Kışlık eldiven meselesi !!
Reklamlar
-
300 küsür TL verip Five Gloves Stockholm eldiven almıştım, şu an 400 küsür TL olmuş.
Ne hayallerle almıştım. Elim hiç üşümeyecek, sıcacık gezeceğim filan. Hepsi yalanmış.
15 dakika sıcak tutuyor, sonrasında elim buz kesmeye başlıyor. Yarım saatten sonra elimde hissiyat azalıyor, parmaklarımı kapatırken zorlanıyorum.
Hele yağmurda, eldivenin üstünde kalan su buharlaşırken daha da üşütüyor.
Serin havalarda da elimi terletiyor, 2 gün sonra leş gibi kokuyor.
Bu kış ilk işim elcik koruma almak olacak. O da yetmezse elcik ısıtma işini düşünürüm. Kışlık eldivene de bir daha o kadar para vermem.
Reklamlar
-
Moderatör
https://tr.aliexpress.com/item/Motor...4-1122bf029db9
Yukarıdaki ürünü 2 kış boyunca yazlık eldivenle kullandım.
Avcunun içi sahra çölleri iken, dış kısmı kutuplarda bir yolculuk yapıyorsun. Ama parmak uçların sıcak kaldığı sürece ellerin üşümüyor.
Bence bu fiyata alıp denenebilecek bir ürün. Elinden geliyorsa kendin bağlarsın, yok gelmiyor dersen, bir motosiklet tamircisine bağlat, ama mutlaka araya bir sigorta koymasını söyle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------
https://tr.aliexpress.com/item/Unive...8-12db029f0caf
Yada hiç montajla uğraşmayayım dersen, şöyle bir seçenekte var.
-
Lucas adlı üyeden alıntı
https://tr.aliexpress.com/item/Motor...4-1122bf029db9
Yukarıdaki ürünü 2 kış boyunca yazlık eldivenle kullandım.
Avcunun içi sahra çölleri iken, dış kısmı kutuplarda bir yolculuk yapıyorsun. Ama parmak uçların sıcak kaldığı sürece ellerin üşümüyor.
Bence bu fiyata alıp denenebilecek bir ürün. Elinden geliyorsa kendin bağlarsın, yok gelmiyor dersen, bir motosiklet tamircisine bağlat, ama mutlaka araya bir sigorta koymasını söyle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------
https://tr.aliexpress.com/item/Unive...8-12db029f0caf
Yada hiç montajla uğraşmayayım dersen, şöyle bir seçenekte var.
İkinci seçenek daha mantıklı gibi,garanti sorunu olmayacağı gibi sağlam kalırsa al sonraki motorunda da kullan..
-
Wokiie adlı üyeden alıntı
Elimde "VEXO" nun kışlık eldivenleri var fakat ben bu eldivenle 15 dk lik sürüşte üşüyorum. Denizli'de yaşıyorum bilen bilir çok dengesiz bir iklimi var ve genelde sağlam soğuk oluyor . Çok fazla bütçem yok belki 250-300 ₺ ye kadar çıkabilirim ama bi alt skaladaki eldivenleride göz önünde bulundurmak istiyorum. Ellerimin üşümesini istemiyorum , bu durum sürüşümü kabusa çeviriyor. Bazı arkadaşlar takmadığını söylüyorlar
Kuzenimle arka arkaya giderken onun 100₺ ye aldığı "VENOM"un kışlık deri (kısa eldiven - kışlık mı bilmiyorum ona kışlık diye vermişler) eldiveni giyeyim belki üşümem dedim fakat bu seferde üşüdüm hatta eski eldivenimi yarı yolda geri istedim. O ise iki eldivenle de hiç üşümediğini söyledi.
Bende mi bi sakatlık var anlayamadım ? :( Bi yardım ederseniz sevinirim ... İYİ FORUMLAR
soğuk havalarda deri eldivenin en kralı bile bence problem. Deri malzeme ve tekstil ile uğraşan arkadaşlar bu konuda daha net yorumlar yapabilir. Deri suyu emdiği için içinde en kral su geçirmez malzeme en kral polar hatta gore tex bile olsa soğuk havada bence üşütür. Eldiven alırken iç tarafı deri üst tarafı sağlam kumaş almanızda fayda var. Revit Sirius kullanıyorum. Avuç kısmı kavrama için deri içi polarlı hydratex su geçirmez üst kumaşı baya kalın bir malzeme.Fiyatı biraz yüksek çok model var piyasada ama revit yada çok kaliteli eldivenlerin kışlık eldivenleri mağzada inceleyip ucuz markaları ona göre değerlendirerek almanızı tavsiye ederim.
-
Kurye elciği + elcik ısıtma
-
pea adlı üyeden alıntı
300 küsür TL verip Five Gloves Stockholm eldiven almıştım, şu an 400 küsür TL olmuş.
Ne hayallerle almıştım. Elim hiç üşümeyecek, sıcacık gezeceğim filan. Hepsi yalanmış.
15 dakika sıcak tutuyor, sonrasında elim buz kesmeye başlıyor. Yarım saatten sonra elimde hissiyat azalıyor, parmaklarımı kapatırken zorlanıyorum.
Hele yağmurda, eldivenin üstünde kalan su buharlaşırken daha da üşütüyor.
Serin havalarda da elimi terletiyor, 2 gün sonra leş gibi kokuyor.
Bu kış ilk işim elcik koruma almak olacak. O da yetmezse elcik ısıtma işini düşünürüm. Kışlık eldivene de bir daha o kadar para vermem.
Barış öyle bir eldiven yok zaten Five GT2 var bende. 40 dk sonra nem almaya başlar. Yağmurun şiddetine göre değişir. Soğuğu çok net geçirmiyor. Ama elcik ısıtma istiyor insan bazen
-
benim bildigim eldiven elleri belli bir isida tutmaya calisirken soguk ruzgar ivir zivir elleri terletiyor ve bu sefer terli ele ruzgar esiyor ve eller isi kaybetmeye basliyor. eldiveni cikardigimda elim yapis yapis olur mesela kisin ve elim kurumadan hemen eldiveni geri takamam.
elcik isitma en iyi cozum. oxford alip taktirmayi dusunuyordum fakat su yukardaki linklere bi bakacagim.
-
esetabu adlı üyeden alıntı
benim bildigim eldiven elleri belli bir isida tutmaya calisirken soguk ruzgar ivir zivir elleri terletiyor ve bu sefer terli ele ruzgar esiyor ve eller isi kaybetmeye basliyor. eldiveni cikardigimda elim yapis yapis olur mesela kisin ve elim kurumadan hemen eldiveni geri takamam.
elcik isitma en iyi cozum. oxford alip taktirmayi dusunuyordum fakat su yukardaki linklere bi bakacagim.
Elin terlemesi biraz kişiden kişiye değişir; benim yaz kış elim hiç terlemez mesela.
-
Çözüm kurye elcikleri.
Eld. alırsınız. Soluyabilir değildir, terletir. Üşürsünüz.
Eld. alırsınız. Ucuzdur. Kısa sürede su alır. Üşürsünüz.
Eld. alırsınız. Çok para ödersiniz. Soluyabilir. G.Tex, Xx.tex. filandır. Devamlı esneme, uygun olmayan temizleme, deformasyon. İkinci sene su alır yine üşürsünüz.
Çözüm kuryeler de.
-
emremm adlı üyeden alıntı
Çözüm kurye elcikleri.
Eld. alırsınız. Soluyabilir değildir, terletir. Üşürsünüz.
Eld. alırsınız. Ucuzdur. Kısa sürede su alır. Üşürsünüz.
Eld. alırsınız. Çok para ödersiniz. Soluyabilir. G.Tex, Xx.tex. filandır. Devamlı esneme, uygun olmayan temizleme, deformasyon. İkinci sene su alır yine üşürsünüz.
Çözüm kuryeler de.
adı ne sistemin
-
-
Bende pizza pizzada uzunca bir süre kuryelik yaptım fakat bazılarınızın dediği kuryelerin kullandığı elcikler R25 e nasıl olsun arkadaş ? Ben onunla nasıl rahat manevra yapayım ?
USB soketli elcik ısıtıcı iyi olabilir tabii . Sonuçta motosiklete bi sorun çıkartacağını sanmam. Biraz sıcak tutsa elimi sıkıntı yok fakat ben baya üşüyorum. Elcik ısıtma takmaya çekiniyorum ne yalan söyliyim sorun çıkan arkadaş çok. AlpineStar kısa eldivenlerinin üstüne bir adet kar eldiveni mi giysem ?
-
Wokiie adlı üyeden alıntı
Bende pizza pizzada uzunca bir süre kuryelik yaptım fakat bazılarınızın dediği kuryelerin kullandığı elcikler R25 e nasıl olsun arkadaş ? Ben onunla nasıl rahat manevra yapayım ?
Sen üzerine alınma. Genele bir tavsiyeydi.
--
Ahha, konu seninmiş. Pardon.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)