A1 Ehliyet ile NMAX 155 Hakkında
Reklamlar
-
Yaklaşık 750TL'ye geliyor erken ödeme indirimiyle, ama ben motoru 2500TL indirimli almış oluyorum yani aradaki farkla cezanın farkı çok yüksek. Bu arada kendim acelem yok bekliyorum ama koskoca yamaha bayisi nasıl 125 NMAX geliş tarihini bilemez garibime gidiyor.
Sizce bu doğru mudur ? 125NMAX gelip gelmeyeceği belli değil diyor.
Reklamlar
-
alikagan adlı üyeden alıntı
Yaklaşık 750TL'ye geliyor erken ödeme indirimiyle, ama ben motoru 2500TL indirimli almış oluyorum yani aradaki farkla cezanın farkı çok yüksek. Bu arada kendim acelem yok bekliyorum ama koskoca yamaha bayisi nasıl 125 NMAX geliş tarihini bilemez garibime gidiyor.
Sizce bu doğru mudur ? 125NMAX gelip gelmeyeceği belli değil diyor.
Bir kere yakalanırsan 750 TL'ye geliyor.2-3 kere yakalanırsan nolacak?Ayrıca hem ruhsat sahibine hem motoru sürene geliyor diye biliyorum ceza.O da hesapla ne kadara geliyor.Ceza puanı da cabası.Al bi PCX bitsin ne uğraşıyorsun NMAX için bu kadar.
-
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Bir kere yakalanırsan 750 TL'ye geliyor.2-3 kere yakalanırsan nolacak?Ayrıca hem ruhsat sahibine hem motoru sürene geliyor diye biliyorum ceza.O da hesapla ne kadara geliyor.Ceza puanı da cabası.Al bi PCX bitsin ne uğraşıyorsun NMAX için bu kadar.
Aynen katılıyorum. İlla kazıklanacağım ayrıca ceza yemeye razıyım diye bağırıyor arkadaş.
Al bir tane pcx 125 risk yok mis gibi kullan gitsin. ABS herşey değil, sele konforu kötü,(ama bayağı kötü yani) usb şarj yok, gidon plastik . Yaşın da küçük madem babanın yerinde olsam 2. el alırdım sana, sıfır neyine. Alıcan sıfır düşücen sürtecen kıracan bir tarafını hadi sana bir şey olmasa bile gitti canım sıfır motor, 2.eli de düşecek. Yaptığın hesaba bak, en kötü ceza yersem farkı kapatırım zihniyeti, 2 defa yersen ne olacak? Polisler adamın gözünden anlar. bakacak daha çocuk, altında 155cc lik motor, tolerans göstermeyebilir yani görevini yapsa yeter.
-
Kullanırsın arkadaşım. Hatta ehliyetsiz bile kullanırsın.
Sonuçta motosiklet sana ehliyet sormuyor çalışmak için.
Kontağı çeviriyorsun ve gidiyorsun.
Çevirmeye de denk gelirsin, ceza bile yemeyebilirsin.
Ama emin ol bu riske girmeye hiçbir zaman değmez.
Allah göstermesin bir kazaya karıştığını düşün.
Yada ne bileyim mahallede bir çocuğa falan çarptığını düşün.
Karıştığın kazada dibine kadar haklı bile olsan bişey değişmez malesef.
Ehliyetinin izin vermediği bir araç kullanmak ve bu araçla ciddi bir kazaya karışmayı inan istemezsin.
Öyle insanlara denk gelirsin ki aklın şaşar. Ben ne halt ettim dersin.
Ya ehliyetinin izin verdiği aracı kullan, yada kullanmak istediğin araca uygun ehliyet al.
Biraz empati yapmaya çalış.
Yetersiz ehliyetle araç kullanan birisi bana maddi yada fiziki bir zarar veren kazaya karışsın, ben dibine kadar haksız bile olsam o adamın canına okurum ehliyeti yok diye...
-
Sarfettiğiniz ''çocuk'' ''kazık yiyeceğim diye bağırıyor'' gibi sözleri lütfen kendinize saklayın, ailemin veya benim maddi durumum ve yaptığım seçimler hakkında söz sahibi değilsiniz.
Polis görecek
Bulunduğum yerde PCX125 stok sorunlu geç tarihte gelecek ve istemiyorum açıkcası NMAX bariz daha iyi.
Motor da benim üzerime olacak, gene ehliyetsiz kullandığım moped'imde benim üstümeydi hiç sıkıntı çıkmadı.
1-2 kez yakalandığım zaman satıp 125'liğine geçerim diyordum ama kaza olayı yüzünden 125'liği uzunca bir süre bekleyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
nat675 adlı üyeden alıntı
Kullanırsın arkadaşım. Hatta ehliyetsiz bile kullanırsın.
Sonuçta motosiklet sana ehliyet sormuyor çalışmak için.
Kontağı çeviriyorsun ve gidiyorsun.
Çevirmeye de denk gelirsin, ceza bile yemeyebilirsin.
Ama emin ol bu riske girmeye hiçbir zaman değmez.
Allah göstermesin bir kazaya karıştığını düşün.
Yada ne bileyim mahallede bir çocuğa falan çarptığını düşün.
Karıştığın kazada dibine kadar haklı bile olsan bişey değişmez malesef.
Ehliyetinin izin vermediği bir araç kullanmak ve bu araçla ciddi bir kazaya karışmayı inan istemezsin.
Öyle insanlara denk gelirsin ki aklın şaşar. Ben ne halt ettim dersin.
Ya ehliyetinin izin verdiği aracı kullan, yada kullanmak istediğin araca uygun ehliyet al.
Biraz empati yapmaya çalış.
Yetersiz ehliyetle araç kullanan birisi bana maddi yada fiziki bir zarar veren kazaya karışsın, ben dibine kadar haksız bile olsam o adamın canına okurum ehliyeti yok diye...
Güzel mesajınız için teşekkür ederim, bu kaza konusu yüzünden bekleyebildiğim kadar bayiye NMAX 125 gelmesini bekleyeceğim. Açıkcası sizinle aynı bakış açısından hiç bakmamıştım ehliyet ve kaza faktörü yanyana aklımın ucundan bile geçmiyordu. Kask kamerası vs.yi bile hazırlamıştım gerekir diye ama zaten ehliyet yüzünden baştan kaybetmiş oluyorum.
-
Sarfettiğiniz ''çocuk'' ''kazık yiyeceğim diye bağırıyor'' gibi sözleri lütfen kendinize saklayın, ailemin veya benim maddi durumum ve yaptığım seçimler hakkında söz sahibi değilsiniz.
Polis görecek
Bulunduğum yerde PCX125 stok sorunlu geç tarihte gelecek ve istemiyorum açıkcası NMAX bariz daha iyi.
Motor da benim üzerime olacak, gene ehliyetsiz kullandığım moped'imde benim üstümeydi hiç sıkıntı çıkmadı.
1-2 kez yakalandığım zaman satıp 125'liğine geçerim diyordum ama kaza olayı yüzünden 125'liği uzunca bir süre bekleyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
Güzel mesajınız için teşekkür ederim, bu kaza konusu yüzünden bekleyebildiğim kadar bayiye NMAX 125 gelmesini bekleyeceğim. Açıkcası sizinle aynı bakış açısından hiç bakmamıştım ehliyet ve kaza faktörü yanyana aklımın ucundan bile geçmiyordu. Kask kamerası vs.yi bile hazırlamıştım gerekir diye ama zaten ehliyet yüzünden baştan kaybetmiş oluyorum.
Sevgili Ali Kağan, antipatik ve hoşuna gitmeyen mesajlar attığımın farkındayım. Ancak şunu bilmelisin ki bunları senin iyiliğin için söylüyorum. Madem kafan karışmış ve foruma bir soru sormuşsun. Sorduğun soruya negatif yaklaşım açısından bakıp onu da değerlendirmen lazım. Çocuk demek hakaret falan değil, benim de 2 çocuğum var büyük olan 15 yaşında yani senden 1-2 yaş küçük. Bu genç yaşta özellikle üniversite sınavına giriş yaşlarında motosiklet kullanmaya karar verip ailenle birlikte bir işe kalkışmışsınız, seçiminiz, maddi durumunuz beni ilgilendirmiyor. Bence erken bir yaşta sıfır tecrübe ile sıfır bir motosiklet almak çok risk barındırıyor. Kaza riskini bir kenara bırakalım, motosiklet çok heyecan verici ve hoş bir deneyimdir. Hangi motor, hangi ekipman, nereye gideyim gezeyim derken, kafanın derslerle meşgul olması mümkün değil. Belki de hayatının geri kalanını etkileyecek derecede önemli bir seçim yaptığının farkında değilsin. Farkında olduğunuzda iş işten geçmiş oluyor. Kararı verip uygulamaya sokmuşsunuz zaten bu saatten sonra biz ne desek boş. "Kazık yiyeceğim diye bağırıyorsun" dedim evet belki bir şeylere dikkatini çekebilmek içindi. Halen sözlerimin arkasındayım sen henüz kendi kararlarını kendin alacak yaşta değilsin.
Ama madem geri dönüşü olmayan bir yola girdiniz, nacizane tavsiyem en azından kurallara uygun bir tercih yapın. Yani farkını verip 125 cc al ya da 18 yaşını bekle ehliyetini A2 ye yükselt. Eğitimlere katıl, ekipmanına da motor seçimin kadar özen göster. Tekerin düz bassın.
-
29 Aralık 2017, 18:49
Konusunu açtığım gibi sabredemeyip aldığım 155cc motosikletimi yaklaşık 1500KM'dir kullanıyorum 2 kez çevirmeye girdim ve tek eksiğim korumalı bottu belki bu sebeptendir hiçbir sorun yaşamadım ama tabiki tavsiye etmiyorum.
-
29 Aralık 2017, 19:07
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. Keşke 650lik alsaydın sonuçta ona da a1 yetersiz. Benimde b sınıfı ehliyet im var gidip bitane otobüs alıp onu süreyim bari
-
29 Aralık 2017, 19:39
hayırlı olsun
deplasmanda olduğunu unutma
-
Hayırlı olsun dilekleriniz için sağolun büyük bir kazaya karışmak yani sonunda hapis felan olmadıkca deplasman vs. beni alakadar etmiyor babam aldı geçti yersen cezayı öderiz dedi ben bunu diyen adama ne anlatabilirim. Bu yüzden beni yargılamayın bence
-
Hayırlı olsun dilekleriniz için sağolun büyük bir kazaya karışmak yani sonunda hapis felan olmadıkca deplasman vs. beni alakadar etmiyor babam aldı geçti yersen cezayı öderiz dedi ben bunu diyen adama ne anlatabilirim. Bu yüzden beni yargılamayın bence
madem baba dan zengin sin şimdilik ehliyetine göre bi motor al yaş ın tutunca ehliyete yazıl sonra büyük cc motor alırsın. allah korusun birisi geldi sana çarptı büyük bi kaza oldu baban yine aynı yorum u yapıcakmı. sen işini kış tut yaz çıkarsa bahtına diye boşuna dememiş atalarımız
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)