Yamaha R1 piyasası neden ölü?
Reklamlar
-
R1 neden satılmıyor bilmiyorum ama ses dediniz mi işte orda durmak gerek.
Benim için inanılmaz önemli. Motorun sesini dinlemek,devir yükseldiğinde,vites küçültüp motor frenine düştüğünde yada motorun yanina oturup,çalıştırıp rolantide... En güzel muzik gibi.
Ses diyip geçmeyin,bazı motorcular için, buna ben de dahilim, ses çok sevilen,önem verilen bir özelliktir.
İnsan o sesleri özler. Duymasa hasta olur
Reklamlar
-
-
en kötü arabanın piyasasından daha kötü motor piyasası yanii böyle yollarda en iyi 1000cc nin piyasası bile belliyken normal
whitedeamon adlı üyeden alıntı
2009'dan beri var.
emin misiniz? 2014 2015 de falan geldi diye biliyorum bende
-
bizdeki motorcu(!) kitle motoru sesinden anlar, o yüzden r1'e prim vermez
-
kullananların öldüğü içindir belki
-
Elektrikli hızar gibi sesi varda ondan.. şahsen ben 650f i 4 silindir sesi için aldım yoksa 2 silindir motorlara bakıyordum motor almaya karar verdiğimde.. şahsi fikrim yandan veya arkadan bakıldığında bir ss görüntüsü yok gibi geliyor bana.. arkadan yaklaşıyorum yanına kadar geldiğimde anlıyorum r1 olduğunu.. zevk meselesi tabi.. benim hoşuma gitmiyor ama benim motorumda bir r1 sahibinin hoşuna gitmiyodur olabilir.
-
ayetlervaray adlı üyeden alıntı
kullananların öldüğü içindir belki
Nasıl yani ? Ben kullanıyorum ve gayet diri durumdayım
-
Seko adlı üyeden alıntı
SS motor bakanların çoğunluğunun motorun sesinden başka bir şeyinden anlamamalarından olmasın sakın ?
Yok canım olurmu heç öyle şey.
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
en kötü arabanın piyasasından daha kötü motor piyasası yanii böyle yollarda en iyi 1000cc nin piyasası bile belliyken normal
emin misiniz? 2014 2015 de falan geldi diye biliyorum bende
resimde gördüğünüz kasayla beraber crossplane'e geçildi.Bu kasanın başlangıcıda 2009.Daha sonra 2015'de yeni kasaya geçildi.Kasanın görünümü falan değişti ama motor yine crossplane olarak devam ediyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
54RR adlı üyeden alıntı
Nasıl yani ? Ben kullanıyorum ve gayet diri durumdayım
https://www.youtube.com/watch?v=m6MswBSQaGc
şaka bir yana.Her binişinizde zevkten ölüp ölüp diriliyorsunuzdur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=m6MswBSQaGc
şaka bir yana.Her binişinizde zevkten ölüp ölüp diriliyorsunuzdur.
Yarışı kazanmak istiyorsan, yarışın içinde olmalısın.
-
ben bu krossplaneli r1'i ilk duyduğumda çift silindire düşürdüler sandım. Evet seside iğrenç.
çift silindirlere de antipatim yok aslında. v2 v4 veya sıralı çift silindirlilerde tatlı ses veriyor.
Bunlar sıralı 4 silindir de kafalarına göre piston pozisyonlarını değiştirmişler aşina olduğumuz hiç bir sese benzemiyor. Kulak tırmalayan dandik bi sesi var.
-
iki silindir iyi ses veriyorsa krank loblari 270 derece acilidir. Tipik paralel 2 silindirler boxer motor gibi dandik ses veriyor.
Aslinda guzel ses dengesizlikten oluyor.
-
beyler, cp4 bok yesin. efsane videodur, izlemeyen çok şey kaybeder.
şunun yanında kendi makinemin sesinden utanıyorum açık söyleyeyim.
3:45 ve sonrası iktidarsızlığa sebep olabilir. aman dikkat.
-
Jemand adlı üyeden alıntı
https://www.youtube.com/watch?v=kfBHAGyZ2QI&t=
Mode on.
08 tattoo kasa vardı bende alalım sanada var temiz ilanda.
-
-
Alonedark93 adlı üyeden alıntı
Mode on.
08 tattoo kasa vardı bende alalım sanada var temiz ilanda.
ya olum etme eyleme, uzak durmaya çalışıyorum racingden.
-
Jemand adlı üyeden alıntı
https://www.youtube.com/watch?v=kfBHAGyZ2QI&t=
Yuh, eldiven bile giymemiş. Organ donörü olmak istiyor gibi kullanıyor...
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Yuh, eldiven bile giymemiş. Organ donörü olmak istiyor gibi kullanıyor...
fena ama dimi
-
kendim kullanıcı olarak yorumlarımı belirteyim;
35-38 den balşıyor dediğin motorların çoğunda hasar kaydı-kaza-boya gibi sorunlar mevcut.Ne crossplane ne başka bişey bu işin sebebi değil.Tcs ve mode lu bir motosiklet neden diğer markaların boş motorlarından 7-8 bin lira ucuz olsun?
Hondaya bakın,
Çekis kontrol yok.mode yok ne var?
Fiyat neden 7-8 lira düşük honda'dan.
O fiyata baktığın motorlar son sahibini arayanlar kardeşim.
-
YBRMANİA adlı üyeden alıntı
kendim kullanıcı olarak yorumlarımı belirteyim;
35-38 den balşıyor dediğin motorların çoğunda hasar kaydı-kaza-boya gibi sorunlar mevcut.Ne crossplane ne başka bişey bu işin sebebi değil.Tcs ve mode lu bir motosiklet neden diğer markaların boş motorlarından 7-8 bin lira ucuz olsun?
Hondaya bakın,
Çekis kontrol yok.mode yok ne var?
Fiyat neden 7-8 lira düşük honda'dan.
O fiyata baktığın motorlar son sahibini arayanlar kardeşim.
Zaten satılık kaç R1 var ki türkiyede.O zaman piyasadaki tüm R1'ler çöpÇünkü yeni kasanın şuan günümüzün tarihinde 59 bin lira.Bir önceki kasa'nın en pahalısı 48 bin lira.EE güncel kasa 600 rr,Kırlangıç kasa R6 en büyük örnekte zx6r yani bu motorun yeri bu mu ya.Şu saydığım 600 cc her motordan sadece cc bazında değil teknoloji olarakta üstün.Teknoloji olarak en benzer zx6r.Bu motorun en üst fiyatının 600 cc motorlarla eşdeğer olması ben bunu anlayamıyorum.Şu motorun karşısına muadili anca zx10r'ı koyabilirim o bile 2012 ve üstü kasası 50nin üserinde fiyatlarda satılıyor.(2012 R1'i ve 2012 zx10r'ı baz aldım.)
Yarışı kazanmak istiyorsan, yarışın içinde olmalısın.
-
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Zaten satılık kaç R1 var ki türkiyede.O zaman piyasadaki tüm R1'ler çöpÇünkü yeni kasanın şuan günümüzün tarihinde 59 bin lira.Bir önceki kasa'nın en pahalısı 48 bin lira.EE güncel kasa 600 rr,Kırlangıç kasa R6 en büyük örnekte zx6r yani bu motorun yeri bu mu ya.Şu saydığım 600 cc her motordan sadece cc bazında değil teknoloji olarakta üstün.Teknoloji olarak en benzer zx6r.Bu motorun en üst fiyatının 600 cc motorlarla eşdeğer olması ben bunu anlayamıyorum.Şu motorun karşısına muadili anca zx10r'ı koyabilirim o bile 2012 ve üstü kasası 50nin üserinde fiyatlarda satılıyor.(2012 R1'i ve 2012 zx10r'ı baz aldım.)
crossplane sesinden ötürü çoğu arkadaşın ben sesi için şunu,bunu aldım demesinden ötürü kısmen.ses için motor alınmaz.Gerçek bir sürücü isen sese bakmazsın.En yakın örneği;yakın bi arkadaşım 600rr kullanıyordu 1000 cc ye geçeceğim dedi.ve tabi ki Honda'ya bakınmaya başladı.Bende r1 in özelliklerini anlattım.ssesinden ötürü ilk başlarda o da soğuktu,aynı paralara daha çok özelliği bulunan bir motor alabilirsin dedim.sonuç olarak r1 aldı.demek istediğim r1 2009-2014 kasa için diyorum.kıymeti bilinmedi ve biraz da marka fanatikliği tabi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)