var var hatta öyle yüzsüzler ki geçinemeyip senden borç alırlar ve seni aşağılarlar birde üstüne çok yaşa padişahım moduna girerler. bizzat akraba dan bahsediyorum.
hovardalık yapmaz kumar oynamaz fakat 3 bin lira maaş ile geçinemiyor ve maddi yardımda bulunuyorum fakat hükumeti eleştirmeye gelince ben suçlu oluyorum.
komik şeyler yaşıyorum
hükumet sermayenin canını okudu diyorum yani saçma sapan yerlere kullanıyor sermayeyi diyorum ve bana hadi oradan diyor.
Yetmez yetmez. daha da yaslayın. alıştık zaten. "ben 20 tl alıyom hehehe bana fark etmiyor." diyen zihniyet oldukça ve birşey üretmedikçe açıkcası bu durumun değişmeyeceği kanaatindeyim.
Onamı kalmış binip binmeyeceğimiz ? Bunu hala söyleyenler var hacım. Adam okadar düz mantık ki ben hep 20 tl alıyorum beni etkilemez diyor. Arkadaş dışarı çıktığımda , dışarda harcadığım paradan çok benzine harcıyorum. Cidden öyle yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
Ulan ahhahahahahaha
Hakkaten şok oldum daha dün zam gelmedi mi şu merete hayır varilin fiyatı 10 usd ye gerilediğinde sadece 20 krs indirim oldu şimdi 50 usd civarı
5.5 tl yi geçmek üzere nedir bu anlam veremiyorum hayır daha tuhafı mazot ve benzin aynı fiyata geldi neredeyse eskiden yarı yarıyaydı diye hatırlıyorum
artık kulağımızın arkası da kalmadı ne olacak böyle bilmiyorum
Gelişmeleri takip etmiyor musunuz ? Avrupa'da pek çok ülke şimdiden şehir merkezlerine dizel araç girişini yasakladı, bazı ülkelerde dizel satışı tamamen yasaklandı, Çin artık kaldırıyor dizel araçları, danimarka galiba 3-5 sene içinde tüm araçlara elektrikli olma zorunluluğu getiriyor, pek çok marka hybrit modellere geçti bile, toyota dizel üretimini tamamen kaldırdı. Bunlar bizi de kaçınılmaz şekilde etkileyecek.
bunlarda gerçekten taktik maktik yok zam zam zam!
Bunlar senelerdir konuşulan şeyler. Motosiklet üretimindede euro 4'e geçildi. O zaman satalım eski motorları ilerde öldü parasına gider diye. Bizim ülkede yasaklanmaz. Çünkü ithal ederek vergiden para kazanılıyor. Ve nerdeyse %70lik kısım dizel araçlardan oluşuyor. Toyota markası senelerdir dizel araç üreten bir marka zaten değil. D-4D modeli bile toplasanız 10-12 yıldır var. Kaldırması normal. Japonlar sevmez dizel motor üretmeyi. Etkileyeceğini ben sanmıyorum. Ne yapılacak? Hybrit-benzinli kamyonlar mı ? Sizce şuan için bu ne kadar mümkün ?
Bunlar illaki olucak ama daha o levellara çoook var..
E şöyle olacak, batılılar kullanmayacak, bizim gibi 2. dünya ülkeleri kullanacak, dolayısıyla 2. el piyasası düşecek, parça vs. temini zorlaşacak, yeni teknolojiler gelişmeyecek, çağdışı kalacak. 3-5 sene içinde sonuçlarını görürüz bence.
Herşey tıkırında sorun yok
Valla ben Mercedes Otobüs fabrikasındayım. Burda takır takır üretim devam ediyor. Söz konusu bile değil ... Benzinli -hybrit li otobüs-kamyonlar.. Çok garip geliyor kulağa. İllaki olacaktır . Ama henüz buna çok var. Benim düşünceme göre 3-5 yılda olucak şeyler değil bunlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------
Satıcam motoru. Yada arap hatun bulucam. Oda olmazsa arka bahçeyi kazmaya başlıcam. Bellimi olur petrol filan çıkar şansa bala. Taktik maktik yok bam bam bam.
Şu yakıttaki vergileri indirsinler en az yarı fiyatına alırız. Elektrikli araçlar yaygınlaşsa elektriğe zam gelir. 2019 da gideceklerini anladılar, şuan ne götürsek kâr diye bakıyorlar
Hep 50 liralık alıyordum. Halen daha öyle yapıyorum.
Ama artık bir yerden sonra arabayı bırakıp yürüyerek geliyorum. Önceden 50 lirayla 3 sefer işe gelip, gezebiliyordum. Şimdi 2 sefer işe geliyorum, ikinci dönüşte arabayı biraz uzakta bırakıyorum. Yürüyüş yapma fırsatım oluyor. Sağlıklı yaşıyorum.
Devletimiz sağolsun, hep bizi düşünüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=rw6cD7lsPC0 Ben az söyliym siz çok anlayın
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)