taşıt fiyatlarının artmasının asıl sebebi.
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Asıl sebep şu:
Üretmeyen, dışarıdan alıp tüketen(kullanan) bir ülkeyiz. Böyle olduğu için 3 kuruş dövizimizi ha bire yurt dışına kaptırıyoruz.
Dolayısı ile zor kazandığımızı kolay harcadığımız ve para birimimiz (aslında biz) dünya da makbul olmadığımız( aranan, tercih edilen olmadığımız )için haliyle bizimki gibi para birimleri, makbul( aranan, istenilen, tercih edilen) para birimleri karşısında değer kaybediyor.
Çözüm: Parayı, günü kurtarmak için betona gömeceğimize( o sistem bile çöktü, firmaları batmaktan kurtarmak için işleri TOKİ'ye geçiriyorlar ) Katma Değer yaratan üretim tesisleri( fabrikada diyebiliriz, silikon vadisi diyebiliriz ) ve mallar üretecek ve satacağız diyeceğim ama yazdıklarıma ben bile inanamadım... Çünki malını satacak pazara gereksinim var, biz başta komşularımız dünyanın geri kalanıyla papazız..
Yani, imalatı bittikten sonra PARA GETİREN MALLAR üretmediğimiz ve sonrasında satıp gelir elde etmediğimiz sürece ÜRETEN ÜLKELERE karşı paramız değer kaybedecek..
Yani hadi malı ürettin, satacak yer lazım.
Eeyy Almanya demek kolay da; mercedes'e audi'ye, vw'e biniyorsun..
Eeyy Amerika demek kolay da; 11 milyar dolara uçak alıyorsun.. önceki seçimde uçmaya hazır yolcu uçağımız var diyorlardı, neden yerli uçak kullanmıyoruz?
Eeyy Rusya demek kolay da, 11 milyar dolara füze alıyorsun...
Peki Almanya'ya, Amerika'ya, Rusya'ya verdiğin parayı geri almak için ne satıyorsun?
Pek kısa olmadı ama durum budur... Anlatabildiysem ne mutlu.
-
teog kalktı
take off
yakın
-
Cok degil 2 ay devlet, ust duzey yoneticilerin maasini kesecek, makam araclarini satacak ve ekonomik araclara gecilecek. Burdan artan vergi fazlasi ile bir fabrika kurulacak ve hafif ticari, ve kompakt sinif araclar uretilecek. Oyle fazla ar ge falanda degil guvenlik olacak garanti olacak vericen alt gelirli aileye surecek. Bu araca kampanyalari doseyecen eski aracini getirene indirimler yapican vergi muafiyeti getiricen parani ulkede tutucan.
Ama bizimkiler yerli araba diye milletin urettigi platformu aliyo ve kimsenin luksten vazgecmeyecegi siniflara goz dikiyor. Ben dahil ailemdeki kimse d segmentinde 5-10 bin ucuz diye gidip yerli uretim almam.
-
Yahu birader;
Bizim vergilerle, kimseye sormadan, barzaninin memurunun maaşını ödeyen bir devletlumuz var siz
otomobil ithalatı, cari açık filan diyorsunuz.
😊
-
Memleketin geliceği çok önceden biliniyor ama kimse görmek ve anlamak istemiyor günaydın
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------
Ağam sen benle eyleniyormusun
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
2018 yılında devlete yeni 74 bin personel alınacak.
Maaşlarına nerden karşılanacak ek bütçe lazım
Maliye Bakanı Naci Ağbal binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisinin yüzde 40 oranında artırılacağını açıkladı. Sarma tütün kağıdına da ÖTV geliyor.1 Ocak 2018’den itibaren MTV’de sistem değişiyor.
-
Son dakika haberi... Bakan açıkladı: MTV yüzde 40 artacak
Hürriyet Haber 27.09.2017 - 14:18 | Son Güncelleme: 27.09.2017 - 14:18
Son dakika haberi! Maliye Bakanı Naci Ağbal, açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobil MTV’sinin 2018’de yüzde 40 artacağını açıkladı.
Nasıl bir zamanlama ile açıldıysa konu. Adamlar okuyup hemen zam yapıştırdı :D
-
Optimist olun arkadaşlar, bunlar hep geleceğimiz için hedef ikibin kaçtı unuttum.
------------------------------------------------------------------------------------
Yav bu zam haberlerini burada niye yazıyorsunuz. Ben hep yandaş basını takip ediyorum orada hiç zam haberi olmuyor. Günlük gülüstanlık yaşayıp gidiyorum
-
hokahey adlı üyeden alıntı
sürekli karamsarlık insanı hasta eder, ruhunu çürütür, depresyona sokar.
sabah akşam siyaset düşünmeyin. gidin bir çiçek dibi çapalayın, köpek sevin, taze ve lezzetli peynir peşinde yarım gün koşturun.
televizyon zaten izlemiyorsunuz biliyorum. internette siyasetten uzak durun. bırakın isteyen istediği kadar konuşsun..
Buyur burdan yak.
Maliye Bakanı Ağbal Orta Vadeli Plan basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
1 Ocak 2018’den itibaren MTV’de sistem değişiyor. Binek otomobilin değerini kapsayan bir sisteme geçiyoruz. 1.6 motor olan orta üst sınıf bir otomobilin MTV’si 1.000 TL’den 1.400 TL’ye çıkacak. Düzenlemenin detayları tam olarak belli değil. Ancak mevcut vergiler zamlanırsa 1-3 yaş arası 2000 CC’ye kadar olan araçların vergi miktarlarının aşağıdaki gibi olması bekleniyor.
Aracın Yaşı Motor Hacmi Mevcut Vergi Miktarı Zamlı Vergi Miktarı
1-3 yaş arası 1000 CC -1300 CC 650 TL 910 TL
1-3 yaş arası 1300 CC – 1600 CC 1.035 TL 1.450 TL
1-3 yaş arası 1600 CC – 1800 CC 1.827 TL 2.560 TL
1-3 yaş arası 1800 CC – 2000 CC 2.878 TL 4.029 TL
Enerji içecekleri vergi kapsamına alındı.
2018 yılında 74 bin personel alınacak.
2017, 2018 ve 2019 yıllarında özelleştirmede 10 milyar TL özelleştirme geliri hedefleniyor.
Kurumlar vergisi yüzde 20’den yüzde 22’ye çıkarılacak.
-
Sorun bizim tasarruf etmememiz değil ülkenin berbat bir şekilde yönetiliyor olması. Fabrika yapmak varken AVM, gökdelen, köprü yapmak. Fen lisesi ve meslek lisesi açmak varken imam hatip lisesi açmak.
Biz bütün maaşımızı hiç harcamadan bankada tutup çingene gibi çadırda yaşayıp at sürsek ancak kendi ekonomimizi küçültmüş oluruz. Ancak fabrikalarda üretim yapıp ürettiğimiz malları kullanırsak ülke düze çıkar.
Şuanda ülke tamamen batmıyorsa bunun sebebi az da olsa çalışan ve ihraacat yapan otomotiv sektörü, tekstil sektörü, demir çelik fabrikaları gibi üretim yapan tesislerdir.
-
demek istediğim şu: bende 2008 model civic ve 2016 model cbf150 var. bunların daha iyisine binemediğim için uzun süre hayıflandım. daha sonra bunların bana hayli hayli yeterli geldiğini idrak ettim. bunların daha iyisine ulaşmak için hayvanlar gibi kredi çekip, neden kendi kendimi zora soktuğumu sorguladım. sonuç olarak elimdekilerle yetinip hem kendi ekonomimi hem de ülke ekonomisini zora sokmadığımı düşünmekteyim.
yanlışım varsa düzeltin lütfen..
-
hokahey adlı üyeden alıntı
demek istediğim şu: bende 2008 model civic ve 2016 model cbf150 var. bunların daha iyisine binemediğim için uzun süre hayıflandım. daha sonra bunların bana hayli hayli yeterli geldiğini idrak ettim. bunların daha iyisine ulaşmak için hayvanlar gibi kredi çekip, neden kendi kendimi zora soktuğumu sorguladım. sonuç olarak elimdekilerle yetinip hem kendi ekonomimi hem de ülke ekonomisini zora sokmadığımı düşünmekteyim.
yanlışım varsa düzeltin lütfen..
diyanet işlerine 1 Milyon TL'lik Makam Aracı alırken ülkenin ekonomisini düşündüler mi. geçin bunları.
-
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Sorun bizim tasarruf etmememiz değil ülkenin berbat bir şekilde yönetiliyor olması. Fabrika yapmak varken AVM, gökdelen, köprü yapmak. Fen lisesi ve meslek lisesi açmak varken imam hatip lisesi açmak.
Biz bütün maaşımızı hiç harcamadan bankada tutup çingene gibi çadırda yaşayıp at sürsek ancak kendi ekonomimizi küçültmüş oluruz. Ancak fabrikalarda üretim yapıp ürettiğimiz malları kullanırsak ülke düze çıkar.
Şuanda ülke tamamen batmıyorsa bunun sebebi az da olsa çalışan ve ihraacat yapan otomotiv sektörü, tekstil sektörü, demir çelik fabrikaları gibi üretim yapan tesislerdir.
satarlar abi, onları da satarlar elin arabına veya kuveytlisine.
-
-
"taze ve lezzetli peynir"
lor?
anlamıyorum
cpu'm ısındı
mola
-
-
-
Hala ülkeyi yönetenlerin bizlerin iyiliğini düşündüğü gibi kökten yanlış bir varsayımla konuşuluyor...
Ülkenin ilerlemesi, iyileşmesi iyi değil ki bizi bugün yönetenler için. Bilakis tam tersi için çalışıyorlar. Niye mi?
Eğitimli insan, düşünen insan, sorgulayan insan, ekonomik özgürlüğü olan insan, üreten insan, yazan insan, sorgulayan insan, karakterli insan, prensipli insan, ahlaklı insan, seviyeli insan, hak hukuk diyen insan büyük sorun.
Onlar için makbul olan ise yokluk çeken insan, kolay satın alınabilecek insan, kolay kandırılabilecek insan, karaktersiz insan, kayıtsız şartsız biat ve itaat eden insan, cahillik insan...
E bunlar da iyi eğitim, güçlü ekonomi be güvenli çevre ile olmuyor. Bilakis kötü eğitim, cehalet, yokluk, iç ve dış çatışma lazım bizi yönetenlerin yerlerini sağlama almaları için. Çünkü gücü ellerinden kaybederlerse ya kaçacaklar, ya içeri girecekler... Kendi kıçlarını kurtarmak için işlemeyecekleri suç, satmayacakları kutsalları var mıdır emin değilim şahsen...
-
hepinizi okudum ve haklısınız. ancak şunu belirtmeden de geçemeyeceğim, ülkede parayı bulan koşup direkt lüks arabaya, lüks konuta, lüks eşyalara basıyor. kimse yatırım yapıp ileriye yönelik katma değer yaratmak peşinde değil. varsa yoksa lüks araba, lüks konut.
bireysel bazda insanımızın ufku ve vizyonu yok denecek kadar az. hayal gücü sıfır. yaratıcılık ve inovasyon ara ki bulasın.
yaşadığım ilçede köfteci, kasap, galerici hepsi müteahhit oldu. herkes kolay yoldan voliyi vurma peşinde.
kimse katma değer yaratmak istemiyor. herşey hazır olsun istiyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)