Selamun Aleyküm;
Bende gerçek bir olayı anlatmak istiyorum, Çok sevdiğim bir arkadaşımın başından geçen bir olay, eğer sıkılırsanız şimdiden hakkınızı helal edin.
Suluovada okulda iken çok samimi arkadaşım vardı, adı KÜRŞAD kulakları çınlasın, mahalleden bir kıza sevdalanmışdı tam 6 yıldır konuşuyorlardı. Canından bile çok seviyordu, hatta dünürcülerinin yolunu bile kesiyordu, Onun için ölümü bile göze almıştı.
Kürşad'ın Maddi durumları iyi değildi 7 kardeş ve 1 emekli maaşıyla geçimlerini zor sağlıyorlardı. Lise sonda okurken, babası Kürşada söz vermişti, liseyi Teşekkür ile geç Motorsiklet alacağım diye, ve Kürşad öyle çalışdıki Lise sonu sınıfı Teşekkür alarak geçti, O zamanlar Java 2,50 yeni çıkmıştı. Teşekkürü aldı babasının yanına gitti verdi ve babasıda alnından öptü ertesi günü borç harç 2,50 kırmızı gıs gıcır bir java eve getirdi, Kürşad bayram ediyordu çok sevinmişti.
Motorsiklete bindi çekti gitti, gezdi gezdi gezdi, sevdiği kızın evinin önünden gelip geçmeyide ihmal etmiyordu. Hatta motorsikletle kızı kaçırma planı bile kuruyordu.
Ve birgün öğleden sonra Kürşad, kaza yaptı hemen yanına gittik, sol tarafı kompile gitmişti, çok kötü bir haldeydi. Cenabı Allah kimseye öyle bir kaza vermesin. Hemen hastaneye götürdük, babasının annesinin haberi yoktu, alel acele götürmüştük hastaneye, kan kaybıda vardı yani ölümle pençeleşiyordu,
velhasıl hastaneye götürdük hemen doktorlar Ameliyata aldılar. tam 9 saat sürdü ameliyatı kapıda öylece bekledik, öldümü kaldımı hiç bir haber yok, o aradada Annesi ve Babasına ailesine haber verdik, Yaşlı babası annesi hüngür hüngür ağlıyorlardı, Babası diyorduki "KEŞKE ALMASAYDIM MOTORU" niye aldım
çaresizlik içinde duvarlara vurup duruyordu bizde arkadaşlarla birlikte moral vermeye çalışıyorduk ama nafile oğlunu görmeden rahat etmezlerdi, 9 saat sonra ameliyathaneden çıktı.
Narkozun etkisindeydi, inliyordu kolunda serum öylece ayılmasını bekledik,
inlerken sevdiği kızın ismini sayıklıyordu ismi ağzından hiç düşmüyorduAnne ve babasını hiç söylemiyordu 1 saat sonra ayıldı, ne oldu bana nerdeyim demeye başladı. Ve durumu anlattık sol ayağı kolçadan itibaren alçıdaydı oynatamıyordu, kolu omzu sol taraf kompile alçıdaydı. Ama çok acı çektiği belliydi günler geçti yavaş yavaş iyileşmeye başladı ama sol bacağının üstüne basamıyordu, sinirler kopmuş ve hatta ameliyathanede kalçadan itibaren ayağını kesecekmiş doktor izin vermemiş velhasıl Kürşad koltuk değneğiyle ayağa kalktı, motorsikletini sordu babasına, babası sattığını söyledi, kürşad inan bir daha yıkılmıştı bir daha binemeyecekti o kırmızı motorsikletine. Ama önemli olan Canının sağ olmasıydı, ya ölseydi...
Biz hiç bir zaman yalnız bırakmadık kendisini aradan 2 yıl geçti artık koltuk değneklerni bırakmıştı, babası ona mobylette aldı onunla geziyordu, vede bir işe girmişti çok seviniyordu. Annesi ve babasına sevdiği kızı istemelerini söyledi.
Ve dünür gittiler, ertesi günü cevap geldi, Kürşad akşam eve geldiğinde Annesi nmaz kılıyormuş, Annesi Kürşadı görünce başlamış ağlamaya, Kürşad; "SÖYLE CANIM ANAM NEYİN VAR, AĞLAMA" demiş ama Annesi ağlaya ağlaya namazı bozulmuş, oğlunun boynuna sarılmış yine ağlamış, ve Kürşad sakinleştirmiş Anasını, KÜRŞAD;
"NE OLDU ANAM NEYİN VAR NE OLDU, CENAZEMİ VAR NEDEN AĞLIYORSUN"
ANNESİ;
"YOK OĞLUM KEŞKE CENAZE OLSAYDIDA BU GÜNKÜ LAFLARI DUYMASAYDIM" DEMİŞ
Kürşad şaşırmış ne olduğunu tekrar sormuş ne oldu diye
ANNESİ;
"OĞLUM SEVDİĞİN KIZDAN HABER GELDİ" demiş
KÜRŞAD;
"NEDİR ANAM CEVAPLARI KIZI VERİYORLARMI"
ANNESİ;
"YOK OĞLUM KEŞKE İSTEMEZ OLSAYDIK O KIZI O KIZ SANA LAYIK DEĞİLMİŞ SENİ İSTEMEDİ VE HATTA SEVDİĞİN KIZ ŞUNU SÖYLEMİŞ BABASINA
"BABA SEN BENİ TANIMIYONMU? TOPALA BENİ BASTONMU VERECEKSİN""""
evet arkadaşlar bu cevap gelmiş, Kürşad evden çıkıp bizim yanımıza geldi Kürşad o güne kadar ne sigara nede içki kullanıyordu, o gece sabaha kadar içti
komaya girdi, çünkü o laf çok zoruna gitmişti. Kürşad o gece çok ağladı hırsını içkiden aldı, şunu söylüordu devamlı sevdiği kız için "BU LAFI DEMESEYDİN SEVMİYORUM DESEYDİN NEDEN O CÜMLEYİ KULLANDIN" devamlı bunu diyordu
velhasıl sabaha kadar içki içti ve komalık oldu, hastaneye kaldrdık, Miğdesi delinmiş 3 ameliyat oldu ölümden döndü, hatta doktorlar bile hayret etti nasıl yaşadığına ama yaşıyor yaşama denirse,
Sevdiği kız evlendi, kürşadda bu kızgınlıkla hiç görmediği biriyle evlendi, şimdi ise mutlu değil.
BENİM SÖYLEMEK İSTEDİĞİM ŞEY ŞU AŞAĞI YUKARI HEPİNİZİN MOTORSİKLETİ VAR NE OLUR DİKKATLİ KULLANIN, SİZDE KÜRŞADIN ÇEKTİĞİ ACILARI ÇEKMEYİN, ALLAH RIZASI İÇİN BUNU YAPIN.
Başınızı ağrıttıysam hakkınızı helal edin, bir kusurum olduysa AFFEDİN