Motosiklet Muayenesinde Ağır Kusur(Plaka Vidası İçerir)
Reklamlar
-
Dun yaptirdim bende muayeneyi. Ilk sefer plakadan kaldi.
Tuv sanayi ile yanyana oldugundan bi kare plakalik alip onu motora sabitledim. Ardindanda plakayi oturtturdum icine. Plaka vs bastirmadim vida deliklerini sakizla kapatip ustune az bisey beyaz boya surdum ve gecti.
Bahaneleri plakada hicbir sekilde delik olmayacak+plaka altligi olucak. Plakanin yanlarindaki siyah seridi kesmeyin yine sikinti cikarirlar.
Yani plaka basildiginda nasilsa oyle olucak. Deliksiz, yanlardan kesilmemis vaziyette.
Reklamlar
-
-
Tr de kanunlar sistemi daha iyi yapmak için değil cezalardan gelecek para veya halkın protokoller için harcadığı para hedeflidir.
keza vergiler de aynı durumdadır.
bunların mantıklı olup olması önemli değildir.
plaka okunmucak haldeyse veya plaka aydınlatması iyi olmadığı gibi gibi mazeretlerle işleme tabi olunsun tamamda ,tamamiyle iyi niyetle kanuna uymak adına tenezzül ederek plakayı tuturduğun vidaya da sulanmasınlar yuh artık.
-
Süper Moderatör
GB79 adlı üyeden alıntı
Benim merak ettiğim, artık bayiler sıfır motorlara nasıl plaka takıyorlar? Sonuçta bu vidalı plakaları da onlar taktılar.
Üzerinde reklamları olan basit plastik plakalığı motora vidalayıp, plakayı vidasız geçiriyorlar plakalığa. Ezelinden beri böyle idi.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Benim arabada başıma geldi oradaki yetkili arkadaşın plaka okuma sisteminde sıkıntı çıkardığını söyledi detay olarakda hani bembeyaz bir yüzeyde siyah olan yerleri okumaya çalıştığı için alet vidayıda dahil ediyor dedi , beyaz boyarsan yine büyük ihtimalle geçmez dedi ama bazıları üstüne azıcık alçı gibi bişi sürüp geçiyormuş hatta 1 2 arkadaş sakız yapıştırmış onlara müsade etmemişler yani vidanın üstüne sertleşen siyah bişi sürünce kabul ediyorlar dediklerine göre
-
Üzerinde reklamları olan basit plastik plakalığı motora vidalayıp, plakayı vidasız geçiriyorlar plakalığa. Ezelinden beri böyle idi.
Benimkini bana sormadan direk delip vidalayıp vermişlerdi.
Yoksa düşer iş çıkarır sana dediler.
Amca dedim, baba yarısıdır dedim...
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
Motora sonradan takilan sis fari ya da fren yapildiginda yanip sonen arka isik lambasi muayenede sorun cikariyor mu?
-
oznkrçm adlı üyeden alıntı
Aslında öyle yapacaktım ama elimin altında bant vardı onunla geçiştirdim.
Sanırım söküp silikonla hallederim, tavsiye için teşekkürler.
Plakayı düşürürsen daha büyük eziyet başlar. Ruhsatı komple yeniletmen gerekiyor diye biliyorum. Kayıp plaka yerine yenisini vermiyorlar.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
-
Bugun arkadaşın dükkana yardıma gittim maksat sohbet muhabbet, 15 kişi plakalık sormuştur rahat.
Naapsak bu işemi girişsek.
-
benim plakada harf, rakam hatta mühür bile vidayla delik; hiçbi şey olmadı muayenede
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Plakayı düşürürsen daha büyük eziyet başlar. Ruhsatı komple yeniletmen gerekiyor diye biliyorum. Kayıp plaka yerine yenisini vermiyorlar.
Evet aynen öyle, o yüzden sağlamlaştırayım plakayı.
-
Benim plakalık plakayı tutamayıp 1 vidayla plaka sallana sallana tuttuğu zamanlarım oldu. Muayeneden yine bastırtsınlar, muayeneden geçince yine vidayı çakarım düşeceğine her muayenede kusurlu çıkıp yenisini bastırırım. Bir keresinde plakalık düştü plakayı vida tuttu. Şeytan diyor ki sök plakayı da aklın arkada kalmasın ama r25'le pek olacak şey değil.
-
bende bu olayı çok duymaya başladım cezalar ve trafikten men falan söylentiler de var.benim merak ettiğim direk şöförler odasına gidip yeni plaka alabiliyormuyuz ? hiç uğraş falan olmadan yani? bu plakadaki vida davası şu şekilde oluyor.artık tüm şehirlerde yollarda mobese var biliyoruz zaten.bu sistemler otomatik olarak plaka okuyor.yani barkod işi yapmaya başladı.tabi barkodlarında kusursuz olması lazım yoksa sistem bunu görmüyor tanımıyor.ufak plaka yada vida olursa hata veriyor kısacası.tabi para toplamanında kolay yollarından biri bu şekilde mobese parasını çıkartabilirsiniz.
-
Fren yapıldığında yanıp sönen arka stop lambalarının yanmaması kesinlikle büyük kusur.
Geçen ay muayeneye giderken farketmemişim; arka stop lambalarından ve bu vidalı plakadan kaldık; hallettik geçtik...
Not: Plakanın içine yerleştirildiği bu kare plakalığa para vermenize gerek yok; her hangi bir motosiklet bayisine gidip promosyon olarak yaptırıp sebil gibi dağıttıkları plakalıklardan ücretsiz almayı deneyebilirsiniz...
-
Böyle saçma bir uygulama olamaz ya.
Eğer çakallık yapılırsa, harfin rakamın üstüne getirip fark yaratılırsa kusurlu der geçirmezsin.
Plakam çalındı. Anam ağladı çıkartana kadar. Ruhsatı yeniledik, yeni plaka aldık, zeka seviyesi çok yüksek polislerle muhattab oldum. Gereksiz para harcadım.
Şuan plakamda 3 adet nal gibi vida var.
-
Peki o vidalar numara okumayı engelliyorsa, plakaya muayeneden sonra eşşek kadar sticker yapıştırıyorlar, benim motorda 2 tane var hatta, onları nasıl okuyacak bu PTS ?
-
daha duuuur. Neler olacak neler...
Zamanında dedim, tezek yakacak olsak bunlar ineğin g..tüne sayaç takar diye dimi?
Bak yakın gelecekte ne olacak. Şu xenon farlar var ya, birde motorun üstüne yapıştırılan ve marka reklamı içeren sticker ler....
Anladın sen .....
Birşey bulurlar, ya ulusal güvenlik meselesi olur yada sistemi aksatan bir konu haline gelir.
Plaka konusu tamam, adam alıyor kasten plakasındaki denk gelen harfler üzerine birde dama taşı kadar pul takarak montaj yapıyor. Bunlar yeni uyanık cinsleri.
Eski model motor kullanan 10 yıllık plakası olan adamın günahı ne, yoktu böyle bir plaka okuma sistemi. Adam sağlam olsun diye saplamış vidayı. Bu adama ceza yazmak aklı selim bir uygulamamıdır. Yahut APP plaka, mevzuatta yoktu, ceza falan da yoktu hatta TŞOF da app plakaya zamanında mühür bile basılıyordu. Ne oldu şimdi cart diye kanun değişti hart diye uygulamaya alındı. git hadi app var bende yeni plaka istiyom de bakalım ne olacak. Noolcak ruhsat değişicek olan senin cüzdanına olucak. Yaptım oldu, oldu da kodum politikası bu işte. Adam app ile sana geldi ise elinde ruhsatı da var, sen ne diye ruhsatı değiştiriyosun. en azından bir süre ver. De ki; 90 gün süre kardeşim sana bu plakayı değiştir git TÇOF dan sana vereceğim belge ile yenisini bastır. Süre biter birde mazeret süresi koyarsın 10 gün, oldu bitti işte.
Bir uygulama yapıyorsan magduriyetleri düşünerek bazı riskleri denetim altına almalısın. Riski sıfır yapıcam diye mağduriyet doğurursan doğal seleksiyon devreye girer. Bunu böyle düşünmüyor ve kamusal bir hizmeti fahiş rakkamlar ile yine kamuya mal ediyorsan bu işte bir yanlışlık olduğunu bile bile bunu yapmayı sürdürmeye devam ediyorsan, işte buna yaptım oldu denir.
Adam kimlik kartını, öz ve öz bu memleketteki kim olduğunu delillendiren, devlet tarafından binbir çalışma ile verilen kartını kaybediyor, kayıp telafi bedeli 36 TL. Sen cinsi cibilliyeti, şase no su belli aracının plakasını elinde her türlü delili olmasına rağmen yenilemek istiyorsun ruhsat + plaka basım bedeli + taaa anasının dinideki odaya gidiş ücreti + plakanın montaj masrafı (vidasız) + zaman kaybı yaşıyorsun.. Evinin tapusunu kaybetsen bu kadar masrafın olmaz. Ha bide şu Polis güçlendirme Vakfı. Vah vah ki ne vaaaah. Demek bizim vakfiyelerimize 2023 ün dünya lideri adayı devletimizin polis teşkilatının ihtiyacı var.
Eğri oturup doğru konuşalım diye kadırıldık bunca sene... yok öyle... dik otururuz dik konuşuruz diycem ancak şu da var,
Her millet hak ettiği gibi yönetilir.
-
Benimde 2 tane büyük vida var seve seve gitcez değiştircez muayneden önce o zaman...
-
ben de muayeneden kalmistim boyuttan dolayi.
ama tabi burasi TURKIYE. beni birakan arkadasin kendi ninjasindaki plakaya baktim daha kucuk ve vidali.
dedigimi yap, yaptigimi yapma...
-
Şu aralar ikinci el araba bakıyorum, bu konu yüzünden plakalarına özellikle dikkat ediyorum.Yeni muayeneli araçların çoğunluğu vidalı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler