Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 SonuncuSonuncu

Bariyerlere Çarpan Motosiklet Sürücüsü Can Yontarım Hayatını Kaybetti

REKLAM ALANI

25 ağustosta bi video atmış rahmetli bathur1 den özel eğitim die virajlara nasıl giriliceğini nasıl çıkıcağını pozisyonunu anlatıyordu motora daha alışamadım lafı geçiyordu video da rahmetlinin kaza yaptığı yer mezitler oldukça riskli bi yol eski hali hele çok berbattı yakınımı kaybetmiştim benimde herkes gibi lastiklerde bi sıkıntı var allah rahmet eylesin ailesine sabır versin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    hepimiz motora biniyoruz allah aşkına bu kaza da bari yerin ne suçu var biri bana anlatsın
    adam 100 130 km/h ile gitse sağ sağlim eve giderdi ama hız yapmış egosunu tatmin etmeye etmeye çalışmış zevk almaya çalışmış
    evet üzüldük fakat kurallları çiğnemiş
    basma arkadaş gaza basma

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Kaza lastikle alakalı'mı bilmiyorum ama pist'ten çıkan lastik çöptür almayın arkadaşlar lastiğin formu bozuluyor 15dk dònse bile.Cadde'de kullanıyorsanız motoru sıfır pist lastiği'de olsa almayın.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hepimiz motora biniyoruz allah aşkına bu kaza da bari yerin ne suçu var biri bana anlatsın
    adam 100 130 km/h ile gitse sağ sağlim eve giderdi ama hız yapmış egosunu tatmin etmeye etmeye çalışmış zevk almaya çalışmış
    evet üzüldük fakat kurallları çiğnemiş
    basma arkadaş gaza basma
    sen o bariyerin ayaklarına 50km hızla kayarak vursan da seni doğrayacak eee hız sınırının altındasın ne oldu şimdi yine geberdin biraz mantığınızı kullananın yahuu hala bariyeriin ne sucu var diyor

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Ekşide konusu açılmış bariyerler için farkındalık yaratmaya çalışıyorlar https://eksisozluk.com/inegolde-bari...1662?a=popular
    MotorKafa bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yıllarca devlet erkanlarına yazdık o bariyerin ayaklarının olduğu kısımlarıda üst kısımda olduğu gibi bant çekin o bacaklar adamı doğruyor diye ama biz bu adamlara derdimizi anlatamadık arkadaş onu bırakın daha motorcuya anlatamadık bunu
    YasinC ve odo bunu beğendiler.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekşide konusu açılmış bariyerler için farkındalık yaratmaya çalışıyorlar https://eksisozluk.com/inegolde-bari...1662?a=popular
    ekşide olabilecek tek şey "a....g..m..k...s..c..b...m..e..u. motorcuları"

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ekşide olabilecek tek şey "a....g..m..k...s..c..b...m..e..u. motorcuları"
    Maalesef öyle.. Ama bu durunmdan biz sorumlu değilmiyiz ?
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Maalesef öyle.. Ama bu durunmdan biz sorumlu değilmiyiz ?
    Nasıl?
    Tü kaka motorcuları elemedik falan konusu mu? O konudaki fikrimi yazmıştım çokça kez.
    Kimsenin önyargılama merakından ben sorumlu olamam. Yok öyle bir Dünya. Tayyip'ten yola çıkar Müslüman genellemesi yaparım, Hitler'den Alman genellemesi yaparım, caddedeki 5 BMW'den 3'ünü seçer otomobilci genellemesi yaparım.. Sonu nerede bu işin?

Kendi cahilliklerini gizlemek için suç atabilecekleri karakterler arayıp bulduklarında falsolarının pisliğini bu tiplere kusuyorlar.

toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Alıntı New Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesin ama adam apaçinin onde gideni. Bu kadar gazciligin sonu ölümdür. Zerre uzulmedim, Allahtan sadece kendine yapmis, masum bir yada birkaç kisiyi daha yaninda goturmemis giderken.
    Ucuz bir ülkenin ucuz bariyeri sebebiyle hayatını kaybeden bir insan için yorum yapıyor olduğunuza dikkat çekerim. Yaşam kalitemizin artmıyor olmasının sebebi yazık ki düşünce yapınızın Türkiye ortalaması olmasıdır. Otoritenin hata yapmayacağını kabullenmiş sadece vatandaşın yaşam felsefesi: "Belediyenin çukuruna düşen haksızdır" .

Aşırı sürat yapmış, düşmüş, kalkmış olabilir. Fakat ölüm sebebi maalesef bu değil, "hocam bu derste öğrendiklerimiz gerçek hayatta ne işe yarar?" diye soran öğrencilerden olduğunuzu varsayarak fizik dersinizden eylemsizlik, merkez kaç kuvveti, sürtünme, hız konularını anımsatmak isterim. Aynı yolda bilinçli bir sürücü olarak bir şekilde karşınıza çıkan vahşi bir hayvan ya da kaygan bir zemin sebebiyle saatte 60 km hızla da düşüp o bariyere çarpsanız, hayatta kalma şansınız oldukça düşük olacaktır. Fakat kaderci olduğunuzdan yola çıkarak kuşanacağınız ekipmanlar ile en azından sakat bir uzuv garantisi verebilirim.

Burada bir motosiklet sürücüsü olarak öncelikli yargılamanız gereken: "Neden duble yollarla birlikte bariyerler daha medeni hale getirilmiyor? Avrupa kıskansın baştan sona yenilenen bariyerlerimizi" olsaydı çok yakışıklı dururdu. Hani mevcut şartları iyileştirme, artık yaşam standardı olarak bir basamak yükselme gibi bir endişemiz varmış gibi. Gibi gibi.

Ardından da hayatını kaybeden sürücünün seyrettiği yolda hız limitine uyup uymadığı konusunu irdeleyip, yadırgayıp utanacak hale gelmesini sağlayabilirdik.

Ancak birkaç yerde yazıldı ya "neyse ki başkasının canına mal olmamış lanet olası apaçi" sözü, kendi başına cümle kurmayı sağlayacak kadar fikir sahibi olmayacakların düsturu oldu. Üzücü.
    Invoker ve mesmeyut bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Bariyere yola suç yüklenmiş ama belki bariyer olmasa karşı şeride geçip ordan hızla gelen bir araca yapışıp belki zincirleme bir kazaya sebebiyet verecekti. Başkalarının da canını tehlikeye atmış olacaktı. Bariyer esasen motosikletleri düşünerek yapılan bir şey değil, araçların yoldan çıkmasını önlemek için var. Bir de bu açıdan bakın. Avrupa'yı örnek gösteriyorsunuz madem bariyersiz yol mu var orda.
    Sonuç olarak Allah rahmet eylesin yakınlarının başı sağolsun demekten başka yapacak bir şey yok. Bu ne ilk ne de son olacak.

mertcancbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence hiç girmeyin bu tip başlıklara ,destekte beklemeyin zira Ekşi eskisi gibi bir yer değil bir avuç aklı başında yazar var bunlar dışında her şeyi bildiğini zanneden yüz yüze karşılaşsanız 2 dk tahammül edemeyeceğiniz sığlıkta adamlar, kendilerini önemli hissederek bilgece tavırlarla yazılar yazan ,bütün hayat eğlencesi futboldan ibaret bomboş insanlarla karşılaşacağınız bir platform gereksiz yere sinir stres sahibi olursunuz.
    Artçı ayaklığının arabalara zarar vermeye ve lastiklerini kesmeye yarayan bir parça olduğunu sanarak yazıyordu geçen bir tanesi yine böyle bir motosiklet nefreti başlığı altında,dediğim gibi ciddiye almayın bu adamları.Bir destekte beklemeyin.
    killingroad bunu beğendi.

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bariyere yola suç yüklenmiş ama belki bariyer olmasa karşı şeride geçip ordan hızla gelen bir araca yapışıp belki zincirleme bir kazaya sebebiyet verecekti. Başkalarının da canını tehlikeye atmış olacaktı. Bariyer esasen motosikletleri düşünerek yapılan bir şey değil, araçların yoldan çıkmasını önlemek için var. Bir de bu açıdan bakın. Avrupa'yı örnek gösteriyorsunuz madem bariyersiz yol mu var orda.
    Sonuç olarak Allah rahmet eylesin yakınlarının başı sağolsun demekten başka yapacak bir şey yok. Bu ne ilk ne de son olacak.
    kimse yolda bariyer olmasın demiyor!!!
    Lanet bariyerlerin altı bıçak görevi gören ayaklardan oluşmasın kapalı olsun, sürüklenip çarpanlar parçalanmasın diyor.
    Yılda belki koca ülkede bu tür yaralanma ve ölüm 10'u geçmez o yüzden bu kadar yatırıma gerek yok diyorsanız o zaman asfaltta sürüklenip bariyerle göz göze gelince de aynı düşünürsünüz belki.
    Hiç değilse virajlarda bu bariyerler motorcu dostu hale getirilebilir.
    TIGERSHARK bunu beğendi.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Cevap verilene kadar sormaya devam edeceğim, ve ekleyeceğim.

Bu videoların sahibi otomobil sürücüsü bir trafik canavarı olsaydı bu duyarlı arkadaşlar aynı duyarı yapacaklar mıydı, yoksa ikiyüzlülüklerini mi sergileyeceklerdi?

Trafik canavarlarının ardından üzülmeyen insanları eleştirenler, umarım yine trafik canavarlarının sebep olduğu bir kazada (kaza demeye dilim varmıyor ya neyse) yakınlarıyla veya kendileriyle sınanmazlar.

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Motorcuyu takan mı var bu ülkede yahu, hayal kurmayalım hiç,
    bizim için özel bir çalışma başlatarak bariyerlerin altını kapatacaklar dese birisi kaç kişi inanır bi sorun bakalım.

Bizler hedef kitle değiliz, bizden bir çıkarları yok, oysaki oy ve rant için yapılan envayi çeşit hizmetlerle kendilerini çok önemli bir iş başardık diye tanımlayan insanlar için biz, hiçiz hiç. Sadece motosiklet değil konu, kim bu ülkede kendini güvende, sahiplenilmiş hissediyor, ben hissetmiyorum.

Ben bu ülkede mülteci gibi yaşadığımın farkındayım, polisinden yargısına kadar hiç bir kuruma zerre güvenim yokken, kalkıp benim hayatım için bariyerlere önlem alacaklar ha?
    Bi gidin güldürmeyin adamı.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Kim ne derse desin bu kafa ustu kameralar,yotuberlik sacmaligi bu ve bunun gibi bircok olayi tetikliyor.

Artik insanlar bu gun olay ciksade hit alsam kafasiyla motora biniyor.

Altimda d segmenti tank gibi 1,5 ton otomobille,avrupa otobanlarinda dahi 150 kmh ustu hizlar beni tedirgin ediyorken anlayamiyorum bu cesareti.

Yazik olmus.
    numan, SavageGarden, TimFx ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

"Kazanın ardından motosiklette ve yolda inceleme yapan sürücü hocası Serdar Döner, yola harç kamyonlarından dökülüp donan çimento parçalarının kazaya sebebiyet verdiğini iddia etti. Motosikleti incelediğini belirten Serdar Döner, sosyal medya hesabından motosikletin aşırı hız yapmadığını ve fren sisteminde herhangi bir problem olmadığını anlattı.

Kazada hayatını kaybeden Can Yontarım'ın kask kamerası kaydını da izlediğini belirten eğitmen Serdar Döner, yolda donan çimento parçalarının motorun ön tekerini kestiğini, bu yüzden motosikletin kontrolden çıkarak bariyerlere çarptığını ileri sürdü."

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Yazık olmuş.Gencecik bir hayat sönmüş. Allah rahmet eylesin. Genelde bu gazcı tayfası bu şekilde hayata veda ediyor. Sadece zaman meselesi. Çok feci bir ölüm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

Alıntı EmirŞengezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "............, yolda donan çimento parçalarının motorun ön tekerini kestiğini, bu yüzden motosikletin kontrolden çıkarak bariyerlere çarptığını ileri sürdü."
    Slick lastiklerle karayoluna çıkılırsa normal bir sonuç. Asfalt lastiği olsa bu olmazdı.
    Jemand bunu beğendi.

SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    bu tip ölümlü vakalarda ne denilse boş
    sadece ders çıkarılmalı

zira bariyerin altında bir kat daha olsa idi belki de yaşıyor olacaktı. (bakın belki de olmayacaktı, belki kafası ters durumda alt bariyere vuracak bu sefer boynu kırılacaktı, belki arkadan gelen araç duramayacak üzerinden geçecekti ...ihtimaller bitmez)
    öte yanda 50 hız limitinin olduğu yerde 150 ile gidiyorsa önce çuvaldızı batıracaz demektir.

evvel ki videolarını izledinizi mi, ben izledim, ve buraya kadar yaşamış olmasına şaşırdım
    o nasıl hızlar öyle, nasıl şerit değiştirmeler, nasıl tehlikeli hareketler. sağa geçmek isteyen arabanın sağ dibine sokulup aracı korkutmuş adam.adam afallamış tekrar sol şeride dönmüş ve ikisi de o sırada çok hızlı.
    yahu ordan bir domuz çıksa koyun sürüsü gelse bi köpek çıksa anında ölürdü.

tekrar tekrar söylüyorum, bu motosiklete binerken herkesi dünyanın en gerizekalı sürücüsü olarak kabul edeceksiniz
    yolları en kötü yol olarak kabul edeceksiniz
    ondan sonra çıkacaksınız.

bu tip videolardan hep ders almaya bakın
    sağa sola sallamak, haklıymış / haksızmış demek çare değil
    bu tip videolar bizim için uzun yaşam dersi niteliğinde
    neyi kesinlikle yapılmaması gerektiğini özetliyor
    neyi yapmanız gerektiğini gösteriyor

yolda beton birikintisi varmış, alt bariyer olmalıymış, bunlar konuşulması gereken şeyler sıralamasında altlarda geliyor.
    önce hız yapmayacaksın, önce tehlikeli kullanmayacaksın, önce sen her türlü kurala uyacaksın
    ondan sonra sağa sola bağırma çağırma hakkımız olacak
    ondan sonra ortalığı ayağa kaldıracaz

ondan sonra hakkımızı ararken kimse laf edemez zaten
    abeciMotoru bunu beğendi.

y.selimbatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şun An Yok.
    Bana göre bir odun kadar değeri olan sözde bir sanatçı için intahar eden genecicik kızlarının bedeni başında gözlerini benden kaçıran anne babanın pişmanlığını da, musalla taşı üzerinde uyur gibi duran bedeninde annem yazılı dövmesi olan bir yavrucağın motor kazası sonucu ölümünü annesine anlatmanın zorluğuna yaşadı bu beden bu gözler. Önce onu bi yazim.
    Bunun müslüman olmakla, musavi olmakla,hristiyan, putperest yada ateist olmakla bir alakası yok. İnsan olmak ne olursa olsun ölenin arkasından merhamet etmeyi gerektirir. Affetmeyi gerektirir.Hiçbirini yapamıyorsak susmayı geride kalanlara saygı duymayı gerektirir. Aksi halde hırsızlık yapanın elini, kötü söz söylenin dilini kesenlerden çokda bir farkımız kalmaz bence.
    Yazarın Notu : 1- Bundan birbuçuk ay kadar önce İzmir in Menderes ilçesinde yaşlı bir amca şu parası olmayan gariban kesimin kullanldığı tarzda bir motorla kaza yapıp öldü. Haber sitelerinde sadece motor görüldüğü için özellikle sosyal medyada ölenin kim olduğu, ne olduğu belli olmadan hakareti aşan sözler sarfedenler, şu anda İzmir mahkemelerinde hakim önünde " aslında öyle demek istemediklerini" anlatmakla meşguller.
    Yazarın Notu: 2-Yazdıklarımda kimseyi kastedmiyorum,sadece bu olaya ilişkin kendim düşüncem ve eyyolamam. Bu vesile ile kırdığım varsa affola.

9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)