Ya arkadaşlar kusura kalmayın edit yok..
Ya arkadaşlar kusura kalmayın edit yok..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Bende indirim var sandım, zam oranı düşürülmüş buna bile seviniyoruz ya neyse.
Ne gerek vardı biz öderdik ha %40 ha %25 ne fark edecek ki zaten aç ve borçlu yaşıyoruz. Bunlarla gelmeyin bize artık korkmuyoruz.
Bu adamlarda öyle bir ticari kafa var ki herşeylerini beğenmesemde bu konuda ki yeteneklerini takdir ediyorum. Keşke bu zeka halka yönelik değilde, dış politikada falan bu kadar pratik çalışsa.
Bir ürünün size mecbur bir alıcısı var. Siz bunu fırsat bilip yüksek fiyattan satmak istiyorsunuz. Ama yine de çok tepki almak istemiyorsunuz... Önce koy yükseğinde yükseğini, tepkileri al, insanlar bir çoşsun, enerjisini boşaltsın. Sonra asıl satmak istediğin fiyatı müjde diye kabul ettir. öfkeyle, tepkilerle uğraşmak biryana, adamlarda sanki bir kamuoyu bilinci varmış hissi yarat. Sanki kamuoyu bilinciyle bir kazanılmış bir avantaj var gibi hissettir. Satan olarak sen zaten memnunsun ve sana onu vermek zorunda olanlar da memnun olsun.
Kesinlikle özel şirketlerin bile satış ekiplerine anlatması ve üzerinde durması gereken bir örnek.
Beni bunla kandırmazlardı ama gelir vergisinin %27 de kalması en azından buna şükür dedirtmedi değil... Zam almayı geçtim zaten olan gelirimizden de olacaktık yılbaşında.
Şimdi özet geçelim;
MTV her yılbaşında ortalama %15 artıyordu, bu sene 1300 cc'ye kadar %15 yukarısı için (yani genel çoğunluk) %25 artacak.
İndirim filan yok, her halükarda gereksiz bir zam var.
Kanuna tam olarak bakmak lazım, 1300 cc otomobil için bir kavramdır çok yüksek ihtimal.
Motosikletler ne olacak? Ticariler ne olacak? Motor hacmine göre değil de kasko değerine göre vergi alınacaktı, o ne olacak?
Bu sene (2017) bir taksiti 388 TL ödemiştim arabam için, 2018'de %25 zam ile 485 TL mi ödeyeceğim yoksa kasko değerine göre farklı bir rakam mı çıkacak?
Hep bir muamma.
Kısaca aç olan milletimiz aç kalmaya hatta dahada acıkmaya devam edecek.
Asgari ücreti arttırırken çatal kullanan bir yönetim vergi ve kendilerine gelince kepçelemeyi iyi biliyor.
Burada çok şeyden bahsetmek lazım kanımıza dokunmuyormu içimiz acımıyormu demek lazım.
Büyük şirketlerin vergi borçları silinirken sanki sırtlarına yük yüklenen halka sorulmuşdamı bu halk borçlandırılıyor.
Ülke nufusunun büyük çoğunluğu müslüman olan insanına soruldudamı Bosnalıları katleden soykırım yapan sırplarla et pazarlıkları yapılmış.
Samanından suyundan elektriğinden toprağına çok şeyden bahsetmek lazımda kime ?
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Bakan buna benzer bi laf etti ve senin gibi ben de etkisinde kalıp doğru zannettim.
Halbu ki öyle bişey yokmuş.
2011 yılından bu yana gelen mtv zamlarının en yükseği 10.2
Geçen yıl
3.8
Önceki yıl
5.6
Yani zaten her yıl %15 geliyordu lafı hikayeymiş.
Şimdi bu küçük bir yalan gibi gözükse de algılarımızla nasıl oynandığına güzel bir örnek.
Yüzde 3 ten 25 lere çıkmak ile yüzde 15 ten 25 lere çıkmanın yarattığı psikoloji aynı olmaz ve buna oynuyorlar.
Şu da bir gerçek ki bunda geri adım atmayacaklar.
Daha önce yazdığım gibi osmangazi köprüsünden geçiş garantisi verdikleri ve garanti edilen rakam geçmeyince milletin cebine vuran zarar geçtiğimiz ay açıklandı.
Bu zararı araç sahiplerine yüklüyorlar.
Biz şu an zam oranını tartışıyoruz.
Halbu ki tartışmamız gereken şey ben alırken vergisini ödediğim bir mala her yıl niye tekrar tekrar vergi ödüyorum olmalıydı.
Ve merak etmek gerekiyor.
Yakında buzdolabı, çamaşır makinası, çatal bıçak için de her yıl vergi ödeyecekmiyiz?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
%15 den emin olmadığım için ortalama demiştim, ama nereden aklımda %15 kaldı hatırlamıyorum. Fakat tv de duymadığıma eminim.
Dediğin gibiyse daha da vahim.
Almanya ve hollanda'da 3 ya da 6 ayda bir bizdeki gibi ödendiğini biliyorum, küçük cc otomobillerin avantajlığı olduğunu söylemişti bu sene misafirliğe gelen akrabalar. Yanlış hatırlamıyorsam Hollanda bu konuda Almanya'dan daha pahalı.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
https://www.youtube.com/watch?v=s-qTviCFyd8
bunlar oldukça daha çook mtv indirimi alırız.
ayrıca yol yabdı..
Mtv,ötv,kdv,deprem vergis vb vb... geçirin geçirebildiğiniz kadar ...
Burada şirket arabalarına ek koltuk koyarsan yıllık ödemen gereken bir vergi var. O da fransız araçlarında düşük diye biliyorum.
Şimdi ek koltuk muhabbeti ne diye merak eden için yazayım.
Burada özel aracını şirket üzerine alıp avantajlarından yararlanman mümkün. Tıpkı Türkiye gibi.
Fakat bir fark var.
Şirket araçları 2 koltuk olur, arka koltuk yasaktır.
Yani jip alıp ailecek piknik yapmaya gidemezsin.
Yok ben gidecem versen ekstra vergi var.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Burada da benzer uygulama var.
Ticari araç (van, doblo, kango gibi), aldığında ÖTV ödemiyorsun. Ama özelde kullanacağım dersen ÖTV var.
2003 Corsa DTI bir aracım vardı, tek kapı. Arka koltukları sonradan fabrika çıkışlı konmuştu. Van fiyatına almıştım. Ötv'siz.
Sonra devlet uyandı. Uygulama iptal edildi.
İndirdi derken aslında haksız, hukuksuz bindirdi diyorsun haberin yok. Ee seyrek saça şimşir tarak kullananlara az bile.. en az 5 misli koymalıydı...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)