Şimdi aşık oluyorum ♡
Yav tipi çok güzel tamam duke mük falan filan neden kafalar hep böyle ? kim çıkarttı bu modayı
ben de 13 olur diye düşünüyorum
bajajın da 2017leri ve dominar pek gözükmüyor ki
bajaj gibi ürünlerinin arkasında durursa Cfmotonun başarılı olacağını düşünüyorum. Çinden bize sürekli kalitesiz ve çakma ürün geldiği için algısı kötü ama japon ve avrupalıların bu fiyatlarıyla mecburen bu motorları alacak insanlar. Ben euro4 gelecek çinlileri çok merak ediyorum gerçekten, bir de koreli hyosung var merak ettiğim.
bir de parça ve aksesuar fiyatları var. Aksesuar çeşitliliği olursa, adam gibi bilgili ilgili servis ağı kurarlarsa başarılı olamayacak çinli yok.
250cc segmenti canlanıyor olması ne güzel
benzin fiyatları 6 tl ye koştururken bu ülkenin yeni nesil 250 liklere ihtiyacı var az yakıt abs güzel lcd kadranlar.. çok iyi .. ben markasında değilim bütün markalar getirsin yeterki getirsin..
yakında bu yakıt fiyatlarından ikinci elde aha buraya yazıyorum 500-600 c.c lik motorlar ve üstü 250 c.c lerden ucuza satılıcak alıcı çıkmıycak.. millet genel gider ve yakıtıyla başedemiycek yüksek hacimlerin..
rx3i evo kullanıyorum , çinli minli ama çok iyi motor. Servis sıkıntısı var ama başka markada olsa ben kendi ustama götürürüm , yedek parça sıkıntısı yok fakat servisten başkası sipariş veremiyor , mok gibi bi sistemi var tedarikçinin . Yoksa gayet iyi motor .
patent denilen bir şey var.. patent kimdeyse kral odur..
misal ben a firmasına x1 kod adlı bir tasarım yaparım o tasarımın bütün patent hakları bende saklıdır...
o patenti a firmasıyla çok özel bir sözleşme yapmamışsam standart bir sözleşme yapmışsam b firmasınada satarım c firmasınada satarım...
yok a firmasıyla özel bir sözleşme yapmışsam ve sözleşmeye 5 yıl yada 10 yıl boyunca x1 kod adlı tasarımı a firmasından başka kimseye satmıycam ibaresi koymuşlarsa tabi öyle bir ibare koymuşlarsa normalde 3 bin alıcaksam 10 bin alırım o zaman o tasarımı birebir aynısını kimseye satamam bazı firmalar çok zekidir cingözlük yapılmasın diye benzeri ibaresinide koyarlar sözleşmeye.. o zaman tasarımda ufak oynamalarda yapılamaz benzeri kapsamına girer..
fakat benzeri ibaresi yoksa tasarımda ufak oynamalar yapıp aslında aynı tasarımı x2 kod adıyla başka bir patent alıp b veya c firmasınada satılabilinir..
Patent konusuna katilmakla beraber,
Urun,tasarim,kullanilan teknoloji,Belli bir regulasyon ve normlar sinirlarinda yapilir,ornek motosiklet şasi,geometri,sele,salincak,farin,stobun sinyalin konumu,plakaligin vs. bunlar zaten tum marka modellerde kismen aynidir,hee depoyu,fari,gidonu,arka on camurlugun formunu degisik tarzda yapabilirsin.ama sinir bellidir.
Konudaki motosiklet disinda,aaa bak abi filan x markanin aynisi kopyasi vs.nitelendirmek hatadir,tasarim normlarinin,direktiflerinin uzerine cikamazsin.ornek,aks araligi,sele yuksekligi,gidon yuksekligi,genisligi,ayna yuksekligi,deponun konumu,arac yuksekligi,vs
Ornek;Aks araligi 1260~1280 arasinda
sele yuk:780~800 araliginda
Tabi burada ayni cc,ayni segment,ayni agirlikta,benzer gucte olabilir.
Tasarimi yapilan motosikletin kategorisi neyse,bu dogrultuda etud yapilir,zira yan kompenantlarinda aplikasyonuna uyumlu olsun,Suspansiyon,alt motor,guc aktarma grubu,egzoz sistemi,sogutma sistemi,exu unitesi,tesisat kablo,fren(abs)modulu vs.plastik karenaj aksamlarinda tasarimci kismen ozgurdur,ustaligini konusturabilir.prototip sureçlerinde zaten urunler tam seklini aliyor.
Kafes yapıda şasi yapmak istediğinizde siz bunun 80 farklı yöntemi olduğunu mu sanıyorsunuz ? İki paralel boru koyarsınız, araya da borunun uzunluğuna göre uygun adette çapraz destekler atarsınız bu kadar basit. O boruların şekli birbirine benzer ama uzunlukları benzemezse bu yeni bir tasarımdır, yeniden hesaplanır. Her benzeyene taklit diyeceksek, o zaman tüm markalar Ducati Monster'ı taklit ediyorlar demektir. Ben ilk onda gördüm. Ayrıca yemişim taklidini. CFMoto kalitesinde motor olsun, taklit olsun ama fiyatı 8 bin TL ucuz olsun bana uyar. Parayı çöpten toplamıyoruz ve daha da önemlisi, enayi değiliz.
bakınız bir iki seneye böyle giderse ortadoğuda durumlarda sıkıntılı benzin 6.5 tl yi bile bulabilir.. bu rakamlarda 600 lük motor sürmek 4.0 motorlu araba sürmek gibi bir şey olucak..
Bu ülkenin kesinlikle yeni nesil ynei teknolojili verimliliği yüksek az yakan güvenlik unsurları avrupa standartlarında yani abs li falan uygun rakamlı motorlara ihtiyacı var..
şakam yok şu çinlilerden biri adam gibi 30 beygirlik V motorlu abs li bir enduro makine yapsın.. rx3 evo gibi tasarımıda ama tam enduro olsun kalıplı dursun 600 lük enduro gibi görüntüsü almayan ne olsun .. satmamda..
çinlilerde yıllardır takip ettiğim bir şey varsa v motorları çok sorunsuz sıkıntısız vibrasyonsuz ve az yakıyor.. tek silindir yada paralel çift silindirlilerinde vibrasyon yada motorsal sorunlar çıkıyor.. v motor sorunsuz .. birde yeni nesil olucak 30 beygirlik bir şey.. abs yide koyucak tamamdır.. satsın 12 ye 14 e kapış kapış gider en başda ben alırım..
ve çevremdeki çok insanlar bile ellerindeki 600 lük 800 lük enduroları satıp alırlar insanlar yakıt fiyatlarından illallah etmiş durumdalar..
Yeni inceleme videosu var . https://youtu.be/1YDpLhuFnJw
Hiç ses soluk yok ne olacak motorun hali çıkacak mı cidden
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)