Yanlız şöyle tırt bir durum var;
Elinizdeki plakaların ikisi de app olduğu için (üzerlerinde mühür olmadığını varsayıyorum) size "kayıp plaka" işlemi yapılacak. Bu neden ile size yeni bir plaka numarası tahsis edilecek ve dolayısı ile ruhsatınızda değiştirilecek. Bu durumda sizden ruhsat harcı isteyecekler. Birkaç ay önce Trafik Belgesi isimli evrak yürürlükten kaldırıldı. Yanınızda sadece Tescil Belgesi bulundurmanız yeterli oluyor. Hali ile sadece Tescil Belgesi değişeceğinden 88 TL gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor.
Yapılacak işlem sırası şu şekilde:
1- İEM Randevu sisteminden (
http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/ ) TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ'ni seçip hemen altındaki alandan da PLAKA ZAYİ İŞLEMİ' ni ve İkametinizin olduğu ilçedeki ilgili Trafik Şube Müd.'nü seçip randevunuzu alıyorsunuz.
2- Vakıfbank, Halkbankası gibi Motorlu Araç Trafik Tescil ücretinı alan (Değerli Kağıt Bedeli) 88 TL. yi yatırıp makbuzunu alıyorsunuz.
3- Randevu günü o makbuz, ruhsatınız ve bir fotokopisi ile şubeye gidip, yeni ruhsatınız ile beraber plaka basım evrakını alıyorsunuz.
4- En yakın TŞOF na gidip 15 TL. karşılığı yeni plakanızı bastırıyorsunuz.
5- Plakanızı delmeden, orasını burasını kesmeden oto camcıların kullandığı siyah renkli silikon ile güzelce yapıştırıp güle güle kullanıyorsunuz.
Tavsiyem, eski plakanızı sökmeyiniz, birkaç vida daha atıp iyice sağlamlaştırınız, üzerine yeni plakanızı yapıştırınız. Bahsettiğim silikon en azından 3-4 saat kurumalıdır.
Ben işlemlerimi bu şekilde yapmıştım. Bir değişiklik yok ise durum budur. Ancak, trafik şubeye geçerken bir uğrayıp güncel işlem bilgisini almak doğru olacaktır. Birde şu var, ben sırada beklerken bir vatandaş elindeki app plakayı doğrudan yenileme işlemi ile değiştirdi. Nasıl oldu bu iş dedim. Onun app plakasında cemiyet mührü varmış. Eskiden şöförler odası bu plakalara mühür basıyormuş. Bu da aklınızda olsun, sizin app de mühür var ise bir danışın.