Sevilmeyen motorcular hakkında.
-
Ne zamandır motor kullamnıyorum hala 125 lik kullanıyorum.
Ekonomik abi az yakıyor en başta.
Hızı da iyi 120-130 görüyor daha ne.
Uzun yolada gidebiliyorum.
Değiştirmeyecektim normalde ama seneye bi 200 düşünüyorum rs 200 veya rc 200 şekil olsun birazda :D
Reklamlar
-
GLADiUSS adlı üyeden alıntı
Supersport kullanıpta hava atmayan bir kişiye dahi rastlamadım
Var hocam...
Hayatım boyunca supersport motordan nefret ettim, konuda bahsedilen SS sürücü tiplerinden de nefret ettim.
Ama hala aktif olarak cevremde gerçek anlamda SS aşığı olan, motoruna evladı gibi bakan, dangalakliktan uzak insanlar var.
Hep SS Enduro tartışması yaptık, hep artı eksi yönlerini tartıştık, ama bir defa bile birbirimizi kırmadık.
Evet %90'ı boş insan, şekil peşinde, ss degil ilgi meraklısı.
Ama hepsi değil...
Yine de bahsettiğimiz cogunluk olan dangalak ss suruculerine çok minnetarım ben.
Onların sayesinde Enduro sevdim, yanlız sürmeyi sevdim, gösterişten uzak bir motorculuk yaşamayı sevdim.
Eğer Enduro'cular şekil peşinde olsaydı belki Enduro hiç denemeyecektim...
Endurodan kastım GS1200 değil özellikle belirtmek istiyorum, tozun toprağın çamurun yani arazinin içinde ter dökmekten bahsediyorum...
Mud bazen ağır konuşuyorsun ss kesimine ayıp oluyo diyolar, ayıp felan değil, varsa ss motorunun bakımını yaparken eli kolu yağ kir içinde kalan, varsa cafe önlerinde nöbet tutmak yerine yol yapan, gezilecek yerler gören, varsa güzel bir viraj gördüğünde "Burda ne yatılır be" diye hayal kuran, sırtımda taşırım.
Zincirin bile yağlanması gerektiğini bilmeyen motorculuktan uzak gerizekalı kesim bi zahmet .ktir olup gitsin başka bir hobi bulsun kendine, hiç değilse 2 teker tutkusunu yaşam şekline getirmiş, 2 teker kültürünü dibine kadar yaşayan insanların kalıbını kirletmesin.
-
..YaNKee.. adlı üyeden alıntı
Benim de kask seçimi arifesinde bir olay geldi başıma. arkadaşın dükkanında hangi kaskı alsam falan diye sohbet ederken servise gelmiş bir arkadaş 1000rr ı varmış.. bizi dinlerken abi senin motor nedir dedi, 650f aldım kardeşim dedim, abi ona ne takarsan tak yav dedi
yani arkadaşta 1000rr var o ss motor kaskı takacak ama bende 650f var onun için farketmez hani yani o da motor mu der gibi konuştu
yani 15 yıldır motor kullanıyorum bir dünya km yapmışlığımız var ama 25 yaşındaki biri çıkıp daha yüksek cc motor aldı diye sizin tecrübenizin yada bilginizin bile bir önemi kalmıyor
geçen gördüm motorunu gitmiş patlamış bir yerde, geçmiş olsun diyemedim.. ama yinede üzüldüm her ne kadar saygısızlık yapmış olsada..
yani sadece nc cilere yapılmıyor buda motor mu yauuwww muhabbeti
Banada denk geldi böyle biri. Geçtiğimiz pazar ehliyetimi almaya hak kazandım , Sürücü kursu sadece sınavdan 2 gün önce pist ve motoru tanımak adına 1-2 saat motor kullandırdı
Ben 1 ay önce forumda istişare etmiştim , ve A sınıfı almaya yaşım yetiyorken yapılan yorumlar sonrası A2 de karar kılmıştım. Ybr nin üzerinde deri mont kask eldiven dizlikle beni gören vatandaşın biri " ya giydiğin kıyafetler motordan pahalı , zaten gitmiyo bu alet mumya gibi giyinmişsin" dedikten sonra 650cc lik motorla 7-8 kez düşmesi sonucu Kurs hocası kibarca s.etti arkadaşı , 950cc lik chopperı var ama sınavı geçemedi direk A sınıfına yazılan beyni bol arkadaş .
-
Motorcu vasfi,bambaşka birşeydir,İş ortaminin yoğunluğundan,stresinden kurtulup eve gelince Akşam yemeginden sonra,garaja inip marş eşliğinde egzozdan çikan sesin,verdigi mutluluk ve rahatlamadir,yoksa şekil olsun abi,reyzingi var desinler,gazlayinca inlesin mahalle,torun tombalak pervane olsun etrafimda,caka satayim mantiği,motorun modeli ne olursa olsun,tutkudan,motor kültüründen uzak ve zıt.
Motorcu adam,mutevazi olur,altindaki motorla degil,yüreğindeki dostluk ve efendilik ile kalp kazanir,çevresine faydali olur.
-
Güzel yazı elinize sağlık.
GLADiUSS adlı üyeden alıntı
Supersport kullanıpta hava atmayan bir kişiye dahi rastlamadım
Sakarya'da var bir kişi
İnsanlar sevilmek için yaratıldılar. Eşyalar kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların çok sevilip insanların ise kullanılmasıdır.
-
-
ben de tünelde motor bağırtan dangalakları sevmiyorum.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
-
bu kadar iyi niyet iyi güzelde sen ışıkta beklerken arkadan gelen keko seni ezip geçerse akşam haberinde motorcunun kazası başlığında olur
-
Senin dallamalığından dolayı, akşam haberlerini ailemizle izlerken "motor kazası 1 ölü" haberi görünce, annemle gözgöze gelmemek için neler yapıyorum, bi bilsen.
Bunu bende çok yaşıyorum. Yutkunuyorum olduğum yerde. Acaba üstünde herşeyi unuttuğum arkadaşımı satmalı mıyım? Diye düşünceye giriyorum.. İstisnasız her seferinde ! ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)