arkadaşlar deri ceket alıcam üşütür mü bu ürün bizi? dainese pelle tipi birşey 1000 e satan varsa almak isterim
yağmurda giyilirmi ? tekstil istemiyorum artık
arkadaşlar deri ceket alıcam üşütür mü bu ürün bizi? dainese pelle tipi birşey 1000 e satan varsa almak isterim
yağmurda giyilirmi ? tekstil istemiyorum artık
Gerçek deriyse üşüteceğini sanmıyorum + gerçek deriyse kendisi yağmur geçirmez ancak dikişlerinden sızdırabilir.
Ben Difi'nin deri montunu kullanıyorum, denedim zerre su ve soğuk geçirmiyor ama bakımı zor olduğundan ve de ıslaklık derinin düşmanı olduğundan yağmurda kullanmamaya özen gösteriyorum. Ben de alternatif tekstil mont arayışındayım.
Kışlık deri mont alırsan üşütmez. Bende vardı arkadaşa sattım. İçinde içliği vardı, bu yazlıklarda olmuyor. Hava ısındı mı çıkar, soğudu mu giy, yazında kullanabilirsin..
Soğuk ve yağışlı hava için tekstil mont daha iyidir.
Yaklaşık 1,5 senedir dainese d1 pelle kullanıyorum. Ben alırkende söylerlerdi deriyi napıcan yazın terletir kışın üşütür. Yazın yakıcı sıcakta içliğini çıkartır giyersen kışın da içine güzel bi polarla giyersen ne yazın terletir ne kışın üşütür. Bakımı ve temizliğinin iyi yapılması gerekiyor sadece. Özellikle beyaz renk varsa kirlenmesi kolay temizliği zor oluyor. Ve arkadaşın söylediği gibi yağmur deriyi yavaş yavaş yıpratır. Kışın mümkünse üstüne yarışçıların giydiği tarzda bir yağmurluk bulun ki montunuzun ömrü uzun olsun. Saygılar.
bir ara motorda çakma deri giyiyordum şuan tekstil giyiyorum yanii hatırlamıyorum öyle bir fark olduğunu o yüzden bence kullanılabilir hatta deri olduğu için daha ince ve şekil olucaktır
deri mont ya da içlikli mont esinti geçirmez. tekstil/içlikli mont deriye nazaran daha iyi hava giriş çıkışı sağlar. montun içi dışı arasında ne kadar az hava akışı olursa o kadar çok terlersin. bu sıcak terlemesi de değil, soğukta da olsa havasızlıktan ter salgılar vücut.
ona göre, deri alacaksan da hava giriş-çıkışı olan bi şey al.
4 mevsim(hava kanallı, egzozlu vs) tekstil bir ceket alın keyfinize bakın. Kışlık deri ceket alsan yazın giyilmez, önünü açsan koltuk altı vs terden havasızlıktan bakteri yuvasına döner, yıkasan yıkanmaz vs. Kışlık almasan da üşütür adamı. Mümkün olduğunce fabrik ürünler kullanın.
Bende var bufalo derisimidir artık bizon derisimidir meşin gibi.
dez avantajlarını yazayım
1- Normal montun 2 katı ağırlında
2- Suyu yerse boyası gidiyor
3- Suyu yerse kronik kırışmalar meydana geliyor ( ütüyle falan düzeltiyor derici )
4- Kokuyor
avantajları
1- Kendimi çok güvende hissediyorum bir kaç sefer düştüm asvaltta sürtündüm korumasız yerleri dahi koruyor.
2- Yazın hiç bunaltmıyor.
3- Kışın içine orta katman giyersem hiç üşütmüyor.
4- Kendimi içinde karizmatik hissediyorum
Deri montumu çok seviyorum.
Bakımını yaparsan evladiyelik. Astar değiştirip boyatıp kullanmaya devam ediyorum.
Yazın terletir, kışın üşütür ama asfalttan en iyi koruyanda deridir.
hocam adam akıllı deri 1200 1300 den aşağıda yok, hudsondan aldım astarlı kışında giydim on numara... yağmurda işmonttan bi yağmurluk alırsın 40,50 tl onu giyersin üstüne...ben geçen kış üşümedim birkere çok soğuk olmuştu yağmurluk giydim üzerine ondada ter içinde kaldım... sakın ucuza kaçıp replika, çakma alma bi halta yaramıyorlar...
İçlikli değilse bal gibi üşütür, hangi marka olursa olsun.
Yazın tekstil mont kullanıyorum,sonbahar-kış-ilkbahar döneminde Spidi RR termal içlikli mont kullanıyorum 22 derece ve altı havalarda ve 2 derecede kullandım en az,
Üşütmesin diye yapılıyor zaten üşütmez,gündelik giyilen deri mont farklı,yağmur ve su geçirmezlik konusunda bişey diyemem yağmurda yağmurluk kullanıyorum..
Arkadaşlar gene her kafadan bir ses çıktı ben gene alayımmı almayammı karar veremdim, fukara değilimde 1000 tl en fazla vereceğim curcit 4 riders alsam nasıl olur? beyaz yerleri var deforme olmasını istemiyorum ne yapacağım lütfen akıl verin
curcit e param yeter tekstil al diyorsunuz da tekstil mont da iysi ucuz değilki
ben dainese file montu giyip te üzerime zınk diye olduğundan beri ucuz ürün almak isteğim gitti markalı olsun azıcık pahalı olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------
böyle bir mont 1000 tl ye bulamazmıyız 2. el ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------
böyle bir mont 1000 tl ye bulamazmıyız 2. el ?
2. El fiyatlarını hiç bilmiyorum. Verdikleri fiyatlar yipranmisligina gore degisiyordur herhalde. Ama ben olsam 2.el almazdım düşmesen bile yipranmis oluyor, deformeler oluyor. Ben bu montla dusmedim, çok kötü kullanmadım( kotu kullanmadim derken oturup bakimini yapmadim, yagmurda filanda giydim ama bence okadardakotu kullanmadim :D )
biraz yipranmadi değil. Sifira yakin temizlikte olanlar zaten aldigi fiyata yakin satmak ister.
4riders monta da baktim biraz beyazligi var. Beyaz kisimlar feci kir topluyor. Surekli silmen, temizlemen gerekiyor beyaz kalmasi icin. Zaten pek magazadan ciktigi gibi olmuyor silsende o beyazlar griye kaçiyor.
kışın deri üşütmez diyenler , bence kafayı üşütmüş
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)