İkisi de var. Adam motosikleti seviyor, o belli. Avrupa'da yaşasa da alırdı bence.
Ama etrafın motosiklete tepkisini farkediyor, bundan aldığı seçkinlik, ayrıcalık ve üstünlük hissi de egosunu okşuyor ve bunu da açıkça dile getiriyor.
Velhasıl ikisi de mevcut. Olmaması da zor zaten...
Peki bu problem mi? Bakış açınıza göre değişir. Sahip olduğu maldan statü, ayrıcalık ve değer kazanmak, genelde kendini zatında değersiz görme işareti olduğundan çok hoş bir şey olarak görmüyorum şahsen. Özgüveni tam olan, psikolojik yönden sağlıklı bir insan böyle bir şeye ihtiyaç duymaz.
Ammaaa...
Burada kullandığım motosikleti takan yok. Motosiklet sevenler hoşlanıyor, fotoğrafını çekenler oluyor, "nice bike" diyorlar, ama çalışan herkesin istese alabileceği bişey. Bi statü veya ayrıcalık getirdiği yok. Ama Türkiye'de yaşıyor olsam, motosikletiyle hava atmaya çalışan züppenin teki olurdum belki, kim bilir? İnsan çabuk değişebiliyor, ego herkeste var, kendinden emin olmak mümkün değil, vs.
Velhasıl amcayı hor görme hakkını göremiyorum kendimde... Hiç bulunduğu durumda bulunmadım çünkü.
Acaip yakışıklı ve çok zengin olsanız, gittiğiniz her yerde birbirinden güzel kadınlar kendini kucağınıza atıyor olsa, bir gün karınızı aldatır mıydınız? Hayır mı? Emin misiniz? Mesela yukarıdaki satırları okuyunca anında iğrendiniz mi, yoksa kafanızda güzel bi kadın sureti şekillendi mi?
Keh Keh Keh