyle 5 sn. bir ayna kontrol ve arkadan gelene yol verme kuralını tecrübe ederek öğrenmiş oldu.

Benden kimse yol istemez çünkü yetişemez.
    Benden kimse yol istemez her zaman en sağdan giderim.
    Benden kimse yol istemez aynada geleni görünce çekilirim geçer gider.
    Arkamda ışıkta beklerken hariç kimsenin bulunmasına izin vermem.
    Genelde önüme kıranlar, gördüğü halde görmemiş gibi yapanlarla takışırım.
    Kavga gürültü olunca adamı yıkarım yere, yada daha arabadan çıkmadan camdan dalarım adama 8-10 yumruk basar giderim.
    Uğraşmak istemezsem aracı tekmeler aynayı kırar uzarım..

Eğer motorun hızlı değilse hiç bulaşmayacaxın aksiyona yol verecexin gidecek arkadan gelen..
    Motorun gitmeyi bilmez, sen kavga etmeyi bilmez, ayna kontrolünü, yol vermeyi bilmezsen netice ortada işte..
    Peki hocam sag seritteyiz yada orta seritteyiz hiz sinirlarini gecmeden gidiyoriz, yada arabamizda kirilabilicek malzeme var yavas gitmek istiyoruz iste, arkadan gelen korna sellektor yapiyorsa ne yapmaliyiz? Bizi aydinlatir misin
    insta: veli_montana_

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    Böyle durumda at kendini yere ambulans, polis ne varsa çağır.
    Facebook ya da instagramdan direk canlı yayına geç onlar yanına gelmeden ;)

Alıntı jackonbir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle durumda at kendini yere ambulans, polis ne varsa çağır.
    Facebook ya da instagramdan direk canlı yayına geç onlar yanına gelmeden ;)
    O an aklıma gelmedi Hatta polis de sordu ambulans çağıralım mı diye de, olay hastane önünde gerçekleştiğinden bindim motora kendim girdim hastaneye otoparka motoru bırakıp

Canlı yayın fikri de iyiymiş.

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı mfBulut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O an aklıma gelmedi Hatta polis de sordu ambulans çağıralım mı diye de, olay hastane önünde gerçekleştiğinden bindim motora kendim girdim hastaneye otoparka motoru bırakıp

Canlı yayın fikri de iyiymiş.
    Son durum nedir acaba?
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son durum nedir acaba?
    Maalesef o bölgedeki kavşaklar yeni düzenlendiği için olay günü mobese yokmuş orada. Birkaç gün sonrasında yeniden mobese takmışlardı. Yolun devamındaki alternatiflerden de kamera kayıtlarına baktırmamıza rağmen aracı bulamadık. Yanlarına kar kaldı durumu oldu abi anlayacağın

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    geçmiş olsun efendim,
    olan olmuş, dayaklar yenmiş...
    bunlar konu değil, hepimiz dayak yiyen insanlarız neticede.

gelelim dayak yemenin sonrasına ve inceliklerine;

1)travmayı atlatma evresi;

bu evre yenilen zopanın hemen sonrasında başlayıp;
    -haklılık, haksızlık durumuna,
    -vücuttaki tahribata,
    -kahramanımızın hassasiyet durumuna,
    -kendini iyileştirme becerisine,
    -dayak yerken izleyen cemaatin büyüklüğüne göre

1 gün ile 2 ay arası sürer.

olayda haksızsanız, darbe az, şahit yok, döven fiziksel olarak bariz üstünse gün boyu bozuk olan moraliniz hadisenin ertesi sabahı uyandığınızda yerini eski neş'enize bırakır

olayda haklıysanız, çekirdek çitleyerek izleyen bir kalabalık önünde fiziksel avantajı olmayan biri tarafından temiz zopalanmışsanız, hassas biriyseniz atlatmanız epeyi uzun sürer.
    bu dönemde o yavşağı bi yerde yakalayıp ağlatana kadar dövme hayali kurularak süreç yumuşatılabilir.

2)dersimizi aldık mı evresi;

dayağı yedik, travmayı da atlattık.
    peki yediğimizden birşey anladık mı?
    onca dayağı boşa mı yedik?
    dersimizi çıkarıp önümüzdeki maçlara bakmaya hazır mıyız?

bu konu için hadisenin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri kafanın içinde detaylı şekilde analiz edilmelidir.

örnek;
    -ah ulan, arabadan daha inmeden dalacaktım lavuğa,
    -boş bulundum, vurmaz sandım ama herif kafayı gömünce maç bitene kadar toparlayamadım
    ya da
    -yok abi, bi daha kimseye el kol yapmam, töbeler töbesi
    -gideyim tekvandoya yazılayım bari,

gibi...

artık yaşadığınız hadiseye ve kişiliğinize göre kalan ömrünüzde işinize yarayacak bir ders çıkarmanız icabediyor.

geçmiş olsun, takma kafana
    TEKNECI ve mfBulut bunu beğendiler.

Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun efendim,
    olan olmuş, dayaklar yenmiş...
    bunlar konu değil, hepimiz dayak yiyen insanlarız neticede.

gelelim dayak yemenin sonrasına ve inceliklerine;

1)travmayı atlatma evresi;

bu evre yenilen zopanın hemen sonrasında başlayıp;
    -haklılık, haksızlık durumuna,
    -vücuttaki tahribata,
    -kahramanımızın hassasiyet durumuna,
    -kendini iyileştirme becerisine,
    -dayak yerken izleyen cemaatin büyüklüğüne göre

1 gün ile 2 ay arası sürer.

olayda haksızsanız, darbe az, şahit yok, döven fiziksel olarak bariz üstünse gün boyu bozuk olan moraliniz hadisenin ertesi sabahı uyandığınızda yerini eski neş'enize bırakır

olayda haklıysanız, çekirdek çitleyerek izleyen bir kalabalık önünde fiziksel avantajı olmayan biri tarafından temiz zopalanmışsanız, hassas biriyseniz atlatmanız epeyi uzun sürer.
    bu dönemde o yavşağı bi yerde yakalayıp ağlatana kadar dövme hayali kurularak süreç yumuşatılabilir.

2)dersimizi aldık mı evresi;

dayağı yedik, travmayı da atlattık.
    peki yediğimizden birşey anladık mı?
    onca dayağı boşa mı yedik?
    dersimizi çıkarıp önümüzdeki maçlara bakmaya hazır mıyız?

bu konu için hadisenin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri kafanın içinde detaylı şekilde analiz edilmelidir.

örnek;
    -ah ulan, arabadan daha inmeden dalacaktım lavuğa,
    -boş bulundum, vurmaz sandım ama herif kafayı gömünce maç bitene kadar toparlayamadım
    ya da
    -yok abi, bi daha kimseye el kol yapmam, töbeler töbesi
    -gideyim tekvandoya yazılayım bari,

gibi...

artık yaşadığınız hadiseye ve kişiliğinize göre kalan ömrünüzde işinize yarayacak bir ders çıkarmanız icabediyor.

geçmiş olsun, takma kafana
    Hem geçmiş olsun dilekleriniz hem de olayla ilgili yaptığınız nokta atışı analiziniz için teşekkür ederim İşin psikolojik kısmını atlatmak çok uzun sürmedi de omzumun ağrısı ve sağ kolumdaki ara sıra güç kaybı hissinin devam edişi yüzünden fiziksel kısmı biraz daha sürecek gibi Olayla ilgili sonradan bahsettiğiniz giriş, gelişme ve sonuç analizini de hayal gücümün sınırlarına kadar yaptım

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Psikolojin düzelsin diye Aslanköy'e götürdük , fayda etmedi mi hacı
    mfBulut bunu beğendi.

Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Psikolojin düzelsin diye Aslanköy'e götürdük , fayda etmedi mi hacı
    Psikolojime fayda etti de abi, fiziksel halime fayda etmedi Üstüne bir de zarar verdi kola yük binince Öne eğilmeli motorlarla zor oluyormuş bu işler

Yalnız iyi yağmur yedik

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki hocam sag seritteyiz yada orta seritteyiz hiz sinirlarini gecmeden gidiyoriz, yada arabamizda kirilabilicek malzeme var yavas gitmek istiyoruz iste, arkadan gelen korna sellektor yapiyorsa ne yapmaliyiz? Bizi aydinlatir misin

Hız sınırları herkesin uyması gereken bir kural değildir.
    Adamın parası vardır basar gider cezasını öder sana ne ?

Adamın karısı kızı çocuğu hastadır hastaneye yetişecek yetiştirecektir ihlal eder basar gider
    Sen kuralcılık yapar, zabıtalığa soyunursan dayağı yersin.

Önün boşken yavaş gitmek istiyorsan şunu bil; trafiğin akış hızına ayak uydurmalısın.
    Trafik 70 ile akarken sen 40 ile sağdan keyif yapamazsın.

En sağ şeritten giderken önün dolu ise kimse senden yol istemez. Önün boş ve sen gitmek istemiyorsan o zaman taciz edilir dayağı yer sonrada buralarda ağlarsın.

Gidecek yer yok adam halen senin yerini istiyor ise
    Çek sağa dur buyur geç de..
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hız sınırları herkesin uyması gereken bir kural değildir.
    Adamın parası vardır basar gider cezasını öder sana ne ?

Adamın karısı kızı çocuğu hastadır hastaneye yetişecek yetiştirecektir ihlal eder basar gider
    Sen kuralcılık yapar, zabıtalığa soyunursan dayağı yersin.

Önün boşken yavaş gitmek istiyorsan şunu bil; trafiğin akış hızına ayak uydurmalısın.
    Trafik 70 ile akarken sen 40 ile sağdan keyif yapamazsın.

En sağ şeritten giderken önün dolu ise kimse senden yol istemez. Önün boş ve sen gitmek istemiyorsan o zaman taciz edilir dayağı yer sonrada buralarda ağlarsın.

Gidecek yer yok adam halen senin yerini istiyor ise
    Çek sağa dur buyur geç de..
    Evet o dediğin gibi, bugün hastaneye yetişmek için basıp giden dengesizin birisi hem kendini hem karşı tarafı hastanelik etti.
    Ha bu arada o basıp gidenin hastanelik olma sebebi kaza değildi. Kaldırımda suçu günahı olmayan bir baba evladını ezilmekten kurtardı. Sonrasında malum hastanelik etti adamı.

Söylediklerinizde biraz mantık olsun. Cezayı para ile ödersin, ya da herkes ödeyebilir. Ama o hız sınırını aştığınız için ya da kural ihlali yaptığınız için birinin canına , sağlığına kast ederseniz , organlarınızı satsanız o can geri gelmez.
    mfBulut bunu beğendi.

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)