Merhaba. Daha önce bahsetmiştim yaşım 32. Bir anda motosiklete merak saldım. 3-4 ay araştırma vs derken R25 olsun dedim geçtiğimiz haftalarda bayiden satın aldım. motorsiklet hayali kuran arkadaşlara bir an önce Allah nasip eder inşallah.
Motor hala bayide duruyor. Hemen ehliyete yazıldım. Şuan 2. Dersimden çıktım ve garip hissediyorum.
Dün herşey güzeldi; hocamız Honda scooter Cub modeli getirmiş, ilk alıştırma olarak trafiğe kapalı alanda sınav antremanı yapmıştım. Zaten debriyaj-vites derdi de yok. Çok kolay geldi herşey, dedim olur bu iş.
Bugün benelli 250 lik bir motor getirmiş,fakat bindikten sonra bir anda, dün kazandığım özgüven yerleyekzan oldu... Kavramayı kavramak için (!) başta gaz vermeden debriyajı bırakarak kalktım. Baktım bu iş oluyor; dubalar, sekiz çizmeler filan.Sonra anlamsızca stop ettirmeye başladım. Bir kere; gazı açınca motor tepkisi aşırı geldi. En ufak hatamda üstünden atacak gibi diken üstünde gittim resmen. Sonra fren yaparken gazı açık unutuyorum, Gazı açınca farkediyorum ki sağ ayağımla frene basıyorum filan... Farkettim elcikleri istemsizce sıkmaktan ellerim ağrımış.
Artık "olmayacak" demeye başladım içimden. Ayrıca hali hazırda motorumda var. Bu böyle ise kendi motorumda nasıl yaparım diye düşünüyorum.
Bilmiyorum arkadaşlar, zor geldi bana. Ha tecrübem nedir? İki tekerlek olarak bisiklet sürdüm. Yıllardır da araç kullanıyorum.
Olmayacak gibi hissetmeye başladım ya da ehliyeti alsam bile r25 ile ilk günlerde (Allah korusun herkesi) başıma bir iş gelecek diye endişe etmeye başladım. Bu iş tahminlerimden daha zorlu açıkcası...
Aksine O kadar da yorum okudum; "ilk motor ne olmalı ne olmamalı"
Hata mı yaptım r25 ile?
bu konularda değerli tavsiyelerinizi almak isterim.
Herkese kazasız belasız sürüşler.