Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Polislerimizin umursamaz olması

REKLAM ALANI
    frankestayn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Mesela ben istanbul zeytinburnun da yaşıyorum her gün ekipmansız plakasız cg ci dediğimiz kekola (hepsi için geçerli değil) geziyor polis karakolu önünden olsun sokak araların da hız yapmak olsun polis ne bişey diyor ne uğraşıyor.

Sizin semtler de durum aynı mı veya şehirler de?

Bir de ben 20 yıldır burada yaşıyorum hatırladığım kadarı ile 1 kere çevirme gördüm orda da plakalara bakıyolardı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    doğru, abartmak gibi olmasın ben hiç görmedim cg tarzı motor kullanan apaçileri çevirdiklerini, polisler apaçinin kaçacağını bildiği için uğraşmıyor.

bizler gibi ekipmanlı daha düzgün tipleri nasıl olsa evrakları vardır kaçmaz diye çeviriyorlar. yalnız bu apaçileri ben ana yollarda da hiç görmüyorum ana yollarda çevirme olsa durdururlar bence.

Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Bizim muğla da baya bi toplama yapmışlardı küçük yer sonuçta, üstüne güvenlikte hat safada bomba patlatacaklardı cg ci gençler patladı.
    frankestayn1 bunu beğendi.

Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Beni hiç çevirmediler daha ama kasksız ekipmansız çıkmam, motorumun üstündeki eksoz orjinal eksozdur plakam normal herhangi bir oynama veya plakalıkta da bir oynama yoktur.
    Beni hiç çevirmediler yani belkide bundandır herşeyim düzgün görünüyor çünkü. Ama motoru bastırıp egsoz takan plakayı söken tipleri çevirdiğine denk geldim.

Motosikleti
    Pcx
    Motoru 1 ay önce aldım aldıktan 1 gün sonra çevirdiler evraklarım tamdı ama hiç sormadılar ehliyete bakıp gönderiyorlar ben İstanbuldayım zeytinburnunda dediğin gibi çok motor görüyorum e5 de çok olmuyor ama zaten polisler çevirse bile kaçıyorlar zaten millet akşam olsada evime gitsem diye görev yapıyor onları kim takip edecek de yakalayacak da motoru bağalayacak...

Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Alıntı frankestayn1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesela ben istanbul zeytinburnun da yaşıyorum her gün ekipmansız plakasız cg ci dediğimiz kekola (hepsi için geçerli değil) geziyor polis karakolu önünden olsun sokak araların da hız yapmak olsun polis ne bişey diyor ne uğraşıyor.

Sizin semtler de durum aynı mı veya şehirler de?

Bir de ben 20 yıldır burada yaşıyorum hatırladığım kadarı ile 1 kere çevirme gördüm orda da plakalara bakıyolardı.
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doğru, abartmak gibi olmasın ben hiç görmedim cg tarzı motor kullanan apaçileri çevirdiklerini, polisler apaçinin kaçacağını bildiği için uğraşmıyor.

bizler gibi ekipmanlı daha düzgün tipleri nasıl olsa evrakları vardır kaçmaz diye çeviriyorlar. yalnız bu apaçileri ben ana yollarda da hiç görmüyorum ana yollarda çevirme olsa durdururlar bence.
    Alıntı okankalaycı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru 1 ay önce aldım aldıktan 1 gün sonra çevirdiler evraklarım tamdı ama hiç sormadılar ehliyete bakıp gönderiyorlar ben İstanbuldayım zeytinburnunda dediğin gibi çok motor görüyorum e5 de çok olmuyor ama zaten polisler çevirse bile kaçıyorlar zaten millet akşam olsada evime gitsem diye görev yapıyor onları kim takip edecek de yakalayacak da motoru bağalayacak...
    Ben manisa SALiHLi de yaşıyorum. Burada süleyman abimiz var mesut abimiz var ve bide adını bilmediğim bi tane daha motorlu trafik abimiz var. Ayrıca yunuslar var. Onlar göz açtırmıyorlardı 2 seneye kadar. Emniyet müdürü değişti yine türedilerde eskisi gibi çok yok. En azından kask takmadınmı cezayı iteliyolar. Kaçmak mümkün değil zaten. Altlarında 1000 cc hondalar kawalar var. Kaçmıcan paşa paşa cezanı yicen kaçtınmı 2 misli yerleştiriyolar. Üstüne bide karakolda fırçalarlar. Ha ben hiç ceza yemedim ayrı konu. Kaçmadımda( ehliyet almadan önce süleyman abiden şans eseri kaçtım, kovalamaya kalkmadı bile uzak mesafeden görüp tam gaz kaçtım.10 sene olmuştur.) 100 m vardı dur demesiyle geri dönmem 1 oldu.

efemontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2018 Mondial Extreme Maxx 200
    Bence gariban oldukları için polis ellemiyor. Adamı durdursa yazacağı ceza miktarı motordan fazla olacak çünkü. Eleştiren olabilir ama garibanlığı kötülemek için söylemiyorum.
    Ne olursa olsun yüzde doksanının trafikte neler yaptığı malum. Onlar yüzünden bizlere saygı göstermiyorlar. Hepsini toplayıp cezayla, parayla bilmem neyle adam etmek lazım. Vicdan yapıp durumu yoktur diye çevirmemenin lüzumu yok.

antalyada çevirme çok oluyor ben 3 yıllık motor hayatımda yemediğim ceza türü kalmadı, cgci falan değilim bu arada ama polisler kekolar falanda anlatıyo çok uğraştırıyolar onlarda, asıl motoru bırakında arabaları hiç ellemiyorlar onu ne yapıcaksınız

Motosikleti
    Pcx
    Her yerde farklı sistem eksiklikleri mevcut demek ki ya biz herşeyden memnuniyetsiziz beğenmiyoruz yada işini iyi yapmayan bir çok insan var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda Cbr250r--> Yamaha Yzf R25-->Honda CBR600f4i
    Ben bunun için bir şahin polisiyle tartıştım. Bimer'e şikayet ettim. Hiç bir şeye yaramadı. Adam beni çeviriyor. Haklı olarak cezasını yazıyor. Zaten buna bir itirazım yok. Fakat adama diyorum ki bak yanından plakasız motor geçiyor 1-2-3 saydım. Dedim neden bunu cevirmiyorsun ya ? Sen kotanı doldurmak için benim aracıma musallat olmak zorunda mısın? Dedim. Oda bana herkes 4-4lük iş yapamaz dedi. Sen karışma işine bak dedi. Bende o zaman benim motorumda 4-4lük değil senin gibi düşünürsek dedim. Seni şikayet edicem Arif Bey dedim. Tabi hiç bir şeye yaramadı... He bu arada bu tartışma için diğer bir polis (Benim polisim değil !) seni biber gazı manyağı yaparım dedi. Yap dedim. Yaparsan benimde sana karşılık verme hakkım olur dedim.
    Her ülkeninn kendine ait kuralları var. Bunlara uymak zorundayız. Ama bu ülkede ben kurallı yaşayınca hiç bir işe yaramadığını defalarca deneyimledim. Kimse bana haktan hukukdan bahsetmesin. Kurallara uyarsan ceza yiyorsun. Kurallara uyarsan daha çok kaza riskin oluyor. Bunlara güvenirsen daha kötü durumlara düşüyorsun. Ben kuralsızım arkadaş artık. Kimse kusura bakmasın..

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:38 ----------

Alıntı okankalaycı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her yerde farklı sistem eksiklikleri mevcut demek ki ya biz herşeyden memnuniyetsiziz beğenmiyoruz yada işini iyi yapmayan bir çok insan var.
    Almanya-Amerika gibi daha gelişmiş ülkelerde polise arkadan araç taciz ediyor dersen. Gider aracın peşine takılır. Ama burda bunu anlatırsan ilk anlamamazlığa yatar. Sonra başından atar. Güvenlik güçlerimizin en büyük eksikliği, başka meslek bulamayıp , kısmen daha yüksek maaşlı polislik gibi mesleklere giriyorlar. Sonra '' ya ben polisim. Devletimi koruyorum. Zaten çokta para kazanmıyorum gecem gündüzümde yok. ''

Ee arkadaşım adam senelerce ders çalışıyor. Üniversite kazanıyor. Okulunu bitirdikten sonra iş bulamıyor. Bulsa bile şu zamanda 2.5binden daha fazla para alamıyor. Ama sen 2 yıl okul okuyorsun. 3.5 4 bin lira alıyorsun. Sonrada ağlıyorsun? O parayı alıyorsan riskleride göze alıcaksın. İşinide yapıcaksın. Biz özel sektörde nasıl işimizi kaybetme korkumuz varsa . Seninde olucak.

Bütün mesele bana göre bu. İlla eleştirenler olucaktır. Bu benim kendi şahsımın görüşü. Herkesin görüşünede saygı duyarım.
    okankalaycı, YasinC ve MotorKafa bunu beğendiler.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Polis, halkın güvenliğini sağlamak için değil, hükumetin güvenliğini sağlamak için vardır.
    tuncel_85 ve okankalaycı bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda Cbr250r--> Yamaha Yzf R25-->Honda CBR600f4i
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polis, halkın güvenliğini sağlamak için değil, hükumetin güvenliğini sağlamak için vardır.
    Boşuna bissürü yazmışım. 2 cümleyle özetlemişsin.
    okankalaycı ve MotorKafa bunu beğendiler.

motosero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial xtreme max 200
    belki ozel karakollar acilir.ozel hastane gibi.vatandasimiz sira beklemesin magdur olmasin diye.katilim payini siz hesaplayin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)