Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

plaka değişikliği hakkında.

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Arkadaşlar merhaba , 1 hafta kadar önce 2. el bi rx3i evo motosiklet aldım. Üzerinde ufak app plaka ve çantasında onun biraz büyüğü app plaka var ama ikiside orjinal değil.Ben plakamın orjinalini çıkarttırmak ve onu takmak istiyorum ama nasıl bi yol izlemeliyim ? yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Trafik tescilden randevu alıp şahsen gidiyorsun, sonra şoförler odasından bastırıyorsun. Motora takarken sakın deldirip vidalatma. Benimkinde vida var diye değiştireceğim ben de.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafik tescilden randevu alıp şahsen gidiyorsun, sonra şoförler odasından bastırıyorsun. Motora takarken sakın deldirip vidalatma. Benimkinde vida var diye değiştireceğim ben de.
    sağolun hocam vida yok plakalarda slikonla sabitlenmiş , büyük olan orjinal gibi ama sonuçta orjinal değil. Bende bu konularda titiz davranırım. Şahsi arabamda zır orjinaldir , orjinalini çıkarttırıp takmak en iyisi.

Motosikleti
    Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağolun hocam vida yok plakalarda slikonla sabitlenmiş , büyük olan orjinal gibi ama sonuçta orjinal değil. Bende bu konularda titiz davranırım. Şahsi arabamda zır orjinaldir , orjinalini çıkarttırıp takmak en iyisi.
    İyi olur, zaten o şekilde muayeneden de geçmiyor. APP plaka falan hikaye. Ben de orjinalciyimdir. Arabamda da ince bir bagaj çıtası haricinde herşeyi orjinaldir.

BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Yanlız şöyle tırt bir durum var;

Elinizdeki plakaların ikisi de app olduğu için (üzerlerinde mühür olmadığını varsayıyorum) size "kayıp plaka" işlemi yapılacak. Bu neden ile size yeni bir plaka numarası tahsis edilecek ve dolayısı ile ruhsatınızda değiştirilecek. Bu durumda sizden ruhsat harcı isteyecekler. Birkaç ay önce Trafik Belgesi isimli evrak yürürlükten kaldırıldı. Yanınızda sadece Tescil Belgesi bulundurmanız yeterli oluyor. Hali ile sadece Tescil Belgesi değişeceğinden 88 TL gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor.

Yapılacak işlem sırası şu şekilde:

1- İEM Randevu sisteminden ( http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/ ) TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ'ni seçip hemen altındaki alandan da PLAKA ZAYİ İŞLEMİ' ni ve İkametinizin olduğu ilçedeki ilgili Trafik Şube Müd.'nü seçip randevunuzu alıyorsunuz.

2- Vakıfbank, Halkbankası gibi Motorlu Araç Trafik Tescil ücretinı alan (Değerli Kağıt Bedeli) 88 TL. yi yatırıp makbuzunu alıyorsunuz.

3- Randevu günü o makbuz, ruhsatınız ve bir fotokopisi ile şubeye gidip, yeni ruhsatınız ile beraber plaka basım evrakını alıyorsunuz.

4- En yakın TŞOF na gidip 15 TL. karşılığı yeni plakanızı bastırıyorsunuz.

5- Plakanızı delmeden, orasını burasını kesmeden oto camcıların kullandığı siyah renkli silikon ile güzelce yapıştırıp güle güle kullanıyorsunuz.

Tavsiyem, eski plakanızı sökmeyiniz, birkaç vida daha atıp iyice sağlamlaştırınız, üzerine yeni plakanızı yapıştırınız. Bahsettiğim silikon en azından 3-4 saat kurumalıdır.

Ben işlemlerimi bu şekilde yapmıştım. Bir değişiklik yok ise durum budur. Ancak, trafik şubeye geçerken bir uğrayıp güncel işlem bilgisini almak doğru olacaktır. Birde şu var, ben sırada beklerken bir vatandaş elindeki app plakayı doğrudan yenileme işlemi ile değiştirdi. Nasıl oldu bu iş dedim. Onun app plakasında cemiyet mührü varmış. Eskiden şöförler odası bu plakalara mühür basıyormuş. Bu da aklınızda olsun, sizin app de mühür var ise bir danışın.

Motosikleti
    Alıntı BLUERAY adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Elinizdeki plakaların ikisi de app olduğu için (üzerlerinde mühür olmadığını varsayıyorum) size "kayıp plaka" işlemi yapılacak. Bu neden ile size yeni bir plaka numarası tahsis edilecek ve dolayısı ile ruhsatınızda değiştirilecek. Bu durumda sizden ruhsat harcı isteyecekler. Birkaç ay önce Trafik Belgesi isimli evrak yürürlükten kaldırıldı. Yanınızda sadece Tescil Belgesi bulundurmanız yeterli oluyor. Hali ile sadece Tescil Belgesi değişeceğinden 88 TL gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor.

1- İEM Randevu sisteminden ( http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/ ) TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ'ni seçip hemen altındaki alandan da PLAKA ZAYİ İŞLEMİ' ni ve İkametinizin olduğu ilçedeki ilgili Trafik Şube Müd.'nü seçip randevunuzu alıyorsunuz.

2- Vakıfbank, Halkbankası gibi Motorlu Araç Trafik Tescil ücretinı alan (Değerli Kağıt Bedeli) 88 TL. yi yatırıp makbuzunu alıyorsunuz.

3- Randevu günü o makbuz, ruhsatınız ve bir fotokopisi ile şubeye gidip, yeni ruhsatınız ile beraber plaka basım evrakını alıyorsunuz.

5- Plakanızı delmeden, orasını burasını kesmeden oto camcıların kullandığı siyah renkli silikon ile güzelce yapıştırıp güle güle kullanıyorsunuz.

Tavsiyem, eski plakanızı sökmeyiniz, birkaç vida daha atıp iyice sağlamlaştırınız, üzerine yeni plakanızı yapıştırınız. Bahsettiğim silikon en azından 3-4 saat kurumalıdır.

Ben işlemlerimi bu şekilde yapmıştım. Bir değişiklik yok ise durum budur. Ancak, trafik şubeye geçerken bir uğrayıp güncel işlem bilgisini almak doğru olacaktır. Birde şu var, ben sırada beklerken bir vatandaş elindeki app plakayı doğrudan yenileme işlemi ile değiştirdi. Nasıl oldu bu iş dedim. Onun app plakasında cemiyet mührü varmış. Eskiden şöförler odası bu plakalara mühür basıyormuş. Bu da aklınızda olsun, sizin app de mühür var ise bir danışın.
    yeni numara niye verilsin ki zaten plakası var, kayıp olsa bile aynı numarayı bastırabilir ruhsatın değişmesine gerek yok.

Motosikleti
    Yok aga, başka ama aynı model bir motorda çakma olarak kullanılıyor olma ihtimaline karşı değiştiriyorlar. Eski plaka no suna da sistemde sahte plakadır diye şerh koyuyorlarmış. Böylece Elektronik Denetleme sisteminde herhangi bir geçişi olduğunda yakayı ele veriyormuş.

Elinde orjinal olmadığı sürece kayıp işlemi yapılıyor. E malum, para da lazım....

Öyle işte..

Ha bide şu var, muayeneden geçemedin TUV sana app plaka için ağır kusur dedi ve muayene evrakına işledi ya... onunla gittiğin zaman ruhsatın yenilenmesine gerek olmuyor, drek basım evrakını veriyorlar... Buda saçma sapan bir vaziyet işte. Ben bunu BİMER e yazdım 2 ay oldu, durum İçişleri Bakanlığına iletilmiş, halen cevap gelmedi.
    VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ

..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    Yok aga, başka ama aynı model bir motorda çakma olarak kullanılıyor olma ihtimaline karşı değiştiriyorlar. Eski plaka no suna da sistemde sahte plakadır diye şerh koyuyorlarmış. Böylece Elektronik Denetleme sisteminde herhangi bir geçişi olduğunda yakayı ele veriyormuş.

Elinde orjinal olmadığı sürece kayıp işlemi yapılıyor. E malum, para da lazım....

Öyle işte..
    plaka düştüğü için kayıp plaka işlemini uyguladılar ama aynısını aldım.. bir dilekçe yazdırdılar kayıp için plakacıya yolladılar o kadar..

Motosikleti
    Alıntı ..YaNKee.. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    plaka düştüğü için kayıp plaka işlemini uyguladılar ama aynısını aldım.. bir dilekçe yazdırdılar kayıp için plakacıya yolladılar o kadar..
    Hadi buyur burdan yak...

Hangi ile hangi ilçede oldu bu?

Dostum bu işleme ait evraklarının örneği duruyor mu? duruyor ise kargo yolu ile bana gönderebilirmisin. Birilerinin gözüne sokmaktan çok pis zevk alacağım da .

Değiştirmem gereken bir plakam daha var onun için lazım olucak.

Yanlız şunu demek isterim, ben sadece bana trafik şube den söylenen yolu izleyerek bu işlemleri yaptım. farklı bir uygulama var ise yanlış yönlendirilmiş olabilirim. Herhangi bir konuda iddacı tavır içerisinde değilim. Lütfen bu tutum yanlış anlaşılmasın.

siptar23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben de silikonla plakayı yapıştırdım sonra 1 ay olmadan sarsıntıdan düştü, trafiğe gittim.
    Beni ordan şoförler odasına yönlendirdi, tekrar plaka çıkarmak için dosya çıkardı.
    5 TL verdim, trafiğe gidip zayi ettirdim, tekrar ruhsat çıkardım 88 TL ordan şoförlerinin odasına gidip plakayı çıkardım, 17,5 TL. Sigortaya gidip tekrardan zelil yaptırdım. Bunu da unutmayın.
    Plakalık taktırın.

Motosikleti
    CBR 650F
    Ankara da Emniyet Genel Müdürlüğünde oldu bu işlem.. plakam düştüğü için trafik polisi durdurdu ceza yazdı.. motoru çektirdi sayalım onun için kırk takla attık kendimiz götürdük sonra Emniyete gittim dilekçeyi yazdım oradan plakacıya gittim bastırdım en son Emniyet Müdürlüğünde mühürleyip verdiler evrak yok tabi ki üzerinden yıllar geçti hatta o motoru hurdaya çıkardım ben

Motosikleti
    Ankara da Emniyet Genel Müdürlüğünde oldu bu işlem.. plakam düştüğü için trafik polisi durdurdu ceza yazdı.. motoru çektirdi sayalım onun için kırk takla attık kendimiz götürdük sonra Emniyete gittim dilekçeyi yazdım oradan plakacıya gittim bastırdım en son Emniyet Müdürlüğünde mühürleyip verdiler evrak yok tabi ki üzerinden yıllar geçti hatta o motoru hurdaya çıkardım ben
    Ohooo paşam yaaa, senin o işlemi yaptırdığın tarihlerde İzmir işgal altındaydı yahu :D

Çok değişti çok.... en basiti, artık emniyette ikinci mühür vurulmuyor. Sadece TŞOF mührü var. Bende bilirim canım gasteye sarılı plakalar ile emniyette sıra bekleyenleri.. Yönetmelik komple değişti.
    chopperrider bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR 650F
    son gittiğimde plaka bastıklarında mühürleyip verdiler oradan biliyorum değişiklikleri.. o zamanki olayda olanı anlattım

Motosikleti
    son gittiğimde plaka bastıklarında mühürleyip verdiler oradan biliyorum değişiklikleri.. o zamanki olayda olanı anlattım
    Evet dediğin gibi, zamanında aynen o şekilde yapılıyordu, bundan on sene evvel kullandığım arabama park yerindeyken önden çarpmışlardı ve sonrasında plakamı bulamamıştım, çarpan adam bile yok dedi görmedim. Gittim aynı şekilde bir dilekçe ve kaza tutanağı ile basım işini hallettim. Sonra emniyette mühürlettim.

Ama dediğim gibi Trafik Yönetmeliği ve uygulama esaslarında oldukça köklü değişiklikler yapıldı. Yani yapmanız gereken bir işlem olursa önce gidip işlemleri sorgulayınız Yoksa emeğiniz ve zamanınız boşa gider.

BOLDPILOT arkadaşım, kısacası yapılması gereken işlemler şu gün için anlattığım biçimde cereyan etmektedir. Umarım yardımcı olabilmişizdir.

Esen Kalınız

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R

plaka bu alttaki plaka normal motor plakası büyüklüğünde üstteki yarısı kadar..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------

sağolun hocam detaylıca açıklamışsınız , randevu aldım bakalım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:18 ----------

Evet arkadaşlar biraz araştırma sonucu Ankara trafik tescil şube müdürlüğünde kayıp plaka işlemlerinin randevusuz 1 ve 2 no lu bankolarda yapıldığını öğrendim. Sadece dilekçe ve ve araç sahibinin müracaatı gerekiyormuş yarın gidip başvurucam bakalım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)