Kendime 250 lik motosiklet yapmayı düşünüyorum.
Reklamlar
-
Bildiğiniz üzere 250 lik motorsikletler degerinden iki katı fazla. O yüzden kendi motorsikletimi yeniden dizay edip farklı parçalar kullanarak 250 lik motorsiklet üretecem, sadece kendime. Sonrada proje çizdirirecem ve eksigimide tamamlayıp ruhsatı da yenileyecem. Sizce bunu yapmama engel olacak bir durum varmıdır ?
Yada maliyet tahmin ettiğim gibi olurmu ?(10000 tl maksimun )
Reklamlar
-
Beklediğinin çok çok üstüne mâl olur. Onun yerine 9-10 bin civarlarına GD250N, TNT25 alabilirsin.
-
-
YasinC adlı üyeden alıntı
Beklediğinin çok çok üstüne mâl olur. Onun yerine 9-10 bin civarlarına GD250N, TNT25 alabilirsin.
Kardeş adam diyor kendime motosiklet yapıcam sen diyorsun tnt al bilmem ne :D
-
-
Motosiklet yapmak için yeterli bilgin ve ekipmanın, atölyen var mı?
-
Yapılmasına yapılır ama trafiğe çıkarmak,ruhsat,uygunluk belgeleri vb. ciddi sorun.
-
Hocam ondan önce motorsiklet değil motosiklet diye yazıldığını öğrenin
-
Öyle mazemeleri ben alıyım yada kendim yapıyım trafiğe çıkatıyım gibi kolay olmuyor o işler.Trafikte olan bir motosikletin üzerinde oynama yapacaksan olur.Sana iki tane video gösteriyorum bununla ilgili.
https://www.youtube.com/watch?v=DPSbgpcZgD0
https://www.youtube.com/watch?v=TBEcCg4Pr5U
-
frankestayn1 adlı üyeden alıntı
Hocam ondan önce motorsiklet değil motosiklet diye yazıldığını öğrenin
Yardımcı olmayacaksan ugraşma arkadaş benimle. 16 17 yıldır motorsiklet falan kullanıyorum bu makineyi sırf sen öyle diyorsun motosiklet olmaz Motorsiklet
-
yap tabi
yapta milletede örnek olursun, belki herkez kendi motosikletini yapabilir.
-
Supersuport bir motor yapacam inşallah. Motorsiklet parçaları hakkında detaylı bilgi sahibi değilim. "Kullandıklarım hariç" ama yinede bu konuda gerekli kişileri bulacağım inancındayım. Yardımcı olmak için yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Ve hemen inceleyecem
-
yaparsın ama fabrikadan çıkma orijinal ürün kadar tatmin etmez.
sonuçta binlerce mühendis, aylarca hesap yapıp bir mâmül meydana getiriyor.
ayrıca projedir, ruhsattır, ruhsata işlemedir falan filan.
ancak boş zamanın ve paran çoksa yap derim..
-
%20 ek gümrük parçalara da geldi !
-
korayuzuner1 adlı üyeden alıntı
Epey zormuş harbi ! Tarhan TELLİ'ye teşekkür ederim bize bu iş nasıl yapılırmış göstermiş.
Koray bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------
Yanlız ben kendi motorumu yapacam derken o kadar ileri boyutlu yapamam çünkü adamlar zaten Türk malı motorsiklet yapmıslar. E bide işin içinde motorsikletin ederi kadar alın teri var. İrtibatı sağlarsam bu arkadaşlara destek verebilirim. Motorsiklette olmasın şimdilik belki türk malı için bişeyler yapmış olurum
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
korayuzuner1 adlı üyeden alıntı
qıp adlı üyeden alıntı
%20 ek gümrük parçalara da geldi !
Gelsin gümrük vergisi bize ne! bizim türk malı ürerimimiz var.
-
MUSTAFA KIR adlı üyeden alıntı
Yardımcı olmayacaksan ugraşma arkadaş benimle. 16 17 yıldır motorsiklet falan kullanıyorum bu makineyi sırf sen öyle diyorsun motosiklet olmaz Motorsiklet
sırf o söylüyor diye bir şey yok. TDK'nın sitesine gir "motorsiklet" ve "motosiklet" olarak ayrı ayrı yaz bakalım hangisi doğruymuş.
http://www.tdk.gov.tr/
-
Ben internet aramalarımda motorsiklet yazıyorum hemen aradığım çıkıyor. Sen motosiklet diye arama yapıyorsun yine ardığını buluyorsun. Herkes bizi anladı ama sen niye anlamıyon. !!?
-
MUSTAFA KIR adlı üyeden alıntı
Ben internet aramalarımda motorsiklet yazıyorum hemen aradığım çıkıyor. Sen motosiklet diye arama yapıyorsun yine ardığını buluyorsun. Herkes bizi anladı ama sen niye anlamıyon. !!?
Bir kelimenin doğrusu varken onu kullanmak zor olmasa gerek. "Herkez" yazınca da insanlar "herkes" olduğunu anlıyor ama bu durum "herkez" kelimesinin doğru olduğunu kanıtlamıyor. Kaç yaşında insansınız bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Sen motoRsiklet yazmaya devam et bizim umrumuzda değil sadece uyardık.
-
TDK ' daki kişiler de benim gibi insan sonuçta onlar hata yapmışlar. Çünkü babam da motorsiklet kullanırdı. Keşke Türkoğlu'na gelip bide orda sorsalardı. Sende konu hakkında yorum yapacaksan yap. Benim yazım hataları ile ilgili de bir ara konuşuruz. Yoksa Türk'lerin motorsiklet kelimesi 100 yıldır var. Biri gardaş diyor, biri ede diyor, biri kardeş diyor, biri uşağım diyor: yani herkes bişey der sen kabul etmekte neden bu kadar zorlanıyorsun. Ben buyum arkadaşım, geçmişimde buydu, geleceğimde bu !
-
Yapmak kelimesinin, "Oo kanka yeni telefon yapmışsın." veya " Herif sevgili yapınca bizi unuttu." örneklerinde olduğu gibi satın almak ya da bulmak anlamında da kullanılıyor olması, bir şeyleri üretmekten ne kadar uzak bir kültüre evrildiğimizin çok acı bir göstergesi. Ben de başlığı görünce, satın almak kast ediliyor gibi düşündüm.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)