Frene son anda basmanın faturası(Video)
Reklamlar
-
Haber sitelerinde dolaşırken gördüğüm bir motor kazası, sürücü arkadaş şeridindeki araçların durduğunu gördüğü halde(belki de çok dalgın) hala gaza basmaya devam ediyor..Son an da frene basıyor ama kaza kaçınılmaz oluyor neyse ki hasarsız atlatıyor kazayı.
.
Reklamlar
-
Kazayı kim yapmışsa geçmiş olsun, çok patates bir kaza, arkadaşın ya dalgınlığına gelmiş ya da tecrübesizliğine..Videodan anladığım kadarıyla epey de kurtarma şansı varmış, yapamamış..Güzel bir eğitimin üzerine biraz da dikkat eklesek iyi olur..
-
Kafa başka yerlerde, görmüyor önünü. Araçlr orada ne zamandır duruyor, stop lambaları yanık şekilde.
Dalgın baya arkadaş.
Neyse geçmiş olsun. Dua etsin tırın tekerlerin oraya girmedi.
-
sadece arka frenle durmaya çalışmak adlı çalışma olabilir.geçmiş olsun
-
Topluca yeni internet bağlattığınıza göre indirim var herhalde?
-
Öndeki araca çarpmamak için son anda motoru yere deviriyor.Bence çok akıllı hareket etmiş,öndeki araca çarpsaydı otomobilin hasar bedeli kazadan daha yıkıcı olabilirdi.
-
frenlemye başladığında bile baya mesafe var aslında nasıl duramadı anlamadım. Frenlemede mi bi sıkıntı var acaba.
-
İyi ki ön freni sıkmamış yoksa takla atabilirdi
-
Ön freni sıksaydı çok rahat dururdu..
-
benzeri bana oldu, arabalar durmuş ben fark edemedim ve frenlemekte yetmedi ama son anda baktım yanda boşluk var girdim oraya hemen kaçtım aradan.
bu arkadaşta son anda freni bırakıp sola dalacaktı zaten yeterince boşluk vardı yani benim başıma gelen durumdaki gibi kıl payı kurtaracaktı ama kendini arabanın arkasına adapte etmiş bir kere işte oraya bakarsa oraya gider.
-
Kazanın olmaması için 4 farklı senaryo üretilebilir.
Zor olanı başarıp gitmiş arabaya vurmuş.
Hem tecrübesiz, hem korkak hemde hızlı kullanıyor.
Tecrübe bedava kazanılmıyor.
-
Ortada güzel bir kızda yok neden durduk yere dalmış ki
şaka şaka hemen formun ahlak zabıtaları sopa ile gelmesin.
Bakış önemli
-
lastiklerde sanki kaymış gibi ... lastik sorunu %50 gibi bilemedim sizce?
-
ABS ne işe yarar ve olmayınca ne olabilir görmüş olduk. Adamın saçma sapan sürüşünü geçiyorum.
-
Vuracağı yere odaklandı o an.Kaçabileceği noktalara değil. Yoksa aracın sağından yada solundan kurtarabilirdi.
-
genç arkadaş birkaç saniye ile tırın altına girmekten kurtulmuş.
yoksa (allah korusun) patates olacaktı. büyük şans mı diyelim, yoksa verilmiş sadaka olayına mı girelim, bilemedim şimdi..
-
Hızını almış zaten orda fren yapmak yerine soldan kaçacak. Önü görüş için açık ama görememiş.
Hergün geçtiğim yol. Buradan geçerken sağ şeritteysem (sağda durak olduğu için tehlike oluşma ihtimaline karşı) kendimi orta şeride atarak geçiyorum.
En iyi fren: öngörüler ile fren yapmanıza gerek kalmayan frendir doye bir not düşeyim.
Bir anlık dalgınlıkla hepimizin başına gelebilir o yüzden bu aletlerin tepesine oturuyorsak dalgın olmayacağız...
-
Scooter bu kazayi yapmazdi ...
-
Bu frenle vidyonun basinda bassa yine duramazmis.
-
Mesele fren yapmak degil, mesele o caddede sag şeritten o hizla gitmek.
Bu ahali neyin kafasini yasiyor ben anlamıyorum.
Ekipman
Frenaj
Lastik
Vs vs.
Kardesler bunlar %10 onemli ise o gazi acmamak %90 önemli. Sunu bir anlayin ya. Sag seritten sollama yapma o hizda gitme iste. Trafik kurallarına uy. Hiz sınırını aşma.
Kazalar içerisinde trafik kurallarina uyduğu halde kaza yapanlar diye bir istatistik yapsak heralde %10 u bile degildir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)