Yeni Motor ve Kafa Karışıklıkları
Reklamlar
-
Merhaba,CBR500R kullanıyorum ve satıp büyütmeyi düşünüyorum,2015 7500 km de,hangi ildesin acaba?Ve ikinci olarak tavsiye ederim,yakışı az,gidişi iyi,dengesi iyi,abs li vs.vs.ve unutmadan gerçekten hata affeden bir motor gerek dengesi gerek tepkileri olsun.Gerçekten alıp uzun süre kullanabilirsin,umarım gönlündeki olur
Reklamlar
-
Naaaptin sen 18000 e araba alırsın
-
Gönenç adlı üyeden alıntı
Merhaba,CBR500R kullanıyorum ve satıp büyütmeyi düşünüyorum,2015 7500 km de,hangi ildesin acaba?Ve ikinci olarak tavsiye ederim,yakışı az,gidişi iyi,dengesi iyi,abs li vs.vs.ve unutmadan gerçekten hata affeden bir motor gerek dengesi gerek tepkileri olsun.Gerçekten alıp uzun süre kullanabilirsin,umarım gönlündeki olur
Kusura bakma hocam bayiden alacağım en azından muhattap olacağım bi yer olsun o kadar para vericem sonuçta.
Az gidiyo olabilir ama torku felaket o motorun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------
oluroyle adlı üyeden alıntı
Araba hiç ilgi alanımda değil hayatta hayalini bile kurmadım şöyle bi arabam olsun diye. Daha dur ilerde param olsun gidip sıfır r6 alacağım gün gelecek :D
-
250 likler içinde şu anda f/p olarak sym wolf250 var , facebook gruplarına üyeyim hiç şikayet eden görmedim aksine hepsi aşık motoruna. Listedekilerden ktm390 bana göre en alınası motor. Ama bi müddet bekleyip kullanıcı yorumlarını görüp nk400 almakta çok mantıklı.
-
Cbr500 demişsiniz de,
1) bu motora uygun tecrübeniz var mı?
2) bu motoru kullanabilecek bütçeniz var mı?
Her ne kadar uysal, acemiye uygun bir motor olsa da hem ağır hem de Çin malından sonra güçlü motordur. Farkında olmadan 150'ye çıkar.
Motor büyüyünce masrafları katlanıyor. Mesela lastik 1000TL'den başlıyor. Zincir set 500TL. Yağ kapasitesi 3 litre. Kaza yaparsanız yedek parçalar tuzlu.
-
Ben senin yerinde olsam mutlaka teknolejisi yuksek bi motor bakardim, abs kaydirmali debriyaj gibi
-
pea adlı üyeden alıntı
Cbr500 demişsiniz de,
1) bu motora uygun tecrübeniz var mı?
2) bu motoru kullanabilecek bütçeniz var mı?
Her ne kadar uysal, acemiye uygun bir motor olsa da hem ağır hem de Çin malından sonra güçlü motordur. Farkında olmadan 150'ye çıkar.
Motor büyüyünce masrafları katlanıyor. Mesela lastik 1000TL'den başlıyor. Zincir set 500TL. Yağ kapasitesi 3 litre. Kaza yaparsanız yedek parçalar tuzlu.
15000+ tecrübem var
bütçede sorun yok zaten sakin kullanan biriyim gazı nasıl kullanmam gerektiğini biliyorum, yani altımdaki motorun ne olduğunu ve dikkatsiz kullanımda ne tür dertler açacağını bilen biriyim.
Tabikide 125 cc ye verdiğim gibi gaz verirsem dediğiniz olay olur ancak ben motor sürmeye başladığımdan beri bi çok motor sürdüm, en fazla 250 cc makine kullandım arkadaşımın r25 i vardı şehir dışına giderken tatile giderken bana emanet ederdi (malum hırsızlık v.s benimde kapalı alanım var) ve kullanmama da müsade ederdi çünkü beni iyi tanıyor. Yani tanıyor derken bilinçli bi kullanıcı olduğumu biliyor ve bana güvenebileceğini biliyor. r25 kullanırken hiç sıkıntı çekmedim zorlanmadımda gerçi onunla da kıyaslamak doğru değil ancak kullandığım en güçlü motor oydu o yüzden anlatmak istedim yaklaşık bu güne kadar 1500 km de kullanmışımdır onu .
Bütçe konusunda sıkıntım yok zaten öyle bu gün gidiyimde viraj yapıyım diyen biri değilim. Benim ihtiyaçlarımı karşılasın yeterli. Uzun yola da gidiyorum o yüzden birazda güçlü olsun istiyorum. Tabi şekilde arıyorum cbr 500 r a baktım cidden çok güzel görünüyor e güçlüde.
Ben şu anki çin motoruma bile her bayinin elindeki en kaliteli yağdan koyduruyorum, kitapçıkta 1000 yazıyor ben 1000 e gelmeden 750-800 km de yağını değiştiriyorum. Zinciri için motülün c1 ve c2 sini aldım ve huylu biri olarak ne zaman toprak yolda kullansam uzunca veya yağmurda çok kullansam, geldiğimde ilk fırsatta zincirimi temizleyip tekrardan güzelce yağlarım. Ayrıyetten bir önceki yağlamadan 500 km kadar olunca tekrardan temizleme yağlama işlemini uygularım.
Yani anlayacağınız motorum ne olursa olsun yemini suyunu ihmal etmiyorum. Zaten onun bütçesi önceden ayrılmış olur cebimde.
Motor yağına 60 lira veriyorum 1 litresine, bunada ne gerekiyosa veririm. Malum 25 lirada yağ var.
Diyceksin şimdi niye çin kullanıyosun madem öyle paran varda :D
Para fırından hazır çıkmıyor sonuçta onuda biriktiriyorum :D
Bu arada kullandığım yağ motül 7100 10w 40
-
O fiyata monster 696 mi satıyorum. İlgilenirsen beklerim. İlanda detaylı bilgi mevcut.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...69657996/detay
-
alpbdr adlı üyeden alıntı
Malesef A ehliyetim yok.
-
oluroyle adlı üyeden alıntı
Hocam yanlışlık olacak Trol Beyler bi üst katta oturuyor.
-
Emin ol hiçte az gitmiyor bende motul kullanıyordum zincir yağı olarak fakat birgün bakıma gittiğimde usta sadece tekerlere bakıp 'motul' mu kullanıyorsun diyene kadar.Ben akşam yağlayıp diğer gün öğlen kullanmaya başlarım motoru,buna rağmen lastiğin zincir tarafındaki yanağı tamamen yağ oluyordu,jant a da çok sıçrıyordu.Bende forumdaki tavsiyelerle wurth e geçtim ve çok memnunum.
-
oialdemir adlı üyeden alıntı
Ne trollu yahu
Hiciv sanati icra ediyoruz. Her zaman bize mi naaaptin sen o ekipman parasına motor alınır diyecekler. Biraz da ben diyeyim dedim. Hemen yapıştırdın sende hocam troll damgasini
-
oialdemir adlı üyeden alıntı
:D Bana dediniz sandım kusura bakmayın
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------
Gönenç adlı üyeden alıntı
Emin ol hiçte az gitmiyor
bende motul kullanıyordum zincir yağı olarak fakat birgün bakıma gittiğimde usta sadece tekerlere bakıp 'motul' mu kullanıyorsun diyene kadar.Ben akşam yağlayıp diğer gün öğlen kullanmaya başlarım motoru,buna rağmen lastiğin zincir tarafındaki yanağı tamamen yağ oluyordu,jant a da çok sıçrıyordu.Bende forumdaki tavsiyelerle wurth e geçtim ve çok memnunum.
Onu benzin istasyonunda bende gördüm hatta beyaz bi kutuda sp bişiy 2000 mi ne yazıyodu üstünde tam hatırlayamadım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)