Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Bir teşekkür konusu..

REKLAM ALANI
    emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Konu açanın affına sığınarak bir soru sorayım.

Ben A2 ehliyeti 92 senesinde aldım. Şimdi ehliyetler değişecek.

Yeni ehliyet de A2 mi olacak?

A2: 600 cc. ye kadar. (35 kw/47 hp.)

Yeniden A sınıfı imtihana mı gireceğiz? Gireceksin derlerse ayıp ederler.

Bilen var mı?

Tamam buldum cevabı. http://www.motosiklet.net/forum/moto...-kalmasin.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı emremm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu açanın affına sığınarak bir soru sorayım.

Ben A2 ehliyeti 92 senesinde aldım. Şimdi ehliyetler değişecek.

Yeni ehliyet de A2 mi olacak?

A2: 600 cc. ye kadar. (35 kw/47 hp.)

Yeniden A sınıfı imtihana mı gireceğiz? Gireceksin derlerse ayıp ederler.

Bilen var mı?

Tamam buldum cevabı. http://www.motosiklet.net/forum/moto...-kalmasin.html
    Sizin a2 şu an A olarak geçiyor hocam , ehliyeti yenilediğinizde A-A2-A1 bu üçüde yazar kartınızda.

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Eyvallah.
    Hata bende,önce aramam lazımdı.
    İhtiyaç olmayınca çok da tın diyordum.

Bende aranıza yenil katılacağım inş. 30 eylülde ehliyet sınavım var yaşım 27 olduğu için direk A ya müracaat ettim. Ama başvurduğum kursun eğitimi güzel 3 hafta önce başladık eğitimi ilk gün 125 Ace kullandım 2. gün HERO hunk gibi bir adı vardı onu 3. gün pulsar 200ns sonra en üst segmente gelince kurtsa 2 motor var biri mt-07 biri suzuki dl-650. Herkes mt kullanmak istediği için mt de eğitim saatleri çok sıkışık ben o yüzden suzuki yi istedim boyumdan biraz şüphe ediyordum (177 boy - 74 kilo) ama sıkıntı olmadı ayaklarım yere değiyor biraz ağır ama cok cılız biri olmadığım için o konudada sıkıntı yaşamadım. Neyse suzuki ye geçtim en başta çok korktum resmen kamyon-tır gibi bişi çok uzun çok büyük ama 2 tur attım kontrolu enfes güven veriyor yatabildiğin kadar yat hiç düşmeyecek gibisin ve en güzeli mt-07 de kullandım onun gibi gazı dengesiz değil ne verirsen onu alıyor son olarak parkurda 8 çizmek falan güçlü motorla bence çok daha kolay kavrama noktasındaki hız çok yeterli sadece arka freni ince ince kullanıp çok rahat dönülüyo kafanızı çok şişirmek istemezdım ama bir örnek olsun diye yazdım sınavım 30 eylülde inş bende geçerim
    anafartas bunu beğendi.

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Ben ilk girişimde herşeyi dört dörtlük yapıp sadece çıkış yerinde sağa dönerken sola sinyal vermediğim için kalmıştım.

Evet banada çok saçma geldi. Pazar yerinden çıkarken sağa dönüp çıktım. Ama orda sola sinyal verilip çıkılması lazımmış. Hala pek anlayamadım. Bide o zamanlar araçlar hurdaydı. 89 model tırda D çok hurda bi çin malında A2 almıştım.

Hatıralarım aklıma geldi. Hele tırda sınav resmen eziyetti. Benden sonra yaş sınırı geldi vasıtaları yenilediler.

Motosikleti
    Yamaha R25
    Ben 1600 km dir R25 kullanıyorum. Aslında niyetim Harley Iron 883 almak ama 250 lik bir motor alabilmek için çokta doğru olmayan bir seçim yaparak bu motoru aldım. Geçen pazar A sınıfı ehliyet sınavına girdim MT-07 ile sorunsuzca geçtim. Aslına bakarsanız çok korkulacak bir sınav değil. Aslında A sınavına girebilirdin. Bu arada eğitime yazlığımda olduğum için hiç katılmadım. Zaten adam gibi bir eğitim de yoktu hani. Sınav günü gittim girdim. Dediğim gibi çokta korkulacak birşey yok. Ha bu arada bende sınavı geçtim.

Alıntı selcukaksoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ha bu arada bende sınavı geçtim.
    Size de hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bu arada tatlıcıya söyleyin baklavaları ikilesin

Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Tecrübesi olmayan biri bence direk A almamalı. Tabi keyfine kalmış ama A sınavında büyük motor verdikleri için tecrübesiz biri o sınavı yapamayabilir. Bu yüzden bana göre en iyisi A2 almak.
    Bana göre A2 yeterli. Ha hız merakın vardır güçlü motor istiyosundur veya Harley istiyodur oda var şimdi bildiğim kadarıyla en küçük motor hacimli olanı 883 cc olduğu için a2 yetmiyor orası ayrı. Ama diyosuki ben hem günlük kullanıcıyım hemde uzun yola gideceğim tek kişiyim felan v.s dersen bence A2 sınıfı kapsamındaki motorlar bu ihtiyacını gayet görecektir.

Yanlış bilmiyorsam 600 cc ye kadar destekliyor. Daha ne? Şahsen ben A alsam bile 600 1000 cc makine almam. Benzin yetiremem ben ona.
    Şu an 125 cc kullanıyorum bir sene felan daha kullanıp 250 veya 300 cc alacağım. Muhtemelen 300 cc düşünüyorum. Uzun yol için felanda daha rahat olur. 125 cc ilede uzun yola gittim ama biraz daha güçlü olsa daha iyi olabilir.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)