Gökyüzünden benzin yağarken,rogar kapaği denk gelirse,park ederken sol ayakligin amacini düşünerek yorulma,rogarin yuvarlak oluşuna kafa yor diye yapilmiş.
Dikdortgen olsa bu seferde niye dikdortgen diye soracaktiniz demek ki oyle denk gelmis
Dipcik: yukun dagilimindan dolayi olabilir
İngilizler sağlak olduğu için.
Kaldıysa takoz alırım bir parça..
Bizim memleket bu tip genellemelere pek uymaz.
Buyrun bir Telekom logar kapağı
"- Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor!"
"- ................. ...... ......"
Üstat Kadir Mısıroğlu tadında data-yı detay. Gün be gün görüşümün açıldığını, dünyayı daha net gördüğümü hissedebiliyorum bu faydalı bilgiler ile.
numara yapmayın
%20 bu kadar etkilemez
İşte bu yüzden yuvarlak
https://www.youtube.com/watch?v=ITOXCt-JQhc
üstad baska soru bulun, kirk tane belgeselde cevabi var. Geometrik olarak ayni captaki iki halkayi ic ice geciremezsiniz, kisacasi kapak iceri dusmesin diye boyle yapilirlar, uzerlerindeki deliklerde metan gazinin havaya karismasi ve sıkısmasini onlemek icindir
ha bide çalmasi kolay oluyo, delikten takiyolar levyeyi, nasilsa iceriyede dusme riski yok...yuvarlaya yuvarlaya goturuyo il....ler😂
Dairesel şekiller sukullar subliminal mesaj olarak , bayan vücudunu anımsattığı için kapitalist sistemde sikca kullanilmaktadir. Örneğin coco cola şişesi , kadın vücuduna benzer. Yatay enine çizgiler de bu mana ile kullanılıyor..
Bir bilene sor hakkımı kullandim
Ancak rogar kapağı, işi değiştirir. Eniştem, ( inşaat mühendisi) ağırlığı rahat absorbe ediyor diyor.
Amma hayal kurmussunuz ya.. Yuvarlak kenef d.liğinin en büyüğü demek.
Bir hediyeli soru daha
O takoz benim olmalı.
Yuvarlaktır çünkü oradan kanalizasyona işçiler giriyor.Tamirat işleri için hatta merdiven var ince demirden.
Hiçtemi rögar kapağından aşağı inen işçi görmediniz
O takoz benim olcak.Yıkama setide benim hepsi benim
En iyi neden yuvarlak kapaklar yuvarlak bir delikten içeri düşemezler. Herhangi bir sebeple kapakları açtığınızda logarın içine düşürme imkanınız yoktur. ancak dikdörtgen veya kare kapaklarda köşegen ekseninde kapağı logarın içine düşürmek mümkündür.
icine dusmemesi ve dusmedigi icin guvenli olmasi olabilir.kapak aslinda futbol topununun kesiti sekline benzer agirlik altta kalir kapagi ne sekilde koyarsaniz koyun otomatik kapanir..
eski yaptigim iste fiber optik kablo cekimi icin bi kac defa rogar a girmisligim var.
İçi kanalizasyon suyu dolacak ve boşalacak olan atıksu bacaları hijyen gereği yuvarlak olmak zorundadır, kare ya da dikdörtgen yaparsanız iç kenarlarında istemeyeceğiniz kadar mikrop, virüs, bakteri vs tutunacaktır.
Baca yuvarlak olduğu için kapağı da yuvarlak olmalıdır. Yuvarlak kapağın içeri girmeyeceği fizik kuralları gereği doğrudur. Fakat tek sebebi bu değildir, öyle olsaydı telekom kapakları, yağmur suyu kapakları vs de yuvarlak olurdu. Çoğu dikdörtgendir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)