Şimdiden keyifli sürüşler.
- MT bilindik bir kask üreticisi, ECE22 sertifikası da olmak zorunda zaten tüm kasklarında, dilediğini alabilirsin. İşin detaycılığına gireceksen, güneş vizörü kaskın darbe emiciliğini zayıflattığı şeklinde çokça tartışmaya sebep olmuş bir konu. SNELL güneş vizörlü kaskları sertifika vermiyor, Arai bu şekilde kask üretmiyor, bildiğim kadarıyla hiç bir supersport kaskında da vizör yok.
SHARP testi de benzer şekilde tartışmalı bir konu, kimileri çok önemsiyor kimileri fazla ciddiye almıyor.
Model spesifik bir şey söylemek zor, ancak bütçeni biraz daha artırabilirsen, hangi markada olursa olsun, biraz daha iyi olur. - Montla ilgili hiç bilgim yok, markayı da duymadım. Genel olarak 4 mevsim olan montların hem dış kumaşı oldukça kalın olur hem de astar olur içlerinde ama kış koruması da çok çok iyi olmaz - iyi olanlar 3 mevsim olarak geçer, yazın kullanılması tavsiye edilmez. Örneğin ben kışın Revit Shield kullanıyorum, astarını çıkarsam bile yazın ciddi şekilde terletiyor, bu yüzden ayrı yazlık mont aldım. Ancak kışın da astarını giydikten sonra 0c havalarda işe giderken sorun yaşamadım. Ama dönemli detay, rotamda çıktığım en yüksek hız 50-60kmh idi o zamanlar. Sürat üşümeye çok büyük etken.
Bütçe anlamında seni zorlamak istemem ama biraz daha biriktirip, çalışıp edip birşeyler yapıp biraz daha ekle derim. Nedenine gelince;
* Dizlik tek başına iyi bir koruma değil. Dizini yere vurduğun anda koruyacaktır, ancak sonra tüm bacakların asfalta sürtünmeye başlayacak ve en sağlam kot pantolon bile bir kaç saniye içerisinde erime riskine sahip. Tech90, Riderdenim gibi bir firmadan motosiklet pantolonu alırsan sürtünmeden kaynaklı tatsız hasarlara karşı kendini korumuş olursun.
* 400TL'ye satılan montun yanındaki eldiven elini pek bişeyden korumaz. Sana demiyorum ki 1500TL'ye Alpinestars GP Tech falan al, ama misal Motovento'da indirim vardı, arka tarafta bir sepete yazlık Alpinestars eldivenleri koymuşlar, 250TL civarlarında falan. Yine yazlık az korumalı eldivenler olsa da en azından kullanılan malzeme falan konusunda daha güvenli bir seçim olacaktır.
Tabi bu dediğim n11 kuponları konusuna ters düşüyor, o detaya bir şey diyemeyeceğim.
Tebrikler bilinçli yaklaşımın için. YDA'daki eğtimden sonra da bir Honda'dan GS2 patlat derim.
Botu unutma, hiç gereği olmayan ufak kazalardaki tatsız yaralanmaların ilki gerekli ayak koruma ekipmanı olmamasından kaynaklanıyor.