Kerem A Hero başlığında daha kısa yazmıştım benzer görüşümü, biraz daha açayım.
Bizim haddimize değil böyle kişilerin internet kullanımını veya video paylaşmasını veya xyz yapmalarını engellemek. Yapılan şeylere onay verdiğimi falan düşünmeyin hemen, ama bana ne? Motosikletçi imajı şöyleymiş böyleymiş falan konusu bizim algısal eksikliğimizi örtmenin dışa vurumu. Manyağın birine bakıp motosikletçi imajı çizene göre yaşamlar yaşayamayız. bir sürü otomobille saçmalayan insan var, benzer hareketler yapıp youtube'da paylaşan var. buradan yola çıkıp otomobilci diye bir imaj kasan var mı? motosikletin radikalleştirilmesini ve x bir kullanıcısının genel bir imaj kalıbı oluşturmasını kabul etmiş oluyoruz bu kişilerle uğraşarak. Bu kişileri örnek gösterip size lagaluga eden varsa, yukarıda yazdıklarımı söyleyin, bana ne yahu onun ne yaptığından?
Kötü örnek oluyor diye videoların kapanmnasını talep etmenin kitap toplatmaktan ne farkı var?
Videolar gerçekten kötü örnek oluyor olabilir, hiç farketmez, bunun yolu o videoları engelletirmek / kaldırtmak değil, bireylere kimi nasıl örnek alacağını öğretmek. Bunu izlemeyen bilinçsiz gençler bu sefer de MotoGP izleyip TEM'de kafayı sıyırabilirler, MotoGP mi yasaklansın diyeceğiz o zaman? Ben her MotoGP yarışından sonra avuç içlerimin kaşındığını biliyorum, ama tutuyorum kendimi - bu tarz sokakta sapıtma videolarından 1001 kat daha etkili, tahrik edici. Yasaklansın MotoGP? Sinemaya gidip Fast&Furious'dan çıkıp kaza yapan bir sürü insan tanıyorum ben otomobil tayfasından, Fast&Furious mu yasaklansın şimdi?
Kötü bulduğumuz içeriği yasaklamak, engellemek, cezacı yaklaşımlar hiç bir zaman hiç bir şeyi çözmemiştir, çözmeyecektir. Neyin örnek alınması gerektiğini ayırt edebilecek bilinçte bireyler yetiştirmek olmalı hedef, aksi takdirde yasağın cazibesi hiç bir kanunla, cezayla engelleyemeyeceğiniz şekilde ortaya çıkar, işler hepten kötüye gider.