Debriyaj Sıkılıyken Hareket Eden Motor Sorunu
Reklamlar
-
Herkese merhabalar ,
Sıkıntım başlıkta belirttiğim gibi Motor düz bir zemindeyken debriyajı full sıkmama rağmen motor 2-3km hızlara çıkıyor. İşin ilginci istopda etmiyor. Baskı-Balatayla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ayrıyetten belki farklı bi yerden geliyo da olabilir fakat motorumda yanık kokusu alıyorum. Bu belli zamanlarda olmuyor sabah bir kaç kilometre gittikten sonra veyada hiç beklenmedik bi anda bu kokuyu duyuyorum ve bu konu hakkında endişelenmeye başladım.
Motorun modeli : PULSAR NS 200 - 11.200 kilometrede. (belki yardımcı olur.)
Reklamlar
-
:D Ben tmamen yanlış anlamışım sen götür debriyaja baktır en iyisi :D
-
Vites boşken bile motor arka tekere biraz güç verir. Debriyajı tam ayırmaması eğer vites geçişlerinde sorun yaşamıyorsan büyük bir mesele değil. Sonuçta debriyajı sıkıp uzun süre beklemiyorsun. Balatan yanacak kadar ısınması için çok uzun süre beklemen lazım. Eğer debriyaj tam ayırmamak yerine tam kavramıyor olsaydı çok daha büyük bir sorun olurdu.
Belki debriyaj telin gevşemiş olabilir. Manetin hangi noktasında kavrama oluyor?
-
Benimkide öyle olmuştu"herhalde çocuklar kurcalamış" depriyaj'ın tam önünde ayarlama yeri var ordan düzelttim. Senin motor da var ise ordan ayarla. Fakat tekeri yerden keserek ayarlayacaksan depriyaj çekili vites atınca az teker dönecek sonra kendiliginden duracak şekilde ayarla. İlk vites attığında tekerin birkaç tur dönmesi normaldir teker yerle temas ettiginde bir güç uygulamaz kendilğinden gitmez merak etme
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------
Pulsar'ı da ayarlama varmı bilmiyorum. Ben yinede bildiklerimi paylaşmak istedim
-
-
SlimeDont adlı üyeden alıntı
Herkese merhabalar ,
Sıkıntım başlıkta belirttiğim gibi Motor düz bir zemindeyken debriyajı full sıkmama rağmen motor 2-3km hızlara çıkıyor. İşin ilginci istopda etmiyor. Baskı-Balatayla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ayrıyetten belki farklı bi yerden geliyo da olabilir fakat motorumda yanık kokusu alıyorum. Bu belli zamanlarda olmuyor sabah bir kaç kilometre gittikten sonra veyada hiç beklenmedik bi anda bu kokuyu duyuyorum ve bu konu hakkında endişelenmeye başladım.
Motorun modeli : PULSAR NS 200 - 11.200 kilometrede. (belki yardımcı olur.)
debriyajın dibindeki civatadan ayarla. max 2 cm boşluk kalsın manetin ucundan.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
Debriyaj telini ayarla.Birazcık kurcala ayarını bulursun zaten.Bende bi ara öyle bozmuştum.
-
Debriyağ maneti yani sıktığın yer kırık veya çatlak olabilir, tam ayırmıyor motordan arka tekeri.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)