Yani sonuç olarak anlamışın ne dediğimi, sorun yok!
Yani sonuç olarak anlamışın ne dediğimi, sorun yok!
hahahaha TDK'nın doğru dediği kelimeyi kabul etmeyen sensin ama nasıl "bir şeyleri kabul etmekte zorlanan" kişi ben oluyorum onu anlamadım. Ülkemdeki bütün tarihçiler, profesörler ve dil bilimciler adına özür diliyorum kelimelerin doğru yazılışlarını sizin evinize gelip babana sormadıkları için. Yukarıda da yazdığım gibi istediğini söyle bizim umrumuzda değil sadece uyardık.
Konu hakkında yazacasan yaz yoksa başlacam şimdi!!!
Gonuyla ilgili yazcasaz yazın yogsa işinize bakın
Mustafa Bey, sinirlenmeye gerek yok. Siz konunuza devam ediniz.
Bu arada, doğrusu "motosiklet" olacak.
Motorbisiklet diyelim tam olsun.
Kendi motorumu yapacağımı biraz açmak lazım. Sıfırdan kendim tasarlayıp hadi silindirini pistonunu satın alıp toplayacağım dersen bir yere kadar olur gibi gözükür. En azından uygun karbüratörle falan belki yerinde çalışır bile ama o motora binilmez. Bunun amortisörü var, şasi geometrisi var, o amortisörün sertliği ne olacağı var. Şasinin tasarımı nasıl olacak, motoru taşıyabilecek mi ? Kaynaklarına güvenilebilecek mi ? Bunlara cevap vermek gerekiyor. Ben Orange County Choppers'ın motorlarına bile güvenip binmem. Adamlar lastik sığmıyor diye arka tarafı canavarla oyup deliği lehimle kapatıyorlar. Yolda tekerlek fırlar mı fırlamaz mı bilinmez ? Kelle koltukta gezerim diyorsan o başka.
Neyse, bu işler çocuk oyuncağı değil. O motora ruhsat falan da alamazsın. En iyisi eski bir 250'lik motoru kelepir fiyatta alıp kesip biçerek istenen şekle sokmak.
Form'da açtığım konuyu da kapatacam resmen konu felç duruma geldi.
Nasıl kapatılır bu form'da açtığım konu ?
Anlıyorsan çok zor birşey olduğunu düşünmüyorum.
Mesela plakalı bir motor bulursun. Onun üstünde oynayarak güzel birşey ortaya çıkarabilirsin.
Ben öyle yapıyorum. Forumdada konum var. İncelersen bilgi edinmiş olabilirsin.
Sana vereceğim tavsiye ise şöyle olur. Gidersin bi jawa 350 alırsın yada Mz301 alırsın. İlla 250 cc dersen MZ 251 alırsın. Piyasada bolca var ve ruhsatlı muayenelisini 2-3 bine bulabilirsin.
Şaseyi fazla kesmeden oynamaya başlarsın. Bi çin malı racing tipinde olan motorun grenajını bulursun üstüne uydurursun. Biraz koltukla birazda depo ile oynarsın. Becerin varsa güzelde birşey ortaya çıkar. Hemde iki zamanlı motorun gücü seni fazlasıyla tatmin edecektir.
Ama önce toplayayım sonra ruhsat alayım filan deme. Neredeyse imkansız şeyler onlar. Ben bi ara utv yapayım ruhsat alayım diye araştırmıştımda olacak gibi değil. Yapılır ama bizim devlette öyle şeylere izin yok. Çok büyük paralar harcanırsa belki.
Kayıt evrak işleri zor olabilir, bilemiyorum.
Ama "yapma" işi çok güzel olur.
Forumda enduro yapan birisi var zaten, birde siz olursunuz, süper olur.
Bolca fotoğraflayın ve bizde keyifle okuyalım, izleyelim.
Takıldığınız noktada emin olun forumun ustaları yardımıza koşarlar.
Al bi cg taktır 250 lik blok git ruhsatada işlet tamamdır.
Ama şunu da söyleyim, hızlandığı gibi durabilecekmi ne kadar güvenli olacak 90 küsür kiloluk makine o motorla baş edebilecekmi hepsi kafamda bi soru işareti.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
Sadece ek bir fikir: Moduler dizayn edin. Ileride durum olursa sagina soluna birer 250cc daha ekleyip 750cc yaparsiniz. Baktiniz cok yakiyo, birini iptal edersiniz filan.
Aynini dusundum.
Ayrica, motosiklet.net yazarak girdigi sitede ve TDK'ya bile hata isnad ederek motorsiklet diye israr etmek...
Forum sahipleri de ogrensin iste ( @eskiden Tubiş vardi, onun "motoRsiklet değil, motosiklet" bir basligi mevcuttu. Simdi teldeyim diye bulamiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:11 ----------
Kahramanmaras..
Az once Kahramanmarasla ilgili uzunca bir yazi yazdim ama, halki ayrimciloga tesvik vs diye sildim geri..
10 yila yakinfir iclerindeyim.
Inatlasmayin, Kahpe Fransizlar bile basa cikamadi, siz mi cikicaksiniz?
Neticede burasi onuncu köy!
Edit: " motoRsiklet falan kullaniyorum" derken "falan"dan kastiniz nedir Ede'm?
Umarim en kisa zamanda baslarsiniz da biz de keyifle okur ve tecrubeleniriz ;)
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)