Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Dünyanın en pahalı benzinini kullanırken kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

REKLAM ALANI
    izmir3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tdm900
    Kimse laf etmesin. Sistem on numara işliyor. Hangi ülkede zamlar bu kadar sistematik ve düzenli işliyor. Diger kurum ve kuruluslarda zamlar gibi hersey sistemli olsa inanin Yeni dünya süper gücü biz oluruz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    istikrarı bozmayın develer.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Valla çok pahalı olabilir ama en pahalı değil. Geçen yaz Yunanistan'a gittim. Benzin 1.34 € mazot 1.27 €. Önceden arastirdığım için arabanın depoyu fulleyip sınırı geçtim, orada 10€ alarak tekrar Türkiye'de mazot aldım. Benzinin litresi yaklaşık 6 tl orada.

Ha diyeceksin ki Yunan'ın alım gücüne göre 1.34 nedir? Ben de evet sonuna kadar haklısın diyecem. Çoh eyi ekonomimiz sebebiyle paramız pul oldu gitti.

Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adam haklı her geçen gün araba kullanan sayısı artıyor demek ki pahalı gelmiyor millete. Boş beleş şikayet ediyoruz canım. Herkesin elinde 2500TL lık telefon, altında araba.
    2500'lük telefonlar mazide kaldı. Artık yeni çıkanlar 5.000'den başlıyor ve geceden sıraya giriliyor alabilmek için..

Yeni cep tel çıkar, önünde kuyruk, herkes değiştirme peşinde..
    Araba bayilerinde araba yok, adamlar satmaya yetiştiremiyor. Bu yıl yine satış rekoru bekleniyor.
    Konut satışları hala rekor kırıyor..

Bir taraftan ekonomi kötü, yandık bittik derken diğer taraftan lüksün dibini buluyoruz.
    Anlayabilen beri gelsin..
    aokuyumcu bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha tdm900
    Alıntı bilalefe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Okey dunyanin ortalama en pahali benzinini kullaniyoruz.
    butun gunum trafikte yollarda. her hafta pazar gunu depomu fulluyorum ve bu zamlar cok can sikiyor.
    Peki hic dusundunuz mu ? Benzinin yarin litresi 2 tl olsa ? Yarin biz muthis araba kalabaligindan ise nasil gidecegiz ?

O kadar cok yikama firmalari var ki. boşa akitilan cok su var.Ozaman bu firmalarin kapanmasi için suyun litresi 10 tl olsun. kimse araba yikamasin Oldumu simdi???

aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    binmeyin motorlu taşıta kardeşim , alın elektirikli bisiklet veya otomobillerden olsun bitsin . düşünmezsin o zaman yakıtı. arabistan veya kurak bölgelerde bir şişe suyun fiyatını biliyor musunuz Türkiye deki bir litre benzinden pahalı. onların halkı ne yapsın yaşamak için muhakkak kullanacak.
    boş başlıklar bunlar, ben olsam küçük araçlara mazot veya benzinin litresini 10 tl yaparım millet toplu taşımayı kullansın. gerçekten ihtiyacı olan biner , bir iki sene önce sabah işe gitmek için 7.00 de çıkardım 45 dk iş yerine varırdım, şimdi 1.5 saatte zor gidiyorum. akşam eve dönüşüm 2.5 saate çıktı günde 4 saat . gittiğim yolda 63 km. ben litresine 10 tl vermeye razıyım yeter ki trafik azalsın. birde iş yerine 4 kişi gidiyoruz tek gitmiyorum.
    londrada , düseldorfta ve ya böblingende kaldığımda işe gidenler toplu taşıt ile veya 4 kişi araba ile gidiyor tarafiği azaltmak ve tasaruf için. ne lüküs memleket olduk , tarafikte bakıyorsun her araç bir şöför. litrsi 10 tl ile az 20 tl yapsınlar.

Motosikleti
    Yamaha tdm900
    Alıntı aokuyumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    binmeyin motorlu taşıta kardeşim , alın elektirikli bisiklet veya otomobillerden olsun bitsin . düşünmezsin o zaman yakıtı. arabistan veya kurak bölgelerde bir şişe suyun fiyatını biliyor musunuz Türkiye deki bir litre benzinden pahalı. onların halkı ne yapsın yaşamak için muhakkak kullanacak.
    boş başlıklar bunlar, ben olsam küçük araçlara mazot veya benzinin litresini 10 tl yaparım millet toplu taşımayı kullansın. gerçekten ihtiyacı olan biner , bir iki sene önce sabah işe gitmek için 7.00 de çıkardım 45 dk iş yerine varırdım, şimdi 1.5 saatte zor gidiyorum. akşam eve dönüşüm 2.5 saate çıktı günde 4 saat . gittiğim yolda 63 km. ben litresine 10 tl vermeye razıyım yeter ki trafik azalsın. birde iş yerine 4 kişi gidiyoruz tek gitmiyorum.
    londrada , düseldorfta ve ya böblingende kaldığımda işe gidenler toplu taşıt ile veya 4 kişi araba ile gidiyor tarafiği azaltmak ve tasaruf için. ne lüküs memleket olduk , tarafikte bakıyorsun her araç bir şöför. litrsi 10 tl ile az 20 tl yapsınlar.
    Bu avrupada 1 Arac ile 4 kişi işe gidip gelmesi olayi TÜRKİYEDE islemez ki. Neden mi Bir kere benim aracim kilometre yapti. lastigi yiprandi vizesi var. Bakin alttakim yaptim para verin bakalim. Sabahlari ve aksamlari iş çikis saatleri uymaz o onu bekler beklemez derken Biçaklar konusur .. Yani Avrupadaki gibi islemesi imkansiz bugun Baba ogluna 100 tl borç para vermiyo o hale geldik😂 Avrupadaki adamin maddiyatla sorunu yok ki arabayi dert etsin. Cunku arabayi 2 maasiyla alabiliyor. onun icin onlarda sorun cikmaz. Avrupadaki adam mesaisi bittimi bitiyor Turkiyede cikiyom patron de 2 hafta sonra işsizsin.sen misin cikan der .

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı aokuyumcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en başda elektrikli araç işini geçicen arkadaşımda elektrikli fluence vardı 140-150km zor yapıyordu şehir içi şarj noktası yoktu full 6-7 saattte şarj ediyordu ev şarjıyla 14-16 saat arası sürüyordu... yani o iş sıkıntı kimse o kadar beklemez menzil desen menzil değil.. arkadaşımda 6 ay sonra satılığa koydu.. herkesinde tesla alıcak parası yok hoş gerçi teslada alsan şarj noktası gene büyük sıkıntı..Birde türkiyede supercharger denilen şarj bihazı yok fazla olan şarj cihazlarıda trafesesi düşük cihazlar yani verimli ve hızlı şarj etmiyor..

telefon hesabı işte telefonda hızlı şarj özelliği varsa hızlı şarj özellikli adaptörü takdınmı 45 dakikada şarj ediyorsa normal adaptörde 2 saatte şarj ediyor misal.

Birde son olarak bu şarj cihazlarıda farklı misal toyotanın şarj cihazı ile teslayı şarj edemiyorsun.. telefon gibi iphone samsung şarjı hesabı ..

toplu ulaşım yurtdışı görmüşsün madem bende 20 yıldır avrupa amerika gider gelirim bana türkiyedeki toplu ulaşımın bir tane benzerini göster avrupada susarım.. avrupada otobüse bindinmi ayakda insan göremessin görürsen ancak üç beş kişi görürsün.. bizdeki gibi tıkış pıkış insanlar balık isrifi gibi binmez..toplu ulaşımı avrupadan falan hiç örnek vermeyin o yüzden. avrupadaki sistem olsa türkiyede hani otobüse bindiğimde oturmayı geçdim zaten ayakda benle beraber üç beş kişi olucağını bilsem arabayı motoru satarım direk toplu taşımadan vazgeçmem..

benzin 10 tl olsa gene o trafik olur yollarda gördüğünüz araçların çünkü çoğu artık şirket aracı ve benzinide haliyle şirkete gider olarak yazıyorlar yani benzinleri bedava.. benzin 10 tl olsada o 10 tl sadece size zarar olur gene o trafik olur ..

mantıklı olan nedir asya modelidir.. asyada bütün ülkeler kalabalık ana baba günü çözümleride belli herkes motora biniyor 7 den 70 e .. herkesde moped mobilet küçük hacim pcx tarzında scooterlar var.

iyi yanı yakıt ucuza geliyor trafikde yer kaplanmıyor 10 tane motorsiklet 1 tane arazi aracı kadar yer kaplıyor.. hem trafikde hem park yerinde.. emisyon değerleri düşüyor artısını say say bitmez..

devletimizin emniyet şeritlerini resmi olarak motorsikletlere açması lazım yani bir nevi motorsiklet şeridi yapılması lazım emniyet şeritlerinin öncelik üstünlüğü olan araçlar gene geçebilir ama motorlarda rahat rahat kendi şeritleri olarak sürebilmeli.. ve 250c.c ye kadar büyük avantajlar muafiyetler sunmalı devlet insanları motora teşvik etmeli ..

yoksa millet yakıt almasın arabaya binmesin yakıt 10tl olsun zengin fakir belli olsun mantığı tutmaz.. burda amaç üzüm mü yemek bağcıyımı dövmek bu önemli.. hadi sağlıcakla ..
    İhsan34 bunu beğendi.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Bu arada zamlar için hükümete baya bi giydirdik ama onların suçu yokmuş.
    Meğer otomatik bir sistem varmış zamları o yapıyormuş.
    Bakan bugün açıklama yapıp söyledi.
    Haber şöyle:
    Bakan Zeybekçi : Otomatik sistem var, biz yapmıyoruz

Bir sonraki zam için sanırım şöyle bir açıklama gelecek.
    Akşam bilgisayar açık kalmış, kuzenim benim adıma sisteme girip zam yapmış.
    jimi_hendrix bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Ben de aynısını yazmak için geldim.

kimse hükümeti suçlamasın otomatik sistem var. Otomatik sistem bizi kandırdı is loading.

https://static.59saniye.com/videos/2...7-2182_480.mp4

6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)