Arkadaşlar mesela 20 bin tl lik motor ne kadar olur yüzde 40 mtv ile ?
Arkadaşlar mesela 20 bin tl lik motor ne kadar olur yüzde 40 mtv ile ?
eskiye rağbet artacak
binek otomobillere geliyor mtv zamı zaten motosikletlere değil.Ayrıca fiyatlarla alakası yok.
1000rr sahipleri motorlarını satıp ybr125 , cbf150 ye geçecek.. Nede olsa vergisi ucuz.
Hayır artık fiyatlarla da alakalı.
Bunca zamandır mtv motor hacmine göre belirleniyordu. 2018 ve sonrası için hem motor hacmi hemde aracın değeri göz önüne alınıp vergilendirilecek bilginiz olsun.
Benim cbr 33 lira yarım dönemi abi ne güzel ya
Bence motor hacminden ziyade fiyatıyla alakalı olması daha mantıklı , yüksek fiyatlı araç alan adamın vergiyide verecek durumu vardır. Öbür tarafta adam 15-20 binlik araba alıyor çoluk çocuk rezil olmayalım diye 80-100 binlik araba alacak kadar geliri olanla aynı sistemde vergilendiriliyor.
Bilgin yanlış motor hacmine göre belirlenen MTV son düzenlemeyle Beygir gücüne göre belirlenmeye başladı.
Şöyleki 1600 cc bir araç 90 beygir diyelim bilmem şu kadar vergi denildi emsal 250 TL
1400 cc bir araç ise 140 beygir 320 TL
Bakanın açıkladığı konuşma bu şekildeydi değiştiyse bilemem ama ben bu şekilde algıladım.
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Bakanın dediği:
Binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisini gelecek sene yüzde 40 oranında yasal değişiklik yaparak artırıyoruz. Binek otomobillere ilişkin bir artış var. Ayrıca 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren motorlu taşıtlar vergisinde sistem değişikliğine gidiyoruz. Şu anda sadece motor silindir hacmini dikkate alan sistem var. Binek otomobilin değerini de dikkate alan yeni bir tarife değişikliğine geçiyoruz.
http://www.haberturk.com/orta-vadeli-program-aciklandi-1650568-ekonomi
Kısa ve öz; yine hiç bir cacık olmayacak.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)