Arkadaşlar merhaba,
Bundan 1 ay öncesine kadar motosiklet kullanmak için can atan biriydim. İlk defa kullanacağım için düşük bütçeli bir motor arayışına çıktım. Arayışım hep 2nci el üzerineydi. Fakat konu hakkında hiç fikrim olmadığı için sıfır almaya karar verdim. Tercihim ise Kuba Superlight 200 oldu.
Yalova Kuba Bayisinden sıfır motoru aldım, ambalajını ellerimle söktüm. Motoru aldıktan sonraki 24 saat boyunca çok mutluydum.
İstanbul'da yaşıyorum, Yalovalı olduğum için motoru oradan aldım. Ertesi gün İstanbul'a geçtim ve kabus başladı.
İlk olarak 80-90 KM hızla giderken motor istop ediyor, bazen çalıştırmam 1 saatimi alıyordu. (Sabahları bunu jikle ayarlarıyla oynayarak çözmeye başladım). Fakat giderken istop edişi devam ediyordu. Servise götürdüm karbüratörün temizlenmesi gerek dendi, temizlendi. İyileşme olsa da devam etmekte. 1-2 gün sonra benzin göstergesi sürekli full göstermeye başladı, son olarak da direksiyon aşırı şekilde ağırlaştı. Sorunlar artıyor fakat çözüm yok. Yalova bayi İstanbul'dan yetkili servise yönlendirdi. Şuan 4ncü kez motorum bu serviste direksiyon rulmanı değişecekmiş. Oysaki bir önceki seferde değişmişti fakat takılan parça orjinal değilmiş, son gidişimde öğrendim. Değişimin yapılması gereken tarihte arıyorum sürekli farklı bahaneler ile 2-3 gün sonrasına atılıyor. Servis kaydını istiyorum, 9 gündür serviste olan motor için 2 günlük kayıt yazarım, istemiyorsan motoru otoparka bırakırım parasını sen ödersin diyorlar. İade için fabrikayla konuşuyorum, bayiye dava aç diyor. Bayi de topu fabrikaya atıyor.
Bu eziyeti çekmemek için sıfır almıştım motoru. Şuan kendimi motor sahibi olarak değil, parayı çöpe atmış biri olarak görüyorum. İşin en kötüsü 4 yıldır kurumsal bir şirkette satınalmacı olarak çalışıyorum. Bugüne kadar yaptığım en kötü satınalmaydı
Konuyu artık mahkemeye ilettim, sonuç ne olur bilmiyorum. Sadece pişmanım ...