Geçmiş olsun
Fury isminde bir film var baş rolde brad pitt oynuyor. O filmdeki bir sahneyi bazilarimiz hatirlar belki, pancar tarlasinda amerikan tanklari agaclara dogru saldiri yapiyorlar ve agac aralarinda ise sabit tank avcilari var.
tank avcilarindan birinin attigi top amerikan m4 sherman tankinin zirhina carpip sekiyor.
iste bu sahnede oldugu gibi benim vizore carpip seken buyuk siyah arilar oluyor bazen ve direk aklima "fury" filmindeki o tank sahnesi geliyor.
Birde world of tanks oynuyorsaniz zaten her seken sinekte arida falan kendi kendinize "bu sekti", "bu delmedi", "sıyırdı" kelimelerini kullanmaniz muhtemel bir durum.
Büyük geçmiş olsun pinlock uygulaması olmayan kasklarda vizörü kapatmak biraz sorun artı pinlock olsa bile hava sirkülasyonu çok olmadığından bir müddet sonra istemsiz vizörü açmak isteyebiliyorsunuz özellikle sıkışık trafikde.
ben şu şekil bir ürün almıştım sarı camı kullanıyorum hem gece hem gündüz gece çok işe yarıyor gündüzda aynı şekilde tavsiye ederim.
https://tr.aliexpress.com/item/Daisy...e-3e53a4d35268
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
geçmiş olsun umarım fazla sorun çıkmaz
motosikletimi ilk aldığım zamanlarda(antalya sıcağı) mont giymemiştim sadece kask vardı.tişörtün içine kelebek girmişti. seneler sonra ise şarköye giderken serinlemek için montun fermuarını 10 cm kadar açtım yavaş gidiyorum diye ve içeri arı girdi ve ısırdı. gerçekten çok canım yanmıştı. gerek vizörsüz gerekse montsuz kesinlikle motosiklet kullanmayalım. önemini böyle durumlarda anlıyor insan.
Geçmiş olsun motorun topcase'e bir tane atın şeffaf, sarı ve güneş camıyla birlikte geliyor hem cisme ve rüzgara karşı düşük hızlarda iyi çözümdür.
https://www.decathlon.com.tr/arroyo-...d_8173631.html
Insanlar "gozlukle nasil kask kullanirim" basliklari acarken, vizor yerine gozluk bence iyi bir secenek degil.
Ustelik gozu koruduk diyelim, peki ya surat?
Yazin otoyolda bazen buyuk bir bocek carpinca kolum aciyor, hem de file mont uzerinden. Aynisinin direk yuzume geldigini dusunemiyorum bile.
Ankara'da İstanbul yolu üzerinden arkadaş ile ulus, kızılay istikametine doğru gidiyoruz. Önde mixer gidiyor ancak yolu ortalamış şaşmazın oradaki alt geçite rahat 90 ile falan girdi. Sollamaya kalmadı arkadaşın kafaya sertleşmiş çamur topağı çarptı hemen peşinden sağ omzuma taş geldi. Fileli mont ile gayet güzel sızlattı anlık. Arkadaş şansa yaşıyor denebilir. İyi o sıra sersemleyip düşmedi. Zaten kenara çekip biraz durulduk. Vizör mundar tabi ama suratın mundar olmasından iyidir.
Bende çok sinir oluyom kaskın vizör 3 yıllık hiçbişry gözükmüyo açıyom vizörü hemen ya arı ya sinek giriyo o zaman içimden kaskı oraya fırlatıp kasksız gidesim geliyo kaskı hiç takmayan böle bi sıkıntıyla karşılaşmıyo . Ya yeni kask alcm yada hiç takmıcm 😂
Ben gözlük kullandığım için pek sorun olmuyor. Kenarlara börtü böcek çarpıyor ama neyse o kadar olsun.
Geçmiş olsun.
Arkadaslar cok sagolun.Allah razi olsun,hepimizi korusun.
aynı olayı ben de yaşadım. sıcak bir şey girmiş gözüme (sigara külü olabilir), retinayı yakmış biraz. çıkardı doktor, göz kapatıldı tabi. arabayla eve döndüm ama araba sürülemez tek gözle onu anladım.
şeffaf vizörlerimi değiştirmenin yada karartmanın falan bir yolunu arıyordum pahalı iş zaten hiç ellemesemmi
İnşaat kamyonlarının kol gezdiği İstanbul'da kasksız veya vizör açık gezmek tam ahmahlık.Geçtiğimiz yaz kask camına kamyondan fırlayan cisim derin bir çizik oluşturdu.1 hafta kadar öncede daha derin bir çiziği motorun sağ grenejının üzerine seken taş oluşturdu.Bunların gözüne veya suratına geldiğini düşünmek bile ....
Yakin zamanda abant turu esnasinda arkadasimin vizorune ondeki kamyonun arka tekerinden(arka çift teker jantin arasina sikisan taş)mermi gibi vizore geldi,tabi vizor parcalandi,vizore yapistirdigim antifog olmasaydi parcalanan cam gozune veya suratina saplanirdi,antifog bir nevi esneklik saglayarak kirilan cami absorbe etti.
Ozellikle stabilize ve micirli yolda bilhassa kamyonlara fazla yaklasmayin,teker ve jant arasindan firlayan taşin nereye gelecegi belli olmaz.
Yazin cok sicaklarda vizør acmaya gerek kalmayan guzel havalandirma sistemine sahip olan bir kaska sahip olursaniz sorun cøzulur.Ben arai diyorum sanki klima var gibi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)