Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Karlı buzlu havalarda motor sürmek mümkün mü?

REKLAM ALANI
    Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Bizde kar yağdığı zaman sokaklar kapanıyor ve yokuş olan yerlerde çoluk çombalak kaydığımız için buz oluyor.
    Dolayısı ile iki teker üzerinde denge ve çekiş imkansıza yakınlaşıyor.

Geçen sene canımı dişime takıp yokuş aşağı arka frenle inmiştim ama abs falan hak getire kızak gibi kayıyordu.
    Belki kış lastiği bir nebze yardımcı olur ama denge çok büyük sorun.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda Cbr250r--> Yamaha Yzf R25-->Honda CBR600f4i
    Ben motoru keyif için sürüyorum. Mesleği harici kar ve diğer kötü hava koşullarında motor sürmek bana göre gereksiz. Keyif almıyorsam sürmem. O kadar riskede girmem.(Tamamen kendi görüşüm)

Karda ve buzda motor sürmek mümkün arkadaşım. Ben kış aylarında bir kaçkez diyarbakırdan k.maraşa gittim. Bizim oralarda en az 40 gün kar kalkmıyor ordada kullandım.
    Ekstra olarak üstünü saglam ve sıcak tutacak bişeyler giy. Lastikleri kış mevsimine uygun olacak bir lastik al. İki katı dikkat et yolda giderken. Bazen devirsiz kullanman gerekecek yani ani firenleme ve anı hız artışındam uzak dur. Bide tecrübe olacak arkadaşım
    Umarım verdigim bilgiler işine yarar.
    mustf bunu beğendi.

Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Benim yaşadığım semtte yollar kapalı olmuyor, sadece ıslak oluyor.
    Yani çok gelen geçen oluyor yoldan biraz kalabalık ve araç trafiğinin fazla olduğu bi semtte yaşıyorum. Kar felan kalmıyor :D
    Yavaş yavaş sürüyorum 40 a gelmiyor hızım. Zaten trafik sıkışık oluyor 40 ın üstüne çıkmak hele öyle bi havada araçlar yavaş yavaş giderken zor :D

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı MeliksahMELO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kar için tel-zincir-ip-kelepçe vs. ayarlarsın, buz için çivi-keskin uçlu malzemeler vs. ayarlarsın, bir şekilde önlem alırsın ve binersin tamam da;
    yıllardır benim aklıma takılan soru şu;

Kışın yollarda sadece kar, sadece buz olmuyor ki. Çok kısa mesafelerde bile bazen buz, bazen kalın kar bazen ince kar, bazen cıvık kar, bazen ıslak asfalt, hatta tüm bunlarla beraber bazen güneşin düştüğü yerlerde kuru asfalt olabiliyor.
    Her 10 metrede bir durup lastikteki aparatları çıkarıp çıkarıp takacak mıyız? Bu imkansız.

Bu yüzden, her şartta sürebilmek için tam olarak ne yapmam lazım, onu düşünüyorum en az 2 yıldır.

Lütfen gelin, bu sene bunu çözelim artık.
    amaçladığım da bu zaten.

yani, bir beyin fırtınası oluşturmak ve ne kadar saçma gelirse gelsin insanların fikirlerini almak maksadıyla bu konuyu açtım.

beyin fırtınası bir italyan bilim adamının buluşu olup dünyada en yoğun uygulandığı ülke japonyadır. bu ülkenin çok buluş yapmasının sebebini beyin fırtınası olarak görenlerin sayısı hiçte az değildir.

beyin fırtınası yöntemi basit bir ifadeyle kişinin yaptığı işi mesleğini geliştirmesi üzerine kurulmuştur. yani fabrikadaki işçilere işleri ile ilgili fikirleri toplantılarla sorulup kayıt altına alınır. ve ilginçtir bu toplantılardaki ifade edilenlerle çok sayıda buluşun kapısı açılmış japonyada...

biz de burada aynı hedefin peşindeyiz. yani insanların fikirlerini almak. ne de olsa akıl akıldan üstündür.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Kuryecilerin bazılarına gerçekten saygım var.Bir tanesini Honda Spacy 110 ile aklımının almadığı derecede kontraya yatarken görmüştüm.

Lengeli Fötr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 - Suzuki V-Strom DL-650
    Alıntı Ysera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuryecilerin bazılarına gerçekten saygım var.Bir tanesini Honda Spacy 110 ile aklımının almadığı derecede kontraya yatarken görmüştüm.
    Pardon ama kuryeci ne demek. Moda oldu artık sonu -ci -cu ile biten kelime kullanmak

Motosikleti
    Artık Yok...
    kuryeler araba gibi sürüyor motoru yani kışlık lastikleri ayrı yazlık lastikleri ayrı, motor kar zincirleri falan var ..

MeliksahMELO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250 Comet (Naked)
    Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    amaçladığım da bu zaten.

yani, bir beyin fırtınası oluşturmak ve ne kadar saçma gelirse gelsin insanların fikirlerini almak maksadıyla bu konuyu açtım.

beyin fırtınası bir italyan bilim adamının buluşu olup dünyada en yoğun uygulandığı ülke japonyadır. bu ülkenin çok buluş yapmasının sebebini beyin fırtınası olarak görenlerin sayısı hiçte az değildir.

beyin fırtınası yöntemi basit bir ifadeyle kişinin yaptığı işi mesleğini geliştirmesi üzerine kurulmuştur. yani fabrikadaki işçilere işleri ile ilgili fikirleri toplantılarla sorulup kayıt altına alınır. ve ilginçtir bu toplantılardaki ifade edilenlerle çok sayıda buluşun kapısı açılmış japonyada...

biz de burada aynı hedefin peşindeyiz. yani insanların fikirlerini almak. ne de olsa akıl akıldan üstündür.

Tamam, bu konu üzerinden beyin fırtınasına başlayalım.

"Tehlikeli/-ben kışın sürmüyorum/ben kışın sürüyorum/kışları soğuk olur/işiniz gücünüz yok mu?" vb. gereksiz veya başka konular hakkında konuşanlar lütfen bize;
    Kar-cıvık kar-buz-asfalt karışımında motosikletimizin yola nasıl iyi tutunacağı hakkında, tecrübeleriniz ve duyumlarınız sonucunda:
    ya bize bilgi verin, ya fikir verin konuşalım (fikri geliştirelim/değiştirelim) ya da bir şey yazmayın, konuyu saptırmayın.

Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kuryeler araba gibi sürüyor motoru yani kışlık lastikleri ayrı yazlık lastikleri ayrı, motor kar zincirleri falan var ..
    Kış lastiği olarak ne kullanıyorlar, bilgin var mı?
    Ayrıca kar zincirleri nasıl birşey? El yapımı mı yoksa satın mı alıyorlar?
    Bilgi verebilir misin?

Motosikleti
    Artık Yok...

"Tehlikeli/-ben kışın sürmüyorum/ben kışın sürüyorum/kışları soğuk olur/işiniz gücünüz yok mu?" vb. gereksiz veya başka konular hakkında konuşanlar lütfen bize;
    Kar-cıvık kar-buz-asfalt karışımında motosikletimizin yola nasıl iyi tutunacağı hakkında, tecrübeleriniz ve duyumlarınız sonucunda:
    ya bize bilgi verin, ya fikir verin konuşalım (fikri geliştirelim/değiştirelim) ya da bir şey yazmayın, konuyu saptırmayın.

Bilgi verebilir misin?
    hemen hemen her markanın kış lastiği vardır.. michellin winter diye arattır çıkar yada metzeller winter diye arattır çıkar..

http://www.lastikdeposu.com.tr/motosiklet-lastikleri-pmk416?ob=5&oz=9_13&syf=1

burdada var biraz kış lastikleri

motorsiklet kar zinciri yeni bir şey değil 90 lılardan beri var.. o zamanlar kuryeler mz kullanırdı zincire para vermezlerdi araba zincirini alır motorsiklet lastiğine göre uyarlarlardı.. şimdi tabii artık her şeyin hazırı var..

http://www.kalyoncumotor.com/MOTOSIKLET-KAR-ZINCIRI,PR-7519.html

hatta böyle daha gelişmişleri var paletli zincirli falan.

https://urun.n11.com/lastik-zinciri/plastik-kar-zinciri-yeni-tip-kar-paleti-bosse-P204981712?cid=604001&gclid=Cj0KCQjw1dDPBRC_ARIsAJ ZrQfoWRWjqiG1Z6uI5AHzZPi7f6l2crlEeCkR9w-f7FNSG1l31GzOC6AQaAvfcEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Motosikleti
    yamaha cryptone

Bilgi verebilir misin?
    soğuk ülkelerde özel üretim lastikleri olduğunu düşünüyorum. bunu araştırmak lazım.

zincir yapımı çok basit, ince yapılı kaliteli 2 metre zincir alıyorsunuz janta kadar gelecek parçalar kesip iki ucu plastik kelepçe ile birbirine bağlıyorsunuz on santime bir bunu yaparsanız karda yol alırsınız...

yalnız, zincir sadece beyaz karla kaplı yol için çözüm, karın eridiği veya yolun temiz olduğu noktada sorun oluyor. yani o sebepten başka çözümler aramaktayız. yoksa zincir yapımı çok basit konu.

yine eskişehirden bir tanıdığım kışın ekseriyetle buz olan eskişehir yollarında bildiğin çamaşır ipini lastiklere bağlayıp rahatlıkla motora bindiklerini söylemişti. tabii onu da doğru bağlamak iş.

fikirler geldikçe ben bir yere ulaşacağımıza inanıyorum. eğer rusya sibiryadaki kışın donup kocaman bir buz pistine dönen baykal gölü üzerinde bu adamlar motorla dolaşıyorsa bu işte bir sır olmalı diye düşünüyorum...

YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Lastik çorapları var karlı, buzlu yollarda güzel tutunma sağlıyor araçlarda. Motosiklete uygulanabilir belki.

sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight200
    Kar coraplari komple karli yollarda is gorur. Asfalta, karin olmadigi ya da az oldugu yerlerde paramparca oluyor.

Motosikleti
    Artık Yok...
    amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bütün markaların a dan z ye motorsikletler için kış lastikleri var winter diye aratın çıkar..

özellikle üst sınıf cross yada enduro lastiklerininde çamur kum toz toprak balçık engebeli arazi koşulları için yapıldığını düşünürsek karda kışdada yol tutunmasının iyi olucağını düşünüyorum.

enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Dağdaki bayırdaki karda tabi ki motor sürülebilir.

Ama trafikte, yerde az miktarda kar olduğunda, gizli buzlanma olduğunda motor kullanmak biraz sıkıntılı

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Karda gitmek için motosiklet için yapılmış kış lastikleri var. Ancak buzda işe yaramaz, düşersin. İstanbul'a toplasan yılda en fazla 3 defa kar yağar. O üç haftada da motor kullanmıyorum. Ya metrobüs yada otomobil kullanıyorum.

Motosikleti
    Artık Yok...
    doğrusu o zaten keyfi ızdıraba çevirmenin bir manası yok eğerki ekmeğini paranı bu işden kazanmıyorsan..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    sence umrumda mı ?

Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doğrusu o zaten keyfi ızdıraba çevirmenin bir manası yok eğerki ekmeğini paranı bu işden kazanmıyorsan..
    Valla arkadaşım motoru kışın da kullanıyorum ve benim için çok zevkli.
    Hatta bugün gidip yağmurluk aldım. Ekipmanım tam oldu ve bir hafta sonra yine diyarbakırdan kahramanmaraş'a gidecem ailemin yanında izin yapıp dönecem.

Motosikleti
    Artık Yok...
    zevk meselesi kross motorum olsa aşırı keyifli olurdu herhalde hatta onda kara düşmek bile eğlenceli olurdu.

istanbul için zor niye zor kar sulu buza araçlardan dolayı dönüşüyor çok kayganlaşıyor yol.. düşmek sorun değilde Allah göstermesin bir aracın üstünden geçmesi yada kayıp sana vurması yüksek kuvvetle ihtimaldir..

birde üstüne sıçrıycak çamurlu karda cabası banyo yaptırırlar adama çamurlu karlı buz ile.. eve döndüğünde hem motorun leş gibi olur onu temizlemeside motordan bir dert hemde üstün başın leş gibi olur onuda yıkaması ayrı dert..

istanbula bir kar yağdımı yollarda dans eden arabalardan geçilmiyor olduğu yerde 360 dönen araçlarmı istersin her yerde yolda çıkması gerekirken tam aksine geri geri giden araçlarmı istersin.. ben istanbul için konuşuyorum istanbulda karda sürmek eğerki ekmeğini bu yolla kazanmıyorsan keyifden çok ızdırap olur..

renkler zevkler diyelim..

bir krossum olsa ufak hacimli birde ufak sakin bir şehirde yaşıyor olsam motorla karda gezmek hatta karın içine düşmek bile motorla çok keyifli olurdu herhalde..

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)