Yetkili Servis Pişmanlık mıdır?
Reklamlar
-
Gidonu sağa çevirince gaz verme problemim vardı. Servise gösterdiğimde gaz teli değişmeli dedi. 100+ tl fiyat çekti. Vay anasını dedim. Sabah bostancı metroda ki motosiklet ustasına götürdüm 10 dakikada gaz teli değiştirmeden yaptı ve 10TL para aldı.
Sorum şu ki bu yetkili servisler müşterileri yolunacak kaza mı benzetiyor ?
Reklamlar
-
slifer adlı üyeden alıntı
Gidonu sağa çevirince gaz verme problemim vardı. Servise gösterdiğimde gaz teli değişmeli dedi. 100+ tl fiyat çekti. Vay anasını dedim. Sabah bostancı metroda ki motosiklet ustasına götürdüm 10 dakikada gaz teli değiştirmeden yaptı ve 10TL para aldı.
Sorum şu ki bu yetkili servisler müşterileri yolunacak kaza mı benzetiyor ?
cevap : evet
-
Servisten servise çok değişiyor bu mesele. Ama %90 cevap evet. Yapman gereken şey şu: motorun basit aksamlarını tamir etmeyi ve değiştirmeyi öğren. Kritik işlemler için de %10'luk dilimde kalan iyi yetkili servisleri keşfedip onlara götür motoru.
Forumu karıştırınca göreceksin ki ustaların da %50-60'ı pişmanlık oluyor.
-
MSMorkan adlı üyeden alıntı
Servisten servise çok değişiyor bu mesele. Ama %90 cevap evet. Yapman gereken şey şu: motorun basit aksamlarını tamir etmeyi ve değiştirmeyi öğren. Kritik işlemler için de %10'luk dilimde kalan iyi yetkili servisleri keşfedip onlara götür motoru.
Forumu karıştırınca göreceksin ki ustaların da %50-60'ı pişmanlık oluyor.
Bende debriyaj ayarı bozulmuştu motoru minibüsle bi yere taşıdıktan sonra.Vitesler taş gibi olmuştu.Ustaya debriyaj ayarı yaptırmaya götürdüm.Tek yaptığı o telin bağlandığı yerdeki ayarını yapmaktı.10 TL aldı hiç bişi yapmadan.50 km sonra teli nasıl ayarlamışsa öküz tel koptu.Bi 40 TL daha girdi boşu boşuna.En iyisi kendi kendine öğrenmek yoksa bisikletçiden kırma heriflere çok para kaptırırsın.
-
-
Şunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Yetkili servisler belirli sorumluluklar çerçevesinde hareket ederler, ayrıca belirli konulara bulaşmazlar.
Tel seni 1-2 ay daha idare edecek şekilde ayarlanmış olabilir mesela, yetkili servis böyle bir işlem yapmaz, yapamaz. Dünya'nın her yerinde böyledir bu, böyle olması da normaldir. Eğer 1-2 ay idare edecek tamiri yapsaydı, bu sefer de 2 ay sonra yolda kaldığında "yetkili servis geliyoruz yaptık dedikleri şey 2 ay dayanmıyor" diye kıyamet kopardı. Usta diye gidilen yerlerde yapılan işler genelde günü kurtarmalık oluyor.
Senin spesifik probleminle ilgili detay bilmediğim için bir şey diyemem tabi.
-
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Bende debriyaj ayarı bozulmuştu motoru minibüsle bi yere taşıdıktan sonra.Vitesler taş gibi olmuştu.Ustaya debriyaj ayarı yaptırmaya götürdüm.Tek yaptığı o telin bağlandığı yerdeki ayarını yapmaktı.10 TL aldı hiç bişi yapmadan.50 km sonra teli nasıl ayarlamışsa öküz tel koptu.Bi 40 TL daha girdi boşu boşuna.En iyisi kendi kendine öğrenmek yoksa bisikletçiden kırma heriflere çok para kaptırırsın.
Muhtemelen telin esneye esneye ayırmamaya başladı. değişme zamanı yaklaştı. Usta da tel değişimi masraf olur diye düşünüp değişmedi. Ayarladı yolladı.
O konumda durumu analiz edip ustanın yaptığını kendimiz yapıp yeni tel alana kadar idare etmek gerekiyor işte. Dediğin gibi bisikletçiden bozma adamların ellerine vermemek lazım. Piyasada çok var diğer ustaları gölgede bırakacak cinsten.
Allah ellerine düşürmesin, ne diyelim
-
MSMorkan adlı üyeden alıntı
Muhtemelen telin esneye esneye ayırmamaya başladı. değişme zamanı yaklaştı. Usta da tel değişimi masraf olur diye düşünüp değişmedi. Ayarladı yolladı.
O konumda durumu analiz edip ustanın yaptığını kendimiz yapıp yeni tel alana kadar idare etmek gerekiyor işte. Dediğin gibi bisikletçiden bozma adamların ellerine vermemek lazım. Piyasada çok var diğer ustaları gölgede bırakacak cinsten.
Allah ellerine düşürmesin, ne diyelim
Adam teli hiç söylemedi bile.Direk debriyaj balataları değişecek dedi.Zaten 1-2 kere daha gitmek zorunda kaldım Erzurum'da başka yer olmadığından.Adam da ben tekelim koyarım geçerim umrumda olmaz aklıyla sallayıp duruyor.Ne kadar tutar dediğimde 150 TL işçilik parçalar da ne kadarsa dedi.En az 300 TL sokacaktı bize.Dediğim gibi motoru minibüsle saçma bir pozisyonda taşımak zorunda kaldım büyük ihtimal orda bişiler oldu.
-
Servis işi genellikle sonu pek tatmin edici sonuçlarla bitmeyen bir yer. Misal almış olduğum burgman ı 1 kere servise götürdüm. Onda da sağolsunlar daha ilk bakımda arkadaşlar yağ civatasının başını yalama yaptılar. Ondan sonra götürmedim zaten bakımlarını bu zamana kadar kendim yaptım. Şayet elinizden geliyorsa en güzeli bu. Üstelik maddi anlamda inanılmaz kar ediyorsunuz. Şu zamana kadar motosikletin bakımlarını düzenli olarak serviste yaptırsaydım ve ufak tefek bakımları içinde servise gitseydim cebimden fazladan 1500 tl civarı bir para çıkışı olacaktı. Haa elinizden gelmiyor mu? o zaman etrafınızda bulunan ustaları bir araştırın inanın %70 daha uygun fiyata yaptıracaksınız. Tabi doğru ustayı bulduğunuzdan emin olun
-
Kastamonu bajaj servısı ısım vermeyeyım sattıgım dıscoveryme hava filtresi + motul 5100 yağ değişimine 150 tl ıstedı ben değişsem 70 tl yağ + hava filtresi kı yağ artıyordu dıger bakıma
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)