Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motorum çok geç duruyor ne yapmalıyım

REKLAM ALANI
    j700 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125 ACE
    honda cb125 ace motorum çok geç duruyor mesela 80 ile gidiyorum ön ve arka frene aynı anda basıyorum metrelerce sonra dura biliyorum önüme ani bir şey çıksa kesin toslarım aynı hızda araba ile çok daha kısa mesafede durabiliyorum

ışıklarda bazen duramıyorum uzaktan gelirken yeşil yanıyor benim geçmemem 30-40 m kalınca kırmızı yanıyor frene basıyorum ama duramıyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

frende bir sorun var o zaman balatan falan bitmiştir hemen hallet
    j700 bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Kardeşim,motoru aldin alali hiç yüzün gülmedi.

Ön/arka kampana ve balatalarina baktir,frenleme esnasinda debriyaja basma,kompresyon(motor freni)ile kullan.

Ön/arka kampana,gergi kelebegini kontrol et,gevşek ise sık.

Normalde ace´larin ön kampanalari,disk frenli olmamasina ragmen gayet guzel tutuyor..eger anlamiyorsan ustaya goster.
    j700 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CB125 ACE
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim,motoru aldin alali hiç yüzün gülmedi.

Ön arka kampana ve balatalarina baktir,frenleme esnasinda debriyaja basma,kompresyon(motor freni)ile kullan.

Ön/arka kampana,gergi kelebegini kontrol et,gevşek ise sık.ace´larin ön kampanalari,disk olmamasina ragmen gayet guzel tutuyor,eger anlamiyorsan ustaya goster.
    mesela motor 3. vitesde max 50 ile gidiyor ben 60-65 ile giderken yavaslamak için vitesi 4 den 3 e indirsem motora zararı olur mu

Motosikleti
    ......
    Alıntı j700 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesela motor 3. vitesde max 50 ile gidiyor ben 60-65 ile giderken yavaslamak için vitesi 4 den 3 e indirsem motora zararı olur mu
    Ne gerek var? bulundugun viteste,yavaşla ve motorun devrine ve hizina gore kademeli vites duşur.yuksek hiz ve yuksek devirde,ani vites duşurmek,şanzimana ve vites hilallerine zarar verir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:10 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ni-sokmus.html

Kardeşim,yukaridaki linkte,motoru ilk aldiginda açtigin konu mevcut,daha sonra,sorunlarin ardi arkasi kesilmedi,eski sahibi apaçi demissin,belliki motorla baya oynanmiş.

Sana tavsiyem adam gibi bir usta bul,
    -Frenler
    -Debriyaj balatasi,tum aksam.
    -Karburator,supap ayari vs
    -Teker gobek,rulmanlari.
    -Ön arka dişli ve zincire.
    Komple bir ağir bakima sok motoru,yoksa elinde kalacak,senin kaza yapmana bile sebep olur aman diyeyim,kerameti ne motorun varsin 500tl yesin.senin canin daha kiymetli.

Ayni şehirde olsak hiç erinmem,bir hafta sonu senin motoru zimba gibi yapardim.

Kal saglicakla..

Hocam eğitim alın. Ciddiyim, 300-500 verin belkide hayatınız kurtulur.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    80 le giderken 10m de durmasını beklemiyorsun herhalde, tabi ki metrelerce sonra durabilirsin. Frenlerde sıkıntı olduğunu düşünüyorsan servise göster.

Motosikleti
    Honda CB125 ACE
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne gerek var? bulundugun viteste,yavaşla ve motorun devrine ve hizina gore kademeli vites duşur.yuksek hiz ve yuksek devirde,ani vites duşurmek,şanzimana ve vites hilallerine zarar verir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:10 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ni-sokmus.html

Kardeşim,yukaridaki linkte,motoru ilk aldiginda açtigin konu mevcut,daha sonra,sorunlarin ardi arkasi kesilmedi,eski sahibi apaçi demissin,belliki motorla baya oynanmiş.

Sana tavsiyem adam gibi bir usta bul,
    -Frenler
    -Debriyaj balatasi,tum aksam.
    -Karburator,supap ayari vs
    -Teker gobek,rulmanlari.
    -Ön arka dişli ve zincire.
    Komple bir ağir bakima sok motoru,yoksa elinde kalacak,senin kaza yapmana bile sebep olur aman diyeyim,kerameti ne motorun varsin 500tl yesin.senin canin daha kiymetli.

Ayni şehirde olsak hiç erinmem,bir hafta sonu senin motoru zimba gibi yapardim.

Kal saglicakla..
    teşekkürler
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam eğitim alın. Ciddiyim, 300-500 verin belkide hayatınız kurtulur.
    bulunduğum ilçede adam gibi eğitim veren bir yer yok malesef :(
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    80 le giderken 10m de durmasını beklemiyorsun herhalde, tabi ki metrelerce sonra durabilirsin. Frenlerde sıkıntı olduğunu düşünüyorsan servise göster.
    aynı hızda araba ile %60 daha kısa mesafede duruyorum

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Daha spesifik olursanız belki anlarız. 80 ile giderken ortalama bir araba 25-30m de durur. Siz demek ki 40m de ancak duruyorsunuz öyle mi?

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    motorun geç durmuyor sen geç fren yapıyorsun , yani trafiği okuyamıyorsun , mükemmel sürdüğümü iddia etmiyorum ama ön frenim iptal sadece arka frenle İstanbul - Eskişehir - İstanbul yaptım , trafikte konsantrasyonun yüksek olmalı aksi halde iki katı güçlü freninde olsa sonuç hüsran..

..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    hızının kaç olduğunu ve motorun kaç metrede durduğunu, tahminen veya bir test yaparak yazarsan, sorunun frenlerdemi yoksa sendemi olduğunu anlarız.. kime göre durmuyor? beklenti nedir? yada frenlerine hiç baktırdın mı? bir sürü soru ve cvp yazılabilir şuan ki verdiğin bilgilere göre...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)