Öncelikle hepinize mutlu ve güvenli sürüşler diliyorum.
Okula gidip gelmek vasıtasıyla yeni bir motor aldım(2 senelik aile uğraşının sonunda), 2 gün oldu yaklaşık 200 km kadar yol kat ettim. Ancak iş çıkışında, trafiğin bol olduğu yerlerde(özellikle e-5) yolun sağından ve aralardan gidiyoruz çoğu kez. Bugün farkettim, e-5 de yolun sağ şeridinin biraz daha sağını kullanırken, bariyere yakın olan şeridin üzerinden giderken motor acayip kıvırıyor. acemi olduğum için zaten arkadan gelen her motora yol vermeye çalışıyorum ancak onlar rahat rahat gidiyor ben peşlerine takılıyorum motor bir sağa bir sola atıyor kendini çizgi yüzünden.şeridin sağını kullanınca bariyere yakın gidiyorum tedirgin oluyorum, solunu kullanınca araçlara yakın oluyor yine tedirgin oluyorum. bu lanet çizgi yüzünden kollarımı kasmaktan helak oldum. Şerit değişirken de aynı sorunla karşılaşıyorum.
Bu konu hakkında siz tecrübeli sürücülerin tüyolarına ihtiyacım var. Haftanın 4 günü Beylikdüzü-Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü arasında gidip geleceğim. Agresif kullanmamaya çalışıyorum elimden geldiğince ancak araba gibi iki araba arasında kalmak hem terletiyor hem de sinir bozucu oluyor. Bu çizgilere nasıl davranmalıyız? üstünde giderken nasıl fren yapmalıyız? denge kontrolünü nasıl sağlarız? lastik basıncı önemli midir? sizleri yormadan cevaplarınızı alabilirsem çok mutlu olurum. Bunun yağmuru var çamuru var illaki alışacağız ancak en az zararla veya zarar görmeden alışabilir isek çok daha hoş olur.
Motor : Pulsar 200NS
Lastikler : Fabrika çıkışı
Km : 4670
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum henüz yeniyim aranızda daha 2 gün oluyor motor sahibi olalı heyecan hala var .