Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Vizör açık gezmenin sonucu..

REKLAM ALANI

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O hızda vizör açık gidilebiliniyor mu? Göz anında kuruyup deli gibi yaşarmıyor mu?
    Abi 200'le falan vizör açık giden manyaklar var-ya da zaten kasksız giden deliler de var. Nasıl yapıyolar bilmiyorum ama gidiyolar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi 200'le falan vizör açık giden manyaklar var-ya da zaten kasksız giden deliler de var. Nasıl yapıyolar bilmiyorum ama gidiyolar.
    onlar daredevil hocam gözleriyle görmüyolar
    zekeriyaimam bunu beğendi.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Geçmiş olsun ��

pintus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125R 2018 > MT-25 ABS
    Çok geçmiş olsun.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Fury isminde bir film var baş rolde brad pitt oynuyor. O filmdeki bir sahneyi bazilarimiz hatirlar belki, pancar tarlasinda amerikan tanklari agaclara dogru saldiri yapiyorlar ve agac aralarinda ise sabit tank avcilari var.

tank avcilarindan birinin attigi top amerikan m4 sherman tankinin zirhina carpip sekiyor.

iste bu sahnede oldugu gibi benim vizore carpip seken buyuk siyah arilar oluyor bazen ve direk aklima "fury" filmindeki o tank sahnesi geliyor.

Birde world of tanks oynuyorsaniz zaten her seken sinekte arida falan kendi kendinize "bu sekti", "bu delmedi", "sıyırdı" kelimelerini kullanmaniz muhtemel bir durum.

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı yeditepely adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaslar.

İki hafta öncesinde bir gece yarısı gözümde bir batma hissettim.Kirpik kaçmıstır diyerek gözümle oynamaya,ovalamaya başladım.Hiçbirsey değişmedi ve zorla uyudum.Sonraki gün batma devam ediyordu.Tabi ben yine ovalıyorum gözümü,devamlı yıkıyorum yok arkadas bir batma var.
    Birkaç sene önce aynı gözüm konjonktivit hastalıgına yakalanmıstı.Belirtiler aynıydı.Devamli bir batma hissi,göz yaşlanması ve sulanması mevcuttu o zamanlar.Kesin yine mikrop kaptı gözüm diyerek biraz daha beklemeye başladım.Yine gece oldu ve bu sefer ki acı dayanılmazdı.Artık sabah doktora gitmeye karar verdim.Batma hissi ilk salı gecesi olduysa ben persembe oğlen gittim göz hastanesine.

Doktor gözüme baktıgında 'Ooo gözüne bir cisim saplanmıs ' dediğinde o anki duygumu anlatamam.
    'bunu iki dakika da steril ortamda çıkartırız.Gözünle çok oynamışşın ve biraz daha batırmışşın' dediğinde korkum kat kat artmaya baslamıstı.Doktora amelıyat riskli mi,kör olabilir miyim diye soruyordum.'-Amelıyat gibi değil ama ameliyat ortamında olacak gözü uyuşturacağız.'dedi.

Bir saat sonra amelıyat odasında yattım ve işleme baslandı.2 dakika gibi kısa bir işlemdi.tek gözümü kapattılar.Neyseki motorla gitmemiştim,minibüse binip eve geldim.

2 gün gözüm kapalı kalacaktı ve bir hafta göz damlam vardı.O iki gün tek gözle görmek nasıl bir duygu bilmeyen arkadaslar lütfen bir gözünü türbent vb bir kumasla baglayıp 2 saat gezsinler.Dünyayı yarım görmek,baktıgında bir tarafı karanlık gormek.O zaman belki daha iyi anlarız gözlerimizin kıymetini.

Evet bu sorun neden kaynaklandığını az çok anlamışşınızdır.Kaskla gezdiğim halde bazen vizör açık gezdiğim için.Bunun başka bir açıklaması olamaz zaten.

Sizlerden ricam lütfen kask takınız,kask taksanızda cok sıcak vizörü açıpta gezeyim demeyin.O an ne geleceği belli değil gözünüze.Ben bunu yaşadım yarın sizlerde yaşamayın.Allah'ıma binlerce şükür şuan iyiyim.Vizörün camını yolda giderken asla açmıyorum.Bu paylasımım biraz uzun oldu ama,yasadıgım tecrubeyı ders alacak arkadaslar cıkacaktır.Hepiniz kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
    Büyük geçmiş olsun pinlock uygulaması olmayan kasklarda vizörü kapatmak biraz sorun artı pinlock olsa bile hava sirkülasyonu çok olmadığından bir müddet sonra istemsiz vizörü açmak isteyebiliyorsunuz özellikle sıkışık trafikde.
    ben şu şekil bir ürün almıştım sarı camı kullanıyorum hem gece hem gündüz gece çok işe yarıyor gündüzda aynı şekilde tavsiye ederim.

https://tr.aliexpress.com/item/Daisy...e-3e53a4d35268
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

Motosikleti
    xmax 250 abs
    geçmiş olsun umarım fazla sorun çıkmaz
    motosikletimi ilk aldığım zamanlarda(antalya sıcağı) mont giymemiştim sadece kask vardı.tişörtün içine kelebek girmişti. seneler sonra ise şarköye giderken serinlemek için montun fermuarını 10 cm kadar açtım yavaş gidiyorum diye ve içeri arı girdi ve ısırdı. gerçekten çok canım yanmıştı. gerek vizörsüz gerekse montsuz kesinlikle motosiklet kullanmayalım. önemini böyle durumlarda anlıyor insan.

Motosikleti
    1970 Triumph Tr6
    Geçmiş olsun motorun topcase'e bir tane atın şeffaf, sarı ve güneş camıyla birlikte geliyor hem cisme ve rüzgara karşı düşük hızlarda iyi çözümdür.

https://www.decathlon.com.tr/arroyo-...d_8173631.html

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Insanlar "gozlukle nasil kask kullanirim" basliklari acarken, vizor yerine gozluk bence iyi bir secenek degil.

Ustelik gozu koruduk diyelim, peki ya surat?

Yazin otoyolda bazen buyuk bir bocek carpinca kolum aciyor, hem de file mont uzerinden. Aynisinin direk yuzume geldigini dusunemiyorum bile.

YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ankara'da İstanbul yolu üzerinden arkadaş ile ulus, kızılay istikametine doğru gidiyoruz. Önde mixer gidiyor ancak yolu ortalamış şaşmazın oradaki alt geçite rahat 90 ile falan girdi. Sollamaya kalmadı arkadaşın kafaya sertleşmiş çamur topağı çarptı hemen peşinden sağ omzuma taş geldi. Fileli mont ile gayet güzel sızlattı anlık. Arkadaş şansa yaşıyor denebilir. İyi o sıra sersemleyip düşmedi. Zaten kenara çekip biraz durulduk. Vizör mundar tabi ama suratın mundar olmasından iyidir.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ankara'da İstanbul yolu üzerinden arkadaş ile ulus, kızılay istikametine doğru gidiyoruz. Önde mixer gidiyor ancak yolu ortalamış şaşmazın oradaki alt geçite rahat 90 ile falan girdi. Sollamaya kalmadı arkadaşın kafaya sertleşmiş çamur topağı çarptı hemen peşinden sağ omzuma taş geldi. Fileli mont ile gayet güzel sızlattı anlık. Arkadaş şansa yaşıyor denebilir. İyi o sıra sersemleyip düşmedi. Zaten kenara çekip biraz durulduk. Vizör mundar tabi ama suratın mundar olmasından iyidir.
    hahaha :D adam yaşıyorsa tamam

CriminalS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 Mh Drift
    Bende çok sinir oluyom kaskın vizör 3 yıllık hiçbişry gözükmüyo açıyom vizörü hemen ya arı ya sinek giriyo o zaman içimden kaskı oraya fırlatıp kasksız gidesim geliyo kaskı hiç takmayan böle bi sıkıntıyla karşılaşmıyo . Ya yeni kask alcm yada hiç takmıcm 😂

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Ben gözlük kullandığım için pek sorun olmuyor. Kenarlara börtü böcek çarpıyor ama neyse o kadar olsun.

Geçmiş olsun.

yeditepely - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    piaggio xevo 250, cf moto 250 sr
    Arkadaslar cok sagolun.Allah razi olsun,hepimizi korusun.

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    aynı olayı ben de yaşadım. sıcak bir şey girmiş gözüme (sigara külü olabilir), retinayı yakmış biraz. çıkardı doktor, göz kapatıldı tabi. arabayla eve döndüm ama araba sürülemez tek gözle onu anladım.

şeffaf vizörlerimi değiştirmenin yada karartmanın falan bir yolunu arıyordum pahalı iş zaten hiç ellemesemmi

sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joymax
    İnşaat kamyonlarının kol gezdiği İstanbul'da kasksız veya vizör açık gezmek tam ahmahlık.Geçtiğimiz yaz kask camına kamyondan fırlayan cisim derin bir çizik oluşturdu.1 hafta kadar öncede daha derin bir çiziği motorun sağ grenejının üzerine seken taş oluşturdu.Bunların gözüne veya suratına geldiğini düşünmek bile ....

Motosikleti
    ......
    Yakin zamanda abant turu esnasinda arkadasimin vizorune ondeki kamyonun arka tekerinden(arka çift teker jantin arasina sikisan taş)mermi gibi vizore geldi,tabi vizor parcalandi,vizore yapistirdigim antifog olmasaydi parcalanan cam gozune veya suratina saplanirdi,antifog bir nevi esneklik saglayarak kirilan cami absorbe etti.

Ozellikle stabilize ve micirli yolda bilhassa kamyonlara fazla yaklasmayin,teker ve jant arasindan firlayan taşin nereye gelecegi belli olmaz.

Motosikleti
    Tracer700
    Yazin cok sicaklarda vizør acmaya gerek kalmayan guzel havalandirma sistemine sahip olan bir kaska sahip olursaniz sorun cøzulur.Ben arai diyorum sanki klima var gibi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)