Bak şimdi, dönmedolaba döndü iş..
Shoei işiye özel üretim "DE" yapıyor olabilir. Ben başvururum, giderim ölçülerimi alırkar, bana özel kask içi üretebilirler, bunda teknik bir hata yok zaten.
Ama bunun adı "japonyada zaten kasklar sipariş üzerine üretiliyor. Sadece yarışçılar için değil sokaktaki vatandaşta gidip shoei almak istediği zaman ölçüye göre sipariş geçiliyor. " değildir. Türkçe'nin doğru kullanımı, okuduğunu anlama falan konularına girmeyelim şimdi.
Bir firmanın sipariş üzerine kişiye özel üretim yapması başka bir şey, "Japonya'da bütün dükkanlar böyle kask satıyor" demek bambaşka bir şey.
Daha sen iddianı oturaklı net bir dil ile dile getirememişken bunun için 6 saat ilerideki adamlarla mailleşemem.
Tartışmaya öğrenmeye açım diye "Dünya düz, inanmazsan Nasa'ya mail at" diyenin peşinden NASA ile iletişime geçecek değilim.
Ben tekrar edeyim de, belki üst üste okudukça anlalışır hale gelir.
Shoei Japonya'da başladı "Personal Fitting" uygulamasına, bak tırnak içinde aynı kelimelerle yazıyorum sürekli. Sonra bunu ABD'ye de getirdi, Avrupa'da da yapıyor artık bildiğim kadarıyla. Kafayı ölçüyorlar, bu ölçülerin kişinin kaskı bilgisi ile birlikte bir bilgisayara giriyorlar ve o da "git şu parçaları değiştir şunları tak" diyor. Bunun adı kişiselleştirilebilmedir, özel üretim değildir. Bunu da Mototaş'ta bile yapabilirsin diyorum, Japonya'ya özel bir şey değil diyorum, kalkıp bana Mototaş reklamı yapıyorsun diyorsun. Mototaş'ta "bile" ne demek oluyor, hiç düşünen yok, ne gerek var düşünmeye.
Sonra kalkıp sen aynı olayı Shoei Türkiye'nin de yaptığını söylüyorsun.. Japonya'da böyle özel bir üretim şekli var diye başladığın macerana Shoei Türkiye'de bile var bu diyerek devam etmişsin. Farkında değilsin sanırım, o yüzden arka arkaya yazayım dedim. =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------
Topluk tüfeklik bir şey yok yahu. =)
Anlamsız yere ve gereksiz yerde özetle bir tarafınızdan uydurmayın lafını görünce sinirlenip biraz sert üslupla yazmış olabilirim gerdiğim gözünün zevkini bozduklarım varsa affola. =)