daha hızlı evet
Haram zıkkım olsun zorla aldıkları har(a)ç vergiler. Ülkeyi, üretmeyen salt(sadece) tüketen bir hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum. İşçi, memur ve çiftçiden alacakları cebri ve uydurma vergilerle ekonomik büyüme masalları anlatanlara ancak kargalar inanır. Üreten bir ülke değiliz; maalesef saman ithal eder hale geldik. Bu arada üniversitede ekonomi-işletme ve finansman okudum 17 yıldır Muhasebe-Finansman öğretmeniyim. Tekeriniz düz bassın gönül dostları..
ulan tutturmuşsunuz bir saman ithal ediyoruz zırvası, sanki saman ithal olurken gümrük memurunun başındaydınız.
aha ben bu sene kendim 1 kamyon saman ürettim. kendime yetecek kadar. sizin gibi plazalarda hariçten gazel okumuyoruz.
saman ithal ediyorsak in sahaya, üret buğdayı üret samanı ülke adina bir katkıda bulun.
yok. ancak ağustos böceği misali cır cır cır cır.....
tamamiyle bir biriyle ozdesen iki durumdur. ayri konular kesinlikle degildir. istanbulda her gun ortalama 200 sifir arac trafige cikiyor. yakit tuketimini arttiran diger bir gercek degerdir trafik. aracin sadece aldigin yakit / gittigin mesafe degildir. yuzlerce arac her gun istanbul trafiginde saatlerce dur kalk yapip yuzlerce litre yakiti harciyor. bu yakit tuketimi ve fais rakamlar bizlerin cebini somuruyor ve tetikliyor. Simdi bu hali hazir aliskanliga bir cikar menfaat yaratip benzini 2 tl mi yapiyorlar ? sasarim.. evinin sokagindan caddeye cikamazsin. bu kadar diyorum .
NASIL BAKARSAN OYLE GORURSUN...
Koltuğa oturduğum An ince bir sızı Tatli bir kasinti oluyor. Ne konuşsak boş. Tarima hayvanciliğa yatirim yerine betona yatirim yapmanin aci sonuçlari başladi. Samani dahi yurt disindan ithal eden simitteki susami dahi ithal eden bir ülkeyiz artik. marketlerdeki fiyatlarin neden hep yukseldigini buradan anlayin. Bu ülkedeki Asıl sorun Gida fiaytlarinin çok ama cok yuksek oluşu. Gercek enfilasyon suan %34 müş arkadaslar.
Ülke samanı bile ithal eder hale gelmiş.
Neden?
Bunca toprak sahibi köylü keriz mi?
Eksinler ithal etmeyelim değil mi ama!
Çok tembel şu köylü çok.
Allah akıl versin ne diyeyim.
Bu ülkede yanlış yönetim politikaları üreticiye üretim yapmayı bıraktiriyorsa,
Bunun nedenini sorgulamak gerekmiyor mu?
Sen köylüye kendi tohumunu ürettirip kullandırttirmaz, bir kullanımlık ithal tohuma mecbur bırakırsan, mazotu fahiş fiyatla satar maliyeti yükseltirsen ve yetmezmiş gibi köylünün maliyetinin yarı fiyatına ürün ithal edersen köylü eker mi o toprağı?
Gelelim akaryakıt konusuna.
Daha önce defalarca yazdım.
Ürettiğimiz benzini tüketmiyoruz ve kalanı ihraç ediyoruz.
Peki neden bu kadar çok benzin üretiyoruz?
Çünkü mazota ihtiyacımız var ve bizde yeterince petrol yok.
Petrolü ithal ediyoruz, rafine ediyoruz ve bundan benzin ve mazot elde ediyoruz.
Bu mazot yetmiyor, petrolden hariç ayrıca bir de mazot ithal ediyoruz.
Fakat ürettiğimiz mazot yetmezken, benzin ihtiyacımizdan çok daha fazla çıkıyor.
Yani mazot tüketimimiz çok fazla.
Sebebi ne?
Mazotu kullandığımız alanları bir düşünün. Bunlardan hangilerinden tasarruf edilebilir?
Mesela yük taşımacılığından, yolcu taşımacılığından edilebilir değil mi?
Tren yollarını geliştirir modernize edersin binlerce kamyon otobüs yollardan çekilir.
Hem mazottan tasarruf edersin hem trafik rahatlar.
Peki bizim hükümet ne yapıyor?
Ne yapacak bunlar daha da çoğalsın diye yol yapıyor.
Kısaca dünyanın parasını verip mazot ve petrol ithal ediyoruz.
Elimizde şişen benzini de üç kuruşa ihraç ediyoruz.
Elin oğlu bizden aldığı benzini kendi milletine bizden ucuza kullandırıyor.
İşte buna zeka denmez.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
gardaş ben aldığım tapulu tarlama 150 ceviz fidanı diktim, suyuda 24 saat boşa akan hayratın suyundan alıyordum, köylü denen birçoğu beş para etmez adamlar ,su alma dedi, parasını vereyim dedim, olmaz dediler, hayvanlara v.s kimseye zararı yoktu ,kangal boru ile gittiğimde boruyu takıyordum ayrılırkende söküyordum ama o bol küfür ettiğim köylüler ,genede su alma dediler, en son tüfek ile gittim boruyu söktüm, bastım kalayı ama sonuçta olan fidanlara oldu, tarlayı sattım fidanlarda kurudu gitti, o kangal borular o köylülerin münasip yerine girsin, bu 1. olay
gene tarla baktım ,başka bölgede ,dsi sulama boruları da var, satan şahıs ile fiyatta anlaştık, diğer tarladan başım yandığı için araştırayım dedim gene köylü biz kooperatifiz başkasına su vermeyiz demezmi, aq evlatları, parasını vereyim dedim ,kabul etmediler, tarlayı almaktan şimdilik vazgeçtim ben hem şehirde çalışıyorum hemde doğa sever olarak elimden geldiğince ekip biçeyim diyorum ama hemen hemen tüm köylerde yabancıyı, yatırımcıyı sokmuyorlar, kendileri arazileri,,,,,,,,, bedava,,,,, mera v.s gibi kullanmak için bu 2. olay
amcam köyüne döndü yıllar sonra, adam ev yapacak, 3 kere yapacağı evi yıktırdılar, adamda köye yerleşmekten vazgeçti bu 3. olay
bizim akraba ya miras kaldı ama diğer amca oğulları araziyi bedava kullanıcaz diye, ne sattırıyor, nede icar veriyor, üstüne birde tehdit ediyorlar, bu 4. olay
bunun gibi daha çok örnek var, bu millete hükümet az bile zam yapıyor ,donuna kadar alsın, o zaman akıllanırlar ,devede diken ,insanı miken yaranıyor
not .genelleme yapmıyorum, mesele saman meselesinden başladı ,iyi köylüye, iyi millete lafım yok ,kurunun yanında yaşlar yanmasın amma ülkemizin birçok yerinde, köylüsünde, tamircisinde, müteahitinde v.s namussuzluk var, sorsan % 95 müslüman olan bir ülkedeyiz ,,,,,,,,,,,,bu insanları eğiten öğretmenlere, vaaz veren hocalara selam olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:32 ----------
arkadaşlar hükümeti eleştirmek boşuna artık, 15 senede gerçekleri görmeyen, sürekli oy veren ve bu kanaldan beslenen insanlar var,bu tarz insanların tek gayesi, kendi cepleri, kendi hayatları ,bu bencillikten ,vatansevmemezlikten, Türk halkının kurtulması lazım, buda iyi bir eğitim ile şimdi başlansa gelecek nesilleri kurtarabiliriz, en kısa 15.20 sene sürer, bu gidiş ile hem kendini, hem vatanını mahvedecekler, bu işin şakası yok, Irak, Libya, Suriye Afrika ülkeleri gibi olmaya doğru gidiyoruz, vatanı ev ve işi arasında gören bir zihniyet var, vatansever insan araştırır, ülkesine milletine yardımcı faydalı olur ama çok az insan bu gayret içinde ,onlarında şevki kırılacak, böyle giderse, acilen vatansever milli bir eğitim sistemine ihtiyaç var
Ekşi'de demiryolu hakkında açılan bir konu başlığı.
https://eksisozluk.com/demiryolu-kom...isidir--329112
https://eksisozluk.com/demiryolu-komunist-isidir--329112
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Hokahey nickli Beyefendi üslubunuza dikkat ediniz ve adam gibi konuşunuz. Sonra eğer üreticiyseniz kastedilenin saman olmadığını çok düşünmeye gerek duymadan anlamanız gerekirdi. Bu arada plazalarda değil yazları tütün tarlalarında arık çekerek, gece sabaha kadar tütün kırarak ve akşama kadar tütün dizerek biriktirdiğim yevmiye paralarıyla okudum üniversiteyi ve bu ülkeye 17 yıldır fikri hür vicdanı hür gençler yetiştirmek için emek veriyorum. Yani sizin anlayacağınız hariçten gazel okuyanları sevmem hele kraldan çok kralcılık yapanları hiç sevmem.
asgari ücret 360 dolar arkadaşlar. eskisi gibi su şeker sorunumuz yok fakat olaya şu açıdan bakın. eskiden ayağımızda lastik ayakkabı vardı ve şimdi ise 30 liraya bile kaliteli ayakkabı giyiyoruz dimi? a101'e gelen son ayakkabı modelinden 2 çift aldım iş için valla tabanı çok sağlam neredeyse eskimiyor bile. kumaşı da sağlam, 28 lira için iyi bir ayakkabı.
şimdi internetten bahsedeyim. benim bilgisayarımda adil kotası 50 gb olan 16 mbps internet var ve 64 lira fatura ödüyorum. elin gavuru 25 euro ödüyor ve telefonunun internet kotası 50 gb hızından bahsetmiyorum bile, muhtemelen benim bilgisayarımdaki internetten hızlıdır. bakın ben bilgisayar interneti ile elin gavurunun operatör internetini karşılaştırıyorum dikkat edin! elin gavurunun bilgisayarında kim bilir nasıl internet var? onla zaten karşılaştıramayız bile!
bakın gördünüz mü? demekki ayağımızda şu anda bile lastik ayakkabı varmış. iş yerinden bir abi amerikadan geleli 10 gün falan oldu, kızının yanına gitmişti ziyarete ve bana şunu söyledi;
+ "gsm" marka 2016 model araba, 1400 kilometrede. sence kaç paradır?
- cevap verdim; 20 bin dolar?
+ bilemedin.
- 15 bin dolar?
+ 2500 dolara satıyordu sahibi.
- ne diyon sen yaa! iki aylık maaş ile alınır o zaman.
...........yani arkadaşlar şimdi çıkıp her gün bir şekilde miğdem doluyor diye sevinerek bunun ile yetinirseniz mevzu yine dönüp dolaşıp atatürkün o sözüne gelir.
boğazınıza iki lokma ekmek giriyor diye ülkenin ne derece batık olduğunu reddedenler yarın öbür gün başına nelerin geleceklerini bilmiyorlar.
ne alaka? benzin pahalı diye arabamı yada motorumu mu satıyorum? biz pahalı benzini tartışıyoruz sen olayın neresini öne sürüyosun.. devlet o arabalara gereken yolu yapacak işte işinin adı ne devletin. benzinden geçirsinler neymiş araba fazlalığını önlüyorlar.. her pazar 250 tl lik alanlardan isen sana dokunmaz kardeşim hep 250 liralık alıyosun ne olsa zam mam yok sana..
çok araba sürmenin milletin zengin olmasıyla alakası yok..
Türkiyede rent a car, leasing, filo işi çok gelişdi ve ucuzladı şirketlerin araç satın almasına gerek kalmadı ve kiralamak filo çekmek araç satın almakdan çok daha avantajlı hale geldi..
aracın kirasını benzinini yıl sonu şirketin genel giderlerinden düşüm yaptıkları için aracın maliyetide nerdeyse bedavaya gelir hale geliyor..
şimdi bu durumda yollarda araçlar dolmasından normal bir şey olamaz.. eskiden 8 kişilik bir şirket toplu para verip 3 araba alabiliyorken çalışanlarına şimdi aynı şirket 7-8 araba kiralayabiliyor ..
o yüzdendir yollarda bu kadar çok son model mercedes bmw olması çoğu rent a car yada filo aracı..
kısaca hiç bir şey göründüğü gibi değil..
biz kendi derdimize düşelim..
bir yıldır bu forumda benzin 6 tl ye koşturuyor motorunuzu ona göre seçin süremiyceğiniz kapıda yatan motor bir işinize yaramaz diyorum.. süremedikden sonra yakıtın hesabını yapdıkdan sonra ne yapıyım o motoru ben isterse 1200c.c olsun isterse 600 c.c olsun.. en havalı motor olsun cafe önü motoru olur..
şu anda şaka falan değil artık 600 c.c lik ortalama bir motorsiklet 1.6 dizel araç kadar yakıyor..
az buz değil insanlar motor gördülermi özellikle motordan anlamayanlar ne yakıcak ya diyorlar zannediyorlarki 2 lastik oldumu arabaya göre hafif oldumu çokda az yakar..
ben ortalama 600-700 c.c lik motorların yaktığı yakıtları söyleyince ağızları uçukluyor benim 1.3 dizel arabam daha az yakıyor yahu diyenmi istersin 1.5 dizel arabam daha az yakıyor diyenmi istersin..
tekrar ediyorum benzin 6 tl ye koşturuyor yakında 6 tl yi bile geçerse şaşırmam.. alacağınız motorları ona göre hesap kitap yapıp alın..
artık duymadığımız lafları duyuyoruz özellikle uzunyol gezilerinde.. adama şuraya gidiyoruz diyoruz maddi durumum şu anda el vermiyor diyor çok para gitmiycek pansyon falan yapıcaz diyoruz yok diyor benzine bütçem yok şu anda diyor.. eskiden böyle laflar benzinin b si bile konu edilmezdi.. insanlar haklı 6 tl az buz değil ciddi bir para..
Ben altında arabası olupta benzin pahalı diye işe toplu taşıma veya yürüyerek giden görmedim şimdiye kadar.Fakat sizin gibi düşünemeyen bir kitle türemeye devam ettikçe işe gitmek için bisiklet bile alamayacak durumlara geleceğiz.Umarım trolsündür bilalefe.
Bu ülkeye ithal edilen motosikletlerin % 90 nın koltukları neden sert?
ÇÜkü; sizi benzin alırken alacağınız zevke hazırlıyorlar.
Yoksa onlar da biliyor pamuk gibin koltuk yapmayı ;)
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)