Benim garajım olcak ve sen o bu önüne parkedicek bak sen şu işe egzozuna bi patates sokup közlerim görür ebesinin törekemesini
Semte beni kimse kırmaz saolsunlar biraz yufka yürekliyim dir
Benim garajım olcak ve sen o bu önüne parkedicek bak sen şu işe egzozuna bi patates sokup közlerim görür ebesinin törekemesini
Semte beni kimse kırmaz saolsunlar biraz yufka yürekliyim dir
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
Ben senin yerinde olsam whatsapp ihbar hattına fotoğrafını atar ceza yazdırırdım : ) Baktım ki sürekli farklı araçlar park ediyor, o zamanda Park yapılmaz yazıp altınada Park edilmesi durumunda İhbar hattına fotoğraf gönderilip, ceza yazılması sağlanacaktır. Yazardım : ))))
Bizim binanında bodruma dıştan girişi var motosikletleri ve bisikletleri oraya koyuyoruz. Adamın biri de kapının önüne park edip duruyodu en son dedim bidaha koyarsan çize çize çıkarırım motoru dedim o gün bu gündür koymuyor koyarsada dediğim gibi çize çize çıkarıcam. Motora bişiy olmaz en fazla gidonunun uçları çizilir bide koruma demiri oda zaten boyanıyor :D
Gerisini o düşünsün.
Garaj kapısının önüne park edilmemesi gerektiği konusunda herkes hemfikir zaten. Burada anlaşılamayan bir nokta var. Garaj kapısı yola doğru rapma şeklinde açılıp 2m kadar yolu işgal ediyor anladığım kadarıyla. Bir fotoğraf koysa arkadaş belki daha anlaşılır yorumlar gelebilir. Sorun kapı mı? yoksa park edilmesi mi? garajda duran araç motosiklet mi? otomobil mi?
Bir gün işten çıktım, baktım adamın biri arabamın tam yanına arabayı koymuş gitmiş, sağa sola seslendim kimse yok, acelem var çıkamıyorum, o sinirle aldım anahtarı çizdim arabayı, aaa bir baktım karşı dükkandan biri koşturarak geldi ne çiziyorsun arabayı diye, açtım ağzımı yumdum gözümü, adam ses çıkarmadı çekti gitti. Dövecektim nerdeyse ! Kendime şaşırdım sonra.
Anlamak mı istemiyorsunuz. Defalarca yazdım. Bir kez daha yazayım. Evin altında bodrum olduğu için 1. Katın tabanı asfalttan yaklaşık yarım metre yüksek kalıyor. Yani garaj normal bir garaj gibi olmuyor. Sonuçta arabanın durduğu yer asfalttan yarım metre yüksek olduğu için garaj kapısı hem rampa hemde kapı görevini görüyor. Bir nevi köprü gibi açılıp köprü gibi kapanıyor
Bazılarınız evinin önü sana ait değil gibi saçma sapan, sırf yorum yazmak için birşeyler yazmış. Bak kardeşim elalemin arabası benim evimin önüne park edip üstelik garaj kapısının önünü kapatamaz. Bak hiç unutmam bir gün arabayı yıkayıp evimin önü dolu olduğu için yan evin önüne park ettim. Sonuç kadın balkonu yıkamış üstüne birde balkondaki kilimi yıkayıp aşağıya doğru sarkıtmış. Tüm evin pisliği arabanın üstüne akıtmış. Araba dışarda yatmasın şerefsizler çizmesin, diye 1 odayı yıkıp garaj yapıyorsun. Gelip andavalın teki altına koyuyor. Gecenin bir köründe acil birşey olsa kimi arayıp bulacağım. Araba alıyorsan garajını da yapacaksın. Sözüm müstakil evi olup garaj yapmaya imkanı olanlar için
Sen arabaya gezmek için binersin, bizler ise motosiklete binmek için gezeriz
Garaj kapisinin bir fotosunu çeksen daha fazla fikir çıkar. Memlekette öküz çok. Benim bir kez basima boyle bir olay geldi. Bayramin birinci gunu bir arkadasımin yanina gittim.apartman girişini kapatmadigim halde kaldi ki oradan ben tır sokarim oraya adam benim 3 lastigimi zemine kadar indirmiş. Saatlerce açık lastikci aradim. Bayram tatilinde oldugundan ve gece oldugundan.
Eger yol bina girişine sıfırsa duba koyamazsın. Eger sürekli ayni kişi park ediyorsa uyarın. Ayrica kapinin uzerine garaj çikısıdır park yapan sonucuna katlanır diye yazi yazdırın.
İncelik diye bir şey var ki cahillerde bulunmaz. İkincisi de 13 sene Bursa'da yaşadım ve Bursa için gayet normaldir. Bursa'da bir araç bir sokağa girebiliyorsa o sokağa girilir, sığabileceği boşluk varsa da oraya park edilebilir. Park edilen boşluğun garaj kapısı, engelli yeri, yaya yolu, hatta araç geçiş yolu olmasının bir önemi yoktur. Bomboş AVM'de bile araç geçiş yoluna park edenler adamlar gördüm.
Bütün muhabbet bir yana yanlış bilinen bir noktaya değinmek istedim. Bazı arkadaşlar yolun kamuya açık olduğunu, isteyen herkesin park edeceğini yazmış. Garaj giriş çıkışı olmasa da binaların önüne yabancılar park ederken bu tartışmalar hep yaşanır "burası belediyenin sokağı kardeşim istediğim gibi parkederim" cümlesi hiç yabancı gelmez bize.
Fakat bu doğru bilinen bir yanlıştır, binanın önüne araç park etme hakkı o binaya aittir. Biz bir binayı inşa etmek için belediyeye başvurup ruhsat çıkarmak istediğimizde, eğer projede otopark tesis edemiyorsak belediyeye otopark harcı ödüyoruz o bina için.
Yani diyoruz ki "Sayın belediye, projemizde otopark tesis etme imkanımız yok. Bu yüzden şu kadar daire için şu kadar aracı size ait sokağa park edeceğiz" Bunun için de şu kadar harcı ödemeyi kabul ediyoruz
Yani sizin binanızın önüne sizden başkasının park etmesini istemiyorsanız bu söylediklerimi tatlı tatlı anlatın.
Otopark harcı olayını bilmiyordum. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Demek kanundaki otopark zorunluluğunu bu şekilde aşmışlar. Türk milletinin zekası önünde bir kez daha eğiliyorum
Fakat burada aklıma takılan bir nokta var. Bizim apartmanın önü alsa alsa 3 araç alır fakat 12 araç için otopark harcı verilmiş. Geri kalan 9 araç nereye parkedecek?
Garaj kapağını önüne park eden arabanın üzerine açamıyormusun? Ben olsam ne yapar eder açardım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)