Düşük devirde motordan gelen ses.
Reklamlar
-
Bundan önce bir konu daha açmıştım bu ses ile ilgili bir ustaya götürdüm birşey yok dedi ama bence var.
Herhangi bir viteste düşük devirde giderken tak tak tak diye ses geliyor motordan otobanda gişelere varmadan beyaz şeritler olur ya arabayla geçerken ses çıkarır aynı onun gibi devir yükseldikçe ses kesiliyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir.
Reklamlar
-
ne yaparken geliyor o ses durduk yere mi
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
ne yaparken geliyor o ses durduk yere mi
Hareket halinde düşük devirlerde.
-
-
Ekarademir adlı üyeden alıntı
Zincir boşluğun nasıl ?
Gayet iyi şanzumandan geliyor olabilirmi veyahut baskı balata ile ilgili bişe arkadaşın biri krank bilyeleri falan dedi bi çöküş yaşadımda olabilme ihtimali varmı ?
-
motor anlık olarak ateşlemeyi kesmesinden dolayı öyle bir ses çıkıyor demişti birisi ve banda mantıklı geldi çünkü yeni buji taktıktan sonra sıkıntı gitdiydi.
şu günlerde yine aynı sorunu yaşıyorum sanırım son aldığım 10 liralık çakma bujide gitti artık.
-
Benim motorda düşük devirde tekliyordu. Oda zincir boşluğu fazlayken vurduruyordu tak tak diyerek. Ondan sordum zincir boşluğunu.
Motor hareket halinde değilken denedin mi aynı devirleri? Sadece hareket ederken mi oluyor?
-
Eğer düşük devir dediğin kalkışta felan yapıyorsa zincirden yapıyor. Zincir diş kayduruyor oda ses çıkarıyor. 1. vitesle kaldırın motoru.
-
Tekleme sorunu yok sadece ses gidişinde bir problem yok yani
-
-
O seste sıkıntı yok. Motor yüke bindiği anda geçer. 10-50 ye geç ses filan kalmaz. Yurtdışı forumlardan araştırdığım kadarı ile egzantrik milinin dişlisinin rulmanındaki bir boşluktan kaynaklanıyor. İnce yağ kullanıldığında takırdamaya başlıyor. Sıkıntı yaratmaz sadece sinir bozar.
-
desertseek adlı üyeden alıntı
Gayet iyi şanzumandan geliyor olabilirmi veyahut baskı balata ile ilgili bişe arkadaşın biri krank bilyeleri falan dedi bi çöküş yaşadımda olabilme ihtimali varmı ?
Yamaha 600'lük bloktaki krank rulmanlı mıymış?
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
O seste sıkıntı yok. Motor yüke bindiği anda geçer. 10-50 ye geç ses filan kalmaz. Yurtdışı forumlardan araştırdığım kadarı ile egzantrik milinin dişlisinin rulmanındaki bir boşluktan kaynaklanıyor. İnce yağ kullanıldığında takırdamaya başlıyor. Sıkıntı yaratmaz sadece sinir bozar.
Motoru gerçek bir ustaya götürüp açtırmayı düşünüyordum ozaman servise mi götürsem onlarda bişe olmaz derse böyle devam ederiz ?
-
Motoru gerçek bir ustaya götürüp açtırmayı düşünüyordum ozaman servise mi götürsem onlarda bişe olmaz derse böyle devam ederiz ?
Dostum, motorun hareket etmiyorken, düşük devirde aynı ses var mı? Sadece yürür halde mi var? Sadece yürür hâlde varsa çok sağı solu kurcalama zincir dişlidir o.
-
Mamba09 adlı üyeden alıntı
Dostum, motorun hareket etmiyorken, düşük devirde aynı ses var mı? Sadece yürür halde mi var? Sadece yürür hâlde varsa çok sağı solu kurcalama zincir dişlidir o.
Sadece hareket halinde düşük devirde ses var abi.Hareket etmiyorken yok.
-
ozaman "Motoru gerçek bir ustaya götürüp açtırmayı düşünüyordum" mantıklı değil
düşük devir mi
uygun olmayan devir mi
-
zincir dişline bak dostum. muhtemelen zincirin bollaşmış. gerilmesi gerekiyor. ikinci seçenek ise zincirin bitmiş durumda. değiştirmen gerek, dişli ile beraber değiştir.
-
Mamba09 adlı üyeden alıntı
zincir dişline bak dostum. muhtemelen zincirin bollaşmış. gerilmesi gerekiyor. ikinci seçenek ise zincirin bitmiş durumda. değiştirmen gerek, dişli ile beraber değiştir.
Bugün 4 tane usta baktı önce şanzıman dediler sonra dediğiniz gibi zincir bollaşmış dişli ve zincir değişecek dediler inşallah değişince sorunum çözülür bu arada teşekkür ediyorum.
-
Bende de var bu. Zincirle bir alakası yok gibi. Motor boştayken ses çıkarmıyor, sadece kalkış anında tuk tuk tuk diye bir ses geliyor. Yarım debriyaj yaparken ama motosiklet hareket etmiyorken geliyor mesela.
Debriyaj yayları gevşemiştir belki? Ya da o tarz bir şey. Şu an çalıştığı için sıkıntı yok, bakalım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)