ducati yi neden biz almayalım
-
evet böyle birş ey var. biliyorsunuz vw, emisyon skandalından dolayı çok yüksek ceza yiyince, temel işlerine yoğunlaşmak ve ek finansal kaynak yaratmak için bünyesindeki bazı markaları elden çıkartma kararı aldı. ilk adımı ducati ile attı. yaz başından beri ducati satılık. vw istediği fiyat 1.5 milyar euro. talipleri de var, bajaj ve harley davidson.
benim anlamadığım, kendi arabamızı yapmak istiyoruz diyoruz ama önümüze çıkan fırsatları da kaçırıyoruz. 2 3 sene önce volvo da satılıktı, çinliler aldı. şimdi volvodan kazandıkları know how ile kendi firmalarını da geliştiriyorlar.
şimdi de ducati satılık. bari bunu alsak da en azından bunlardan öğrendiklerimizle motosiklet sanayimizin temelini atsak. Hatta sadece motorlu araçların motor ve mekanik aksamı üzerine uzmanlaşan makine mühendisleri, endüstriyel tasarımcılar, teknik personel yetiştiren üniversiteler kursak, kendi göbeğimizi kendimiz kessek ne güzel olur. memlekete faydalı olur. üstelik maliyeti de fazla değil. yeni yaptığımız köprülere her sene ödediğimiz parayla her sene bir ducati alabiliriz. yani geçen sene kimsenin geçmediği köprülere para yatıracağımıza bu sene ducati alabilirdik.
tabi benimki kendini kandırma. yapılmaz böyle şeyler. onun yerine yol yapılır, saray yapılır, kimsenin geçmediği köprüler yapılır..
Reklamlar
-
Herif yastık altındaki 2 tane çeyrek altının peşine düştü parasızlıktan. Dur iş çıkarma başımıza ses etme...
-
Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...
-
Var mı böyle bir babayiğit?
-
-
-
O babayigitini vergi manyagi yaparlar..))
-
Hoşafımızı geliştircez biz
-
dostum Türkiye'ye yeni taşındın galiba. bizim başımızdaki adamlar üretmeye değil, üretilmişi tüketmeye yönelik hamleler yapıyorlar hep. türkiye yerinde sayıyor. çok ciddiyim. gelişme falan yok. yerinde sayıyor.
hindistan gibi bir ülke, bajaj markasından ekmek yiyor. en küçük örnek. biz hindistandan çok mu geriyiz? mühendisimiz mi yok?
mühendiste var, para da var. ama devlet "hadi bi araba fabrikası açalım, ordan yaptığımız araçları ihraç edelim" demiyor. devlet önayak olmazsa buna zaten kimse kolay kolay yapamaz bu işi. büyük yatırım istiyor.
kısa geç diyen için; türkiye yerinde sayıyor.
-
sıfırdan araba yada motosiklet fabrıkası açmaya gerek yok adamlar satılık faal markalarada ilgi göstermiyorlar opel markası 2 milyar dolara + 10 milyar dolar borcuyla satıldı komple hazır Türkiye'den forumdakilerden başka kimse adını dahi anmadı ben hükümetten iş adamlarına hadi beyler demesini bekledim ama ...
-
Param olsaydı da alacağım son markalardan biri olurdu Ducati heralde.
Ayrıca bir motosiklet sanayimiz oluşacaksa (bu saatten sonra) bu kadar pahalı bir yatırım ile oluşturmak ne kadar akıllıca, tartışılır. He üretimle ilgili söyledikerini yapmamız gerek tabii ki, ama bu Türkiye'nin gerçekten gelişmesi, refahın ve eğitimin de artması demek. Bunu isteyen adam gelirse ülkenin başına, olur.
-
Bir arabayı ureten volkswagen 20.000 euroya satiyor. Belki 5-10.000 euro kar ediyor.
Araba ulkeye girince devlete 50.000euro vergi ödüyoruz
Arabayi ureten volkswagen 5000kazanirken
Turkiyedeki hükümet 50.000 kazanıyor.
Bu carki durdurmak mümkün mü?
Paralari sifirlamaya devam..
Rüyalar alemine dönüp mutlu yasamaya bakın..
-
bize kuran kursu lazım; sanayi, bilim falan geveleyip adamı günaha sokmayın!
-
Ne gerek var motosiklete, o parayla köprü yaparız daha kârlı olur...
-
al kardeşim kolay gelsin bizim ne işimize yaricak bu
-
_chaotic_ adlı üyeden alıntı
evet böyle birş ey var. biliyorsunuz vw, emisyon skandalından dolayı çok yüksek ceza yiyince, temel işlerine yoğunlaşmak ve ek finansal kaynak yaratmak için bünyesindeki bazı markaları elden çıkartma kararı aldı. ilk adımı ducati ile attı. yaz başından beri ducati satılık. vw istediği fiyat 1.5 milyar euro. talipleri de var, bajaj ve harley davidson.
benim anlamadığım, kendi arabamızı yapmak istiyoruz diyoruz ama önümüze çıkan fırsatları da kaçırıyoruz. 2 3 sene önce volvo da satılıktı, çinliler aldı. şimdi volvodan kazandıkları know how ile kendi firmalarını da geliştiriyorlar.
şimdi de ducati satılık. bari bunu alsak da en azından bunlardan öğrendiklerimizle motosiklet sanayimizin temelini atsak. Hatta sadece motorlu araçların motor ve mekanik aksamı üzerine uzmanlaşan makine mühendisleri, endüstriyel tasarımcılar, teknik personel yetiştiren üniversiteler kursak, kendi göbeğimizi kendimiz kessek ne güzel olur. memlekete faydalı olur. üstelik maliyeti de fazla değil. yeni yaptığımız köprülere her sene ödediğimiz parayla her sene bir ducati alabiliriz. yani geçen sene kimsenin geçmediği köprülere para yatıracağımıza bu sene ducati alabilirdik.
tabi benimki kendini kandırma. yapılmaz böyle şeyler. onun yerine yol yapılır, saray yapılır, kimsenin geçmediği köprüler yapılır..
Belki alan olurda sonrası ne olur..
Öncelikle Türkiye de var olan satışı düşer çünkü biz yerli mala iyi gözle bakmayız. Almayız(Tofaş,ford,renault)
Bunu açalım biraz Alman ford u iyidir. Türkiye de üretilen kötüdür.Aynı malzemeler kullanılır(şimdi biri çıkar aynı kalitede değil der(hiçbir marka kendi onayı olmadan kendi markasına malzeme taktırmaz)
Wolswagen marka raçlarda herkesin bildiği bir sürü kronik sorun vardır kimse önemsemez ama fiat ın daha sorunsuz arabası bi b...ka yaramaz
....... gibi gibi
Vestel aynı işlemci aynı kart aynı ekran ile 1000 tl ye telefon satamaz samsung daha kötü telefonu 1500 tl ye satar
Arçelik beyaz eşyada dünyada sayılı markalardan biridir. Ama boch çok çok çok iyidir
maalesef (önce ben) biz millet olarak biraz takıntılıyız.
“Ey îmân edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fâl okları ancak şeytanın işinden bir(er) pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
-
Alınmamalı, çünkü ödediğimiz hiçbir verginin fon oluşturma görevi yok. Vergileri her işlem ve ihtiyaçta öderiz, ardından köprü yapılacak onu da öderiz, hastaneye gider öderiz, kimlik çıkartır öderiz, ehliyet çıkartır öderiz, helikopter yaptık dediler öderiz, tank yaptık derler öderiz. Hani oldu da Ducati'yi aldılar, onu da biz öderiz günlük yaşantımıza hiçbir faydası olmadığı halde.
Bu ülke bana gösterdi ki; olmayan bir şeyin derdi de olmaz. 1000 Lira daha düşük fiyatla kaliteli motora binme hayali ile tuhaf dertler saracak temennilerde bulunmamanızı öneririm.
-
BİM de veya A-101 de kampanyası olacak mı? Olursa alalım.
-
Volvo değil ama SAAB için o dönem alınması düşünülmüştü. sonra ne olduysa vazgeçildi.
-
Bırak dostum bırak, aman diyeyim düşüncesi bile kötü, güzelim Ducatiyi mundar ederiz sonra
Düşünsenize ducati firması satın alınmış, ana merkez fabrika İzmite (veya Bursaya) taşınmış. Başına hemen CEO olarak hayvanat bahçesi müdürü badem bıyık biri de atandım mı tamamdır ha? Ne motorlar çıkar o fabrikadan heyyy gidi heyyy...
"Yok artık, olmaz öyle şey, o kadar da abartma!!" diyebileniniz var mı?
İnanmayan varsa "Tübitak - hayvanat bahçesi müdürü ataması" olayını araştırsın derim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)